larissa.news10@gmail.com

31/5/11

Οι καταθέτες της Πειραιώς αγωνιούν και περιμένουν!

από το kosmoslarissa.gr
Παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν την τράπεζα Πειραιώς να έχει αποζημιώσει άμεσα τα δεκάδες θύματα που έχασαν τα λεφτά τους στην υπεξαίρεση που έλαβε χώρα στο κατάστημα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.
Αντιθέτως, η τράπεζα κάλεσε ήδη τους πρώτους τριάντα κατόχους καταθετικών λογαριασμών- όπως αυτοί προέκυψαν από το μπλοκάκι που βρέθηκε στο γραφείο της διευθύντριας- και τους συνέστησε «υπομονή» διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους. Μάλιστα τους επέστησε την προσοχή να μην διαρρεύσει κάτι στα Μέσα Ενημέρωσης διότι αυτό δεν είναι καλό για κανέναν! Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν χάσει τον ύπνο τους καθώς τα χρήματα αυτά ήταν όλες τους οι οικονομίες και τώρα δεν έχουν ούτε καν να κινηθούν! Άγνωστο παραμένει επίσης, για κάποιες άλλες περιπτώσεις καταθετών, αν θα αποζημιωθούν αμέσως με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών ή αν θα χρειαστεί να περιμένουν και την δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης.
 
 
Το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης για το οποίο κατηγορείται η διευθύντρια του εν λόγω καταστήματος, άρχισε να ξετυλίγεται στην Αγιά! Εκεί, προ μηνών, μια καταθέτρια που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή, γνωστή της κατηγορούμενης διευθύντριας, άνοιξε με την προτροπή της δεύτερης έναν προθεσμιακό λογαριασμό καταθέτοντας ποσό ύψους 180.000 ευρώ προερχόμενο από πώληση ακινήτου.

Στις αρχές Μαΐου, η συγκεκριμένη πελάτισσα, διαπίστωσε έκπληκτη ότι στον λογαριασμό της υπάρχουν ελάχιστα χρήματα! Έτρεξε πανικόβλητη στην διευθύντρια η οποία πάντως την καθησύχασε και την παρακάλεσε να μην δημιουργήσει θέμα διαβεβαιώνοντάς την ότι σε μερικές μέρες θα πάρει τα χρήματά της! Πράγματι η διευθύντρια τήρησε την υπόσχεσή της έστω και αν, παρά τις αντιρρήσεις της πελάτισσας, την αποζημίωσε με… μετρητά και όχι με τραπεζικής επιταγή!

Ήδη όμως ήταν αργά για την κυρία που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ. Οι κινήσεις αυτές είχαν περιέλθει, μέσω πληροφοριών, στην διοίκηση της τράπεζας η οποία έστειλε επειγόντως στη Λάρισα κλιμάκιο πέντε ελεγκτών από την Αθήνα που άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι του σκανδάλου…

4 σχόλια:

  1. Φοβάμαι ότι θα περιμένουν πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η υπομονη και το περιμενε εχουν ορια να προσεξουν μην τα ξεπερασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο το μπουρδελο που λεγεται ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ πρεπει να κλισει αυριο ολοι να παρουν τα λεφτα τουσ αμεσα , μηπωσ και καταλαβουν τιποτα αυτα τα GOLDEN BOYS που περνουν τα εκατομυρια BONUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία δεν πρόκειται να πάρουν απο την Τράπεζα παρά τις υποσχέσεις. Μόνο αν κάνουν δικαστήρια και συνέχεια ενημερώνουν εφημερίδες και blogs.
    Εδώ στην Αταλάντη, στην ίδια Τράπεζα διευθυντής και υποδιευθυντής σε συνεργασία με ποινικό της περιοχής, εβγαλαν δάνειο 200.000 ευρώ στο όνομα ανάπηρου κατάκοιτου και πήγαν να του φάνε την περιουσία, και η τράπεζα 2 χρόνια τώρα προσπαθεί να το κουκουλώσει, αν και τα 2 στελέχη της συμπεριλαμβάνονται σε μια τεράστια δικογραφία που έχει σχέση με ξέπλυμα χρημάτων της ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.

    ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή