larissa.news10@gmail.com

31/5/11

Kι άλλο λουκέτο

Ένα από τα πιο «ιστορικά» περίπτερα της Λάρισας, στην πλατεία νομαρχίας μπροστά στην πιάτσα ΤΑΧΙ, κατέβασε ρολά. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ο ιδιοκτήτης του έχει κολλήσει τα σχετικά «ενοικιαστήρια».

i pappas

Hi-tech ιερέας  αντικατέστησε  το Ευαγγέλιο με ένα υπερσύγχρονο iPad για να τελεί με όλη του την άνεση το γάμο. Φαντάζεστε να τελειώσει η μπαταρία στο «...η δε γυνή να φοβάται τον άντρα»;
Αν το παρατηρήσετε λίγο καλύτερα, μοιάζει και με τον Μωυσή που κρατούσε τις πλάκες των 10 εντολών…

Επικίνδυνο παρκάρισμα

"Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που άνοιξε πρόσφατα στην πόλη μας, παρκάρει το αυτοκίνητο του παράνομα επί της οδού Ιωαννίνων προσπαθώντας να προτρέψει και άλλους οδηγούς να κάνουν το ίδιο(τις περισσότερες φορές το πετυχαίνει) για να αυξήσει την πελατεία του. Παραγνωρίζοντας ότι στην περιοχή η κίνηση είναι πολύ επιβαρυμένη από την διασταύρωση και από την είσοδο στρατοπέδου. Ξεχνώντας ότι πριν λίγες μέρες στο ακριβές σημείο είχαμε θανατηφόρο τροχαίο".
Ευχαριστώ
ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ-ΠΕΛΑΤΗΣ

Επιτέλους...

Σήμερα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία του νομού είναι κλειστά για να ψηφίσουν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί στα συνδικαλιστικά τους όργανα. Είναι τουλάχιστον τραγικό, ένας κλάδος και μάλιστα εκπαιδευτικών, να απέχει από την εργασία του για να ψηφίσει τους αντιπροσώπους του. Γιατί τα «εσωτερικά» τους ζητήματα να επηρεάζουν κι άλλους πολίτες; Ποιον ενδιαφέρει, εκτός από τους συνδικαλιστές, ποιος θα είναι πρόεδρος των δασκάλων; Τι πιο απλό να το πράξουν μια Κυριακή; Aς βρουν έστω, κάποια μέρα από τους τέσσερις μήνες το χρόνο που κάθονται. Εάν τη σημερινή μέρα δεν την πληρωνόταν θα τα έκλειναν τα σχολεία; Ας το απαιτήσουν οι ίδιοι ν’ αλλάξει, η πλειοψηφία, πιστεύουμε, ότι συμφωνεί μαζί μας γιατί δεν θέλει να εκτίθεται.

Οι καταθέτες της Πειραιώς αγωνιούν και περιμένουν!

από το kosmoslarissa.gr
Παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν την τράπεζα Πειραιώς να έχει αποζημιώσει άμεσα τα δεκάδες θύματα που έχασαν τα λεφτά τους στην υπεξαίρεση που έλαβε χώρα στο κατάστημα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.
Αντιθέτως, η τράπεζα κάλεσε ήδη τους πρώτους τριάντα κατόχους καταθετικών λογαριασμών- όπως αυτοί προέκυψαν από το μπλοκάκι που βρέθηκε στο γραφείο της διευθύντριας- και τους συνέστησε «υπομονή» διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους. Μάλιστα τους επέστησε την προσοχή να μην διαρρεύσει κάτι στα Μέσα Ενημέρωσης διότι αυτό δεν είναι καλό για κανέναν! Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν χάσει τον ύπνο τους καθώς τα χρήματα αυτά ήταν όλες τους οι οικονομίες και τώρα δεν έχουν ούτε καν να κινηθούν! Άγνωστο παραμένει επίσης, για κάποιες άλλες περιπτώσεις καταθετών, αν θα αποζημιωθούν αμέσως με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών ή αν θα χρειαστεί να περιμένουν και την δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης.
 
 

30/5/11

«Πάτωσε» η Γεωργοκτηνοτροφική έκθεση

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΕΚΘΕΤΩΝ
Μόλις 4.000 επισκέπτες πέρασαν από την 8η Γεωργοκτηνοτροφική έκθεση της Λάρισας σε αντίθεση με άλλα χρόνια που ξεπερνούσαν τις 25.000. Σύμφωνα με σχόλιο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ», έντονη ήταν η δυσαρέσκεια των εκθετών για τον λίγο κόσμο που επισκέφθηκε την έκθεση καθώς, όπως τονίζουν, υπήρξε λάθος προγραμματισμός από την δημοτική αρχή της Λάρισας. Η έκθεση διοργανώθηκε σε χρονική περίοδο που οι αγρότες είχαν εργασίες στα χωράφια, ενώ δυσαρέσκεια επίσης, υπήρξε και για την προκαταβολική εξόφληση των «περιπτέρων» που απαιτήθηκε από τον δήμο Λαρισαίων, σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά χρονιά.  

Ροντούλης: η ξεφτίλα της πολιτικής

από το http://pantelismitsiou.blogspot.com
Κυρίες και κύριοι, ο Αστέριος Ροντούλης, βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ: Έφτασε αργά (πολύ) στην εκδήλωση. Πήγε κατ' ευθείαν στην πρώτη σειρά και "χύθηκε" στην πολυθρόνα.   Έβαλε το ένα πόδι πάνω στο άλλο, έβγαλε και το μπεγλέρι στο αριστερό χέρι και άφησε το δεξί να "ξεκουράζεται" ανάμεσα στα πόδια του. Όση ώρα μιλούσε η ομιλήτρια στο βήμα έκανε ειρωνικές γκριμάτσες και κουνούσε το κεφάλι. Τον κάλεσαν στο βήμα να "χαιρετίσει την εκδήλωση". Είπε "εγώ ήρθα εδώ για να τα πω στην κ. Μ.Κ.. Με ποιο δικαίωμα κυρά μου κάνεις σύσκεψη και δεν με καλείς εμένα που είμαι θεσμός; Γιατί δεν κάνεις την αυτοκριτική σου για όσα δεν έκαναν τα κόμματα τα τελευταία 10 χρόνια στον τόπο;" Είπε κι άλλα φαιδρά και γελοία ο ...θεσμός.  Ύστερα επέστρεψε στην πολυθρόνα του, ξαναχύθηκε, ξανάβγαλε το μπεγλεράκι και ξανάβαλε το χέρι ανάμεσα στα πόδια του και χάιδευε το περιεχόμενο (?) του παντελονιού του με αργές παλινδρομικές κινήσεις. Έκατσε πέντε λεπτά κι έφυγε. Ο θεσμός. Αυτή είναι η ξεφτίλα της πολιτικής.

Τυχαίο;

Όσες διαφημίσεις και να βάλει η Τράπεζα Πειραιώς στις εφημερίδες της Λάρισας, (βομβαρδισμός τις τελευταίες μέρες), το ρεζιλίκι για το διάτρητο σύστημα της δεν ξεπλένεται και δεν είναι η πρώτη φορά. Μπορεί, εφημερίδες, κανάλια, και ραδιόφωνα της Λάρισας να προσπαθούν να "πνίξουν" το θέμα, οπουδήποτε όμως και να σταθείς στην πόλη, θα διαπιστώσεις ότι είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης. Αναρωτιόμαστε πως εκεί στην «αρχαιότερη», που συχνά μας μεταφέρουν τυχαίους διαλόγους Λαρισαίων, δεν άκουσαν κάτι για το συγκεκριμένο.

28/5/11

Απολογισμός έργου

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο Τζανακούλης επέλεξε να γιορτάσει φέτος στο κτήμα του με νταούλια και χορούς, προκαλώντας έτσι, σε μια δύσκολη οικονομικά χρονιά για πολλούς. Ο λόγος είναι απλός. Ο δήμαρχος Λάρισας, ως είθισται στην τελευταία περίοδο μια θητείας, κάνει τον απολογισμό του έργου του, για τα δώδεκα χρόνια που βρίσκεται στη θέση του δημάρχου. Απαλλασσόμενος από το άγχος της επανεκλογής, αφού ξέρει καλά και ο ίδιος πως εκλέχτηκε την τελευταία φορά, αποφάσισε να δείξει στον λαό της πόλης τα επιτεύγματα του, όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, από την αρχή της χρονιάς μας έχει παρουσιάσει;
- Πολυτελές αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού
- Την επιχείρηση της κόρης του «ΑΓΡΟΚΗΠΟΣ»
- Την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής μαρμελάδας «amaya»
- To «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ» στους Αγ. Αναργύρους έκτασης 40+ στρεμμάτων.
*Το σπιτάκι του στη Ν. Πολιτεία (370 τ.μ.) δεν το έχει παρουσιάσει ακόμα επίσημα, γιατί, σύμφωνα με δήλωση του, είναι ακόμα χωρίς έπιπλα… to be continued (έχει άλλα τρία χρόνια μπροστά του).

Στους κακεντρεχείς που θα ρωτήσουν, εάν αυτά τα είχε και πριν αποφασίσει να «προσφέρει» στην πόλη, θα τους απαντήσουμε πως η εμπάθεια τους δεν έχει όρια.

27/5/11

Η κόρη του Τζανακούλη προμηθεύει την ΔΕΥΑΛ!!!

κλικ για μεγέθυνση
Στις 27/3/11 σε ανάρτηση μας (εδώ) αναφερόμασταν στη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Τζανακούλη, ένα φυτώριο με την επωνυμία «ΑΓΡΟΚΗΠΟΣ» που εμπορεύεται άνθη και φυτά. Η επιχείρηση ανήκει στην κόρη του δημάρχου συνεταιρικά με δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του. Μάλιστα τελειώναμε το σχόλιο μας κάπως έτσι: Λέτε, εντελώς τυχαία πάλι, η γεωτεχνική υπηρεσία του δήμου να συνεργαστεί με την καινούρια και φιλόδοξη επιχείρηση;
Στο έγγραφο που δημοσιεύουμε, μπορεί να μην είναι η γεωτεχνική υπηρεσία του δήμου, αλλά είναι η ΔΕΥΑΛ αυτή που προμηθεύεται λουλούδια από τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Άλλωστε η ΔΕΥΑΛ είναι η αγαπημένη επιχείρηση του δημάρχου για όλες τις λαμογιές. Το πόσο είναι μικρό, αλλά κάπως έτσι αρχίζουν οι συνεργασίες. Άλλωστε ο καινούριος προμηθευτής θα πρέπει να δοκιμαστεί κι εάν δεν είναι καλός να απορριφθεί (χαχαχα…). Αιδώς «κύριε» Τζανακούλη, αφήστε κανέναν επαγγελματία της Λάρισας να ζήσει. Τα έχετε σκουπίσει όλα, ακόμα να χορτάσετε;

Παρατράπεζα είχε στηθεί στην Πειραιώς!

από το kosmoslarissa.gr
Τη δική της παρατράπεζα φαίνεται ότι είχε στήσει η διευθύντρια της τράπεζας Πειραιώς στο κατάστημα που διεύθυνε στη Λάρισα. Καθημερινά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κ», έρχονται στο φως νέα στοιχεία καθώς οι πέντε ελεγκτές που απεστάλησαν από την κεντρική διοίκηση έχουν ξετυλίξει το μεγαλύτερο μέρος του κουβαριού αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης. Ένα από αυτά είναι ο χρόνος κατά τον οποίο ξεκίνησε η υπεξαίρεση που προσδιορίζεται κατά το 2005 ίσως και το 2006! 
 
 

Το κόμμα σου ΛΑΕ

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις των «αγαμακτισμένων», έφεραν σε δυσκολότερη θέση όλων το ΚΚΕ. Το κόμμα που προσπαθεί, για δικούς του λόγους, να ξεσηκώσει τόσα χρόνια τον κόσμο χωρίς επιτυχία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο χθεσινός «Ριζοσπάστης» δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στις μαζικότατες συγκεντρώσεις στις πλατείες των μεγάλων πόλεων. Χθες, θέλοντας να αποκομίσουν, συμφώνα με τα μυαλά τους, οφέλη από τους συγκεντρωμένους, οι Λαρισαίοι κομματάρχες έσπευσαν να γεμίσουν την πλατεία της Λάρισας με φέιγ-βολάν (φωτο). Την καλύτερη απάντηση βέβαια σ’ αυτούς την έδωσε Λαρισαίος φανατικός ΚΚΕς που αναρωτιόταν στην πλατεία: “Τι κάνουμε λάθος τόσα χρόνια;”

Δεν έχουν καλυφθεί τα ποσά των καταθετών!!!

Αναγνώστης του blog και παθόντας (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση μας), αναφέρει πως δεν έχουν καλυφθεί τα χρηματικά ποσά από τους πελάτες της Πειραιώς, μετά την υπεξαίρεση. Αν συμβαίνει αυτό τότε το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η τράπεζα καλείται να δώσει εξηγήσεις. 
Γράφει τα εξής: Πρόκειται για το μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο της χώρας τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης.Το θέμα είναι ότι έχει διαρρεύσει πως οι καταθέτες καλύφθηκαν, ενώ αυτό δεν έχει συμβεί! 


26/5/11

Φοράνε κι αυτοί «κουκούλες»;

Πολύ καλή η φωτογραφία (κλικ) που αναρτήθηκε στο larissanet.gr και δείχνει δύο δημοτικούς αστυνομικούς να περνάνε μπροστά από την οδό Πανός και να χαιρετάνε κάποιους θαμώνες της καφετέριας, αδιαφορώντας για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο. Όταν δημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες με τον αντιδήμαρχο Τερζούδη να κάθεται σε αντίστοιχο τραπεζάκι, σύσσωμο το γραφείο τύπου του δήμου, βομβάρδισε το blog με μηνύματα, κάνοντας λόγω για «κουκούλα» και προσωπικά δεδομένα. 
Τώρα που φωτογραφίζουν και «φίλοι» ισχύει το ίδιο;

Όταν τα ΜΑΤ κάνουν... ματ




Όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις...

Τι θα σκαρφιστεί άραγε;

Οι οίκοι ανοχής της Λάρισας, η άδεια των οποίων ανανεώνεται κατά περίεργο τρόπο κάθε χρόνο, δεν είναι πλεόν,  και με τη βούλα, νόμιμοι. Η σύμβουλος του δημάρχου, στην οποία ανήκουν τα ακίνητα, καλείται να βρει άμεσα λύση καθώς θα θα χάσει τα παχυλά ενοίκια που εισπράττει για τα ετοιμόρροπα κτίρια που νοικιάζει. Είναι πολλά τα λεφτά…
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απέρριψε την απόφαση 126/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου για την παράταση λειτουργίας των πορνείων! «…στερείται επαρκούς αιτιολογίας καθότι με αυτή αποφασίζεται η παράταση της χρήσης γης στους ήδη λειτουργούντες οίκους ανοχής, για δύο (2) χρόνια, ώστε να δοθεί η δυνατότητα της μετεγκατάστασης σε περιοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις χωρίς όμως να προσδιορίζεται συγκεκριμένα ποιους οίκους από το σύνολο των λειτουργούντων στο Δήμο Λαρισαίων αυτή αφορά… Δεχόμαστε την από 15-3-2011 προσφυγή του Θεοφάνη Κ. Χατζηγρίβα και ακυρώνουμε τη με αριθμό 126/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για όλους τους προαναφερόμενους στην απόφαση αυτή λόγους….».

Μεγαλύτερο το ποσό της υπεξαίρεσης!

από το kosmoslarissa.gr
Μεγαλύτερο από τρία εκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό που έκανε φτερά από κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη Λάρισα, με βασικό ύποπτο διευθυντικό στέλεχος της τράπεζας. Οι ελεγκτές, που έχουν εγκατασταθεί εδώ και μέρες σε χώρο της τράπεζας, ερευνούν ενδελεχώς κάθε πτυχή του σκανδάλου αλλά δεν έχουν οριστικοποιήσει το σύνολο των χρημάτων που χάθηκαν. Ένα άλλο στοιχείο που έγινε γνωστό από κύκλους της Πειραιώς είναι ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο καρπώθηκε μεγάλα ποσά από καταθέτες τους οποίους είχε προσελκύσει σε προσωπικό επίπεδο.

25/5/11

Αγανάκτηση... δωδεκάποντη

Πολύ καλή η σημερινή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, αρκετός κόσμος όλων των ηλικιών, παρέμεινε για πολλές ώρες. Στην πόλη βέβαια που περισσεύει το «ψώνιο» και ο νεοπλουτισμός, δεν θα μπορούσε να λείψει και η αγανακτισμένη Λαρισαία με την «louis vuitton» και το ψηλοτάκουνο. Έτσι γίνονται οι πραγματικές επαναστάσεις… με παντεσπάνι.

Law & Οrder

Μετά τις υποδείξεις στους δικηγόρους του δήμου για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενεργούν στα νομικά ζητήματα, ο δήμαρχος Λάρισας, άστραψε και βρόντηξε με τους δικηγόρους στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο του Λουξεμβούργου, για την υπόθεση του Αχελώου, στο οποίο παραβρέθηκε μαζί με τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό.
Στις σημερινές του δηλώσεις, ο Τζανακούλης ήταν έξαλλος:
- Mε τον δικηγόρο της κυβέρνησης γιατί δεν υπερασπίστηκε σωστά την υπόθεση.
-Mε τον δικηγόρο του Υπουργείου περιβάλλοντος που ήταν διστακτικός.
- Με τον δικηγόρο της Κομισιόν που δεν ήταν καλά ενημερωμένος
Πως λεγόταν εκείνο το παλιό Αμερικάνικο σίριαλ; Οι δικηγόροι του Μες Άτζελες  (Μεσάγγαλα)

Πάμε πλατεία....

Αρκετός κόσμος έχει μαζευτεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για να εκφράσει την αγανάκτηση του απέναντι στους πολιτικούς. Μέχρι τις 11 το βράδυ είναι η διαμαρτυρία, ας μαζευτούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε.

H φανέλα του Ριζoσπάστη στο πρωτάθλημα Τύπου




Είναι αλήθεια πως θυμίζει διάφορα...





Πηγή:Lifo.gr