larissa.news10@gmail.com

21/3/12

Φάμπρικα «εκτός έδρας» στην πρώην περιφέρεια Θεσσαλίας

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε χιλιάδες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων και πολιτών, που για πολλά χρόνια «μαδούσαν» οικονομικά το δημόσιο, με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας. Έναν τέτοια τρόπο, είχαν βρει και στην πρώην περιφέρεια Θεσσαλίας, της κυρίας Γερακούδη, προκειμένου, κάποιοι προνομιούχοι,  να αντισταθμίσουν την μείωση που είχαν υποστεί στο μισθό τους. Έτσι βλέπουμε συγκεκριμένο υπάλληλο, ο οποίος εργάζεται ως υπεύθυνος τύπου, να εισπράττει κάθε μήνα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, για μετακινήσεις εκτός έδρας!!! Πωλητής σε πολυεθνική να ήταν, τόσες μετακινήσεις δεν θα έκανε.
*Τώρα που έρχονται εκλογές, ας μην ξεχάσουν στο ΠΑΣΟΚ να τον ξανασυμπεριλάβουν στο ψηφοδέλτιο. Με τόσα χιλιόμετρα που κάνει θα τους φανεί πολύ χρήσιμος.
**Θα έχει και συνέχεια το στόρι από το «Βασίλειο της Πόπης».

Δείτε τα σχετικά έγγραφα


30 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ Η ΚΑ ΠΟΠΗ ΚΑΙ Ο ΚΟς ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φάμπρικα δε σταματά, δουλεύει νύχτα μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ρε παιδιά, αυτός δεν είναι εκείνος με το δακρύβρεχτο story:
    Σ.Σ. Διαβάστε και τα σχόλια στο
    http://larissa-antinews.blogspot.com/2011/03/blog-post_3956.html#more

    "30/3/11

    Ούτε στα κάτεργα…

    Όταν για κάποιους το πιο σκληρό πράγμα που έχουν νιώσει στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία είναι ένα επεισοδιακό Διοικητικό Συμβούλιο με αντίπαλο τον Χρ. Καφφέ για να εξασφαλίσουν το επίδομα τέκνων, πώς άραγε να καταλάβουν αυτόν που μια μέρα γυρνάει στο σπίτι του και πρέπει να ανακοινώσει στη γυναίκα και στα παιδιά του ότι τον απέλυσαν από τη δουλειά; Πώς να καταλάβει εκείνον που ανατρέπεται όλη του η ζωή μέσα σε λίγα λεπτά;
    Το κλείσιμο των καταστημάτων, η αυξανόμενη ανεργία, η «οικονομική ασφυξία» των ελεύθερων επαγγελματιών, το πολύ - πολύ, να τους απασχολήσει σε κάποια κλειστή κομματική σύσκεψη, σ’ αυτές που γίνονται μόνο διαπιστώσεις και καθόλου προτάσεις.
    Αποστειρωμένοι μέσα στον κομματικό σωλήνα στον οποίο, οι περισσότεροι, βρίσκονται από μικρή ηλικία, πώς να αφουγκραστούν την κοινωνία; To αποκορύφωμα τους «θράσους» τους, είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να μας εκπροσωπήσουν και στη βουλή. Αλλά πώς να το κάνουν όταν από τους 194.790 Λαρισαίους που ψηφίζουν, καταφέρνουν να πείσουν μόνο τους 3.400; Τυχαίο;

    Y.Γ.1 Για τις διαδικασίες πρόσληψης βέβαια, τόσο στην ΕΡΤ όσο και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ούτε λόγος.
    Y.Γ.2 Όταν κρίνεις τη δημοσιογραφική δουλειά κάποιου (έτσι ξεκίνησε η ιστορία) και ο αντίλογος είναι «θέλουν το κλείσιμο του δημοτικού ραδιοφώνου», τι άλλο να πεις;

    Για του λόγου το αληθές, διαβάστε με τι γλαφυρό τρόπο παρουσιάζουν κάποιοι τη σκληρότητα που έχουν νιώσει στο πετσί τους κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας:

    Προσελήφθηκα το 1992 έχοντας τρία χρόνια δουλειάς στην ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος (102 fm) και στο πρόγραμμα των βραχέων και μια σύντομη παρουσία στον ΗΧΟ. Ο πρώτος μου μισθός ήταν 100.000 δρχ, που παρέμεινε σταθερός (με τις προσθήκες της ΑΤΑ) μέχρι και το 1995. Τότε διεκδικήσαμε τα επιδόματα που δεν μας έδινε η ΔΕΤΠΟΛ (επίδομα τέκνων) και καταλήξαμε με δικαστική προσφυγή και κάτω από απίστευτες πιέσεις και απειλές στο ότι πρέπει να εφαρμοστεί συλλογική σύμβαση εργασίας. Αυτό έγινε δεκτό από τον τότε Δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΤΠΟΛ, Χ. Καφφέ, μετά από ένα επεισοδιακό Διοικητικό Συμβούλιο και αρχίσαμε να αμειβόμαστε με τη σύμβαση της Ένωσης Συντακτών. Μετά «ανακαλύφθηκε» η ΕΘΙΡΑΣ ( Ένωση Θεσσαλικών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών), παρόλο που το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν είναι ιδιωτικό ραδιόφωνο. Ακολουθήσαμε αυτή τη σύμβαση μέχρι που η μετάταξη των υπαλλήλων της ΔΕΤΠΟΛ στο Δήμο διαμόρφωσε και τις νέες μισθοδοτικές καταστάσεις. Η μεταφορά στο Δήμο προβλεπόταν από τον «Καλλικράτη» και ακολουθούσε τη διάλυση των Δημοτικών Επιχειρήσεων και άρα και της ΔΕΤΠΟΛ στην οποία ανήκε το Δημοτικό Ραδιόφωνο.
    Γιατί τα γράφω; Για να μη νομίζουν μερικοί ανεγκέφαλοι ότι η ζωή μας στη ΔΕΤΠΟΛ ήταν στρωμένη με …ροδοπέταλα…
    στις 11:59 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορώ γιατί σας κάνει εντύπωση...μια ματιά στο Διαύγεια (περιφέρεια/αποκεντρωμένη) να ρίξει κανείς θα διαπιστώσει ότι :
    α) το κρατικό ταμείο καταβάλει οδοιπορικά σε υπαλλήλους ειδικότητας "οδηγός" για να εκτελέσουν ένα δρομολόγιο εντός νομού. Δηλαδή, για ποιό λόγο τους προσέλαβε και πρέπει να πληρωθούν extra για να κάνουν το αυτονόητο?
    β) το κράτος καταβάλει αποζημίωση σε δασολόγους και μάλιστα γυναίκες για "Ολονύκτια υπαίθρια περιπολία και ενέδρα στη Δ.Θ. «Δοβρούτσι» για έλεγχο παρανομιών και δασικών παραβάσεων". Όσο και να θέλουμε να το πιστέψουμε, ολονύκτια περιπολία δεν έγινε στο ύπαιθρο...ίσως στο κρεβάτι του σπιτιού της. Φυσικά και πρέπει να περιφρουρηθεί η ύπαιθρος αλλά η ανάθεση τέτοιων αρμοδιοτήτων στους δασολόγους (μαθητές του 13 και του 14) περισσότερο σαν συντεχνιακή πρόσθετη αμοιβή μοιάζει παρά σαν άσκηση αποτελεσματικού ελέγχου από την πλευρά της πολιτείας.
    γ) δείτε στο Διαύγεια για την Αποκεντρωμένη---> 15409 εντολές μετακίνησης!!!!
    δ) συμπληρώστε και εσείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mάλιστα για εμάς που πάμε πραγματικά εκτός έδρας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν έχει η κ. Πόπη να δώσει λεφτά ούτε για τις βενζίνες και αναγκάζουμε τους επενδυτές να έρθουν να μας πάρουν, για τα τσιράκια της όμως βρίσκει λεφτά για εικονικά εκτός έδρας.
    Η πρώην καθαρίστρια του ΤΕΙ Καβαλας έγινε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ και ξεψάρωσε κιόλας. Έπρεπε να την βλέπατε όταν πρωτοήρθε στην Περιφέρεια τι καλή που φαινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απορώ γιατί λέτε μόνο για τον ραούλη.η γερακούδη είναι καλύτερη?αυτή έχει κάνει τη μπάζα της ζωής της στη λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με την νόμιμη αποζημίωση να είναι 0,15 ευρώ το χιλιόμετρο (2012)
    και δεδομένου ότι μετακινείται εντός της περιφέρειας άρα σε μικρές
    σχετικά αποστάσεις, εντός ωραρίου (άρα χωρίς διανυκτέρευση ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανάγκη σίτισης εκτός οικείας του) κάλυπτε περίπου 3500 χλμ τον μήνα. Ή 150 χλμ κάθε μέρα (23 εργάσιμες). Πρέπει να τον έφαγαν οι δρόμοι τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΠΕ-ΤΕ-ΚΑΤΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΡΙΜΑΞΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΡΟΥΦΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΛΕΟΣ!!!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ.
    ΑΣΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ 1500 - 3000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ..... ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ 800 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ. ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣΕΠΡΑΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΗΛ.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΟΝ.ΑΡΧΕΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦ. ΔΑΚΤΗΛΟΓΡΑΦΗΣΗ Κ.Α .ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔ.3667 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Κ.ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΙΩΑΝ.ΑΝΑΠΛΗΡ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΑ ΕΥΡΩ.ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Κ. ΣΟΥΦΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΚΗ ΡΥΘΜΗΣΗ ΥΠΑΛ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΑΓΙΟΚΟ.ΕΑΝ Ο Κ,ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΕΔΙΝΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΘΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΠΟΤΕ? ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΑνώνυμοςMar 23, 2012 01:20 AM
    "Καλά ρε παιδιά, αυτός δεν είναι εκείνος με το δακρύβρεχτο story"

    Καλά ρε σύ, σιγά τι βρήκες1 Θα σου έλεγα να το διαβάσεις από την αρχή:
    Έχουμε και λέμε, στην αρχή για τη γυναίκα του και διαβάστε τα σχόλια έχουν τη σημασία τους:

    "3/3/11

    Δημοσιογραφική κατάντια

    Στο δημοτικό ραδιόφωνο μίλησε τηλεφωνικά ο Τζανακούλης και ρωτήθηκε για όλα εκτός από το μείζον θέμα της επιστολής των δικηγόρων. Η κυρία Θεοδώρου που έκανε τις ερωτήσεις, από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, μόνο το θέμα της ΤΕΔΚ διάβασε; Είναι δυνατόν; Είναι ευχαριστημένη από τη δημοσιογραφική της δουλειά;
    Οι δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι υπάλληλοι του δήμου και όχι του Τζανακούλη. Ειδικά οι δημοσιογράφοι είναι πρώτα δημοσιογράφοι και μετά υπάλληλοι. Εάν δέχονται πιέσεις και λογοκρισία να βγουν και να το καταγγείλουν. Αλλιώς να το αφήσουν το σπορ και ν’ ασχοληθούν με κάτι άλλο. Τόσος ξεπεσμός";
    στις 10:02 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ΑνώνυμοςMar 23, 2012 01:20 AM
    "Καλά ρε παιδιά, αυτός δεν είναι εκείνος με το δακρύβρεχτο story"

    Για να έρθει αυτό με το χρήμα... και τα ΦΕΚ και τα σχόλια...

    "24/3/11

    Δείτε ποιοι μιλάνε...

    «Αγαπητοί φίλοι, είμαι αναγνώστης και συγχαίρω το blog σας για τη δουλειά που κάνει. Διαβάζω την κόντρα μεταξύ δημοσιογράφων και άλλων και επειδή εργάζομαι στο δήμο Λαρισαίων γνωρίζω ποιοι είναι οι πατρίκιοι και ποιοι οι πληβείοι μεταξύ των εργαζομένων. Επειδή θέλω να συμβάλω στην αποκάλυψη της αλήθειας, σας στέλνω το απόσπασμα του ΦΕΚ 1369 της 2ας Σεπτεμβρίου 2010 με τις ειδικότητες και χρήματα που παίρνουν κάποιοι εργαζόμενοι στη ΔΕΤΠΟΛ και σε άλλους οργανισμούς του Δήμου μας για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας».
    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΦΕΚ..."
    στις 10:30 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ΑνώνυμοςMar 23, 2012 01:20 AM
    "Καλά ρε παιδιά, αυτός δεν είναι εκείνος με το δακρύβρεχτο story"

    Για να έρθει αυτό με το 200 περίπου σχόλια! Τα οποία έχουν βέβαια τη σημασία τους.

    "24/3/11

    929.880€ η μισθοδοσία της ΔΕΤΠΟΛ!!!

    Επειδή δεχτήκαμε πολλά emails που ζητούσαν διευκρινήσεις για τους μισθούς της ΔΕΤΠΟΛ όπως εμφανίζονται στο ΦΕΚ που μας έστειλε ο αναγνώστης του blog, κάναμε μια αναλυτική κατάσταση πιο εύκολη στην ανάγνωση. Πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία, ειδικά γι’ αυτούς που, από μικροφώνου, κάνουν κήρυγμα καθημερινά για το πώς θα μπει τάξη στα οικονομικά του κράτους. Μόνο η μισθοδοσία στη ΔΕΤΠΟΛ φτάνει το 1.000.000€
    Τι κάνουν όλοι αυτοί στη ΔΕΤΠΟΛ και χρεώνουν τον Λαρισαίο με αυτό το υπέρογκο ποσό; Κάθε απάντηση δεκτή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ΑνώνυμοςMar 23, 2012 01:20 AM
    "Καλά ρε παιδιά, αυτός δεν είναι εκείνος με το δακρύβρεχτο story"

    Και μετά απ'όλα αυτά, να βάλει αυτός τα πράγματα στη θέση τους και να γράψει το δακρύβρεχτο story!

    Όταν λοιπόν αποφασίζετε να γράφετε κάτι στο blog, σε οποιοδήποτε blog, κάντε το όπως πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ ΑνώνυμοςMar 23, 2012 01:20 AM
    "Καλά ρε παιδιά, αυτός δεν είναι εκείνος με το δακρύβρεχτο story"

    Σημειώστε και τα link

    http://larissa-antinews.blogspot.com/2011/03/blog-post_8088.html

    http://larissa-antinews.blogspot.com/2011/03/blog-post_5035.html

    http://larissa-antinews.blogspot.com/2011/03/929880.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά, έχει πολύ πλάκα!
    Διαβάστε το φοβερό post από το blog αυτού του διαρκώς μετακινούμενου υπαλλήλου, αποσπασμένου στο γραφείο της γενικής γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας και στερεάς Ελλάδας κας Πόπης Γερακούδη.
    Προσέξτε ότι ενώ αναφέρετε στον εαυτό του, αφού είναι και αυτός στην ίδια μοίρα με τους "...μισθούς των διευθυντών πολιτικών γραφείων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών που απασχολούνται σε γραφεία μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών και γενικών γραμματέων...", δεν λέει τίποτα γι'αυτό.
    Κοινώς το κάνει γαργάρα!
    Όπως επίσης γαργάρα κάνει και το επιπλέον χρήμα που παίρνει για τις μετακινήσεις.
    Λέει όμως ότι περιμένει επίσημη τοποθέτηση!
    Από ποιόν?
    Από τον εαυτό του, ή από την Πόπη τη Γερακούδη που και αυτή μετακινήσεις κάνει!
    Καλά έχει πολύ γέλιο...
    Ρε αρχίστε τους στα γιαούρτια από τώρα, γιατί μετά θα τα τρώνε με ευχαρίστηση και από ανάγκη: δεν θα έχουν χρήματα να τα αγοράσουν και θα τα τρώνε, αφού θα είναι νηστικοί!
    Απολαύστε κείμενο:

    "Κρυφές αυξήσεις στους δικούς τους
    15/03/2012
    Κρυφό μπόνους σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών έδωσε η κυβέρνηση. Με αφορμή την προσαρμογή των αποδοχών τους βάσει του νέου μισθολογίου, εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία στην πράξη παίρνουν αύξηση έως 26%.

    «Έχουν ξεσηκωθεί οι υπάλληλοι στα υπουργεία που βλέπουν τις δικές τους αποδοχές να μειώνονται συνεχώς», αναφέρουν στελέχη της δημόσιας διοίκησης, σχολιάζοντας τις αυξήσεις που δόθηκαν σε ημετέρους κυβερνητικών στελεχών και θα επιβαρύνουν κατά 2,1 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του 2012.

    Από 104 έως ακόμη και 580 ευρώ κυμαίνονται οι αυξήσεις για τους μισθούς των διευθυντών πολιτικών γραφείων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών που απασχολούνται σε γραφεία μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών και γενικών γραμματέων.

    Σε μια περίοδο όπου οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων υφίστανται μειώσεις 40% κατά μέσο όρο, με την κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια προβλέπονται αυξήσεις από 8,3% έως 25,6%.

    Ωστόσο επισημαίνεται πως οι συνεργάτες των υπουργών θα υποστούν και αυτοί περικοπές επιδομάτων, που καταργούνται με το νέο μισθολόγιο για όλο το προσωπικό του Δημοσίου, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθαρές αποδοχές τους να εμφανίσουν μείωση.

    Ενδεικτικό είναι πάντως πως συνεργάτης στελέχους της κυβέρνησης, ο οποίος διαθέτει απολυτήριο γυμνασίου θα εισπράττει 1.135 ευρώ με τη νέα απόφαση, δηλαδή μισθό που αναλογεί σε εργαζόμενο του Δημοσίου με τουλάχιστον 22 χρόνια προϋπηρεσίας.

    Ευνοϊκότερες είναι οι ρυθμίσεις για όσους επιλεγούν διευθυντές πολιτικών γραφείων. Βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, θα λαμβάνουν τον μισθό υπαλλήλου που κατέχει τον Α’ βαθμό και τίτλο σπουδών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

    Μόνο που για να φτάσει στον βαθμό αυτό ένας υπάλληλος της αυτής της εκπαιδευτικής κατηγορίας απαιτούνται 20 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ αντιθέτως διευθυντής πολιτικού γραφείου μπορεί να λαμβάνει τον ίδιο μισθό και να μην έχει καν το απαιτούμενο πτυχίο ή την προϋπηρεσία.

    «Όταν στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, κατακρεουργούνται τα εισοδήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και όταν υπάρχουν εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν υποστεί μείωση κατά 65%, οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν για τους κομματικούς και πολιτικούς ημετέρους αποτελούν πρόκληση», λέει στα «ΝΕΑ» ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος.

    ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑ

    ΥΓ

    Δε νομίζετε ότι πρέπει να υπάρξει μια επίσημη τοποθέτηση";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι περισσότεροι δημοσιογραφίσκοι της Λάρισας στα τοπικά ΜΜΕ είναι αγράμματοι. Δεν μπορούν να γράψουν ούτε το όνομα τους. Αν μας δείξουν τα βιογραφικά τους θα δούμε οτι πολλοί από αυτούς δεν έχουν τελειώσει κάποια σχολή ΑΕΙ Αποφεύγουν να αρθρογραφήσουν σαν το διάολο το λιβάνι. Γιατί θα αναρωτηθείτε. Πολύ απλό γιατί δεν ξέρουν γράμματα. Χρησιμοποιούν το ράδιο και την TV για να καλύπτουν τις αδυναμίες τους. Αυτοονομάζονται δημοσιογράφοι και φουσκώνουν σαν παγώνια όλοι αυτοί οι φελλοί. Περισσότερο δε φελλοί είναι αυτοί που τους ακολουθούν ή/και τους πληρώνουν για γράφουν στο έντυπο τους για το πολυεπίπεδο του χαρακτήρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ρε κομπλεξικέ και καλά δημοσιογράφε της κακιάς ώρας, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε άσχετοι συκοφάντες, εκτός έδρας είναι το πήγαινε - έλα μεταξύ της "πεζοβολίστρας" - του τσιπουράδικου που βρίσκεται στο ισόγειο - και του τρίτου ορόφου που βρίσκεται το γραφείο αυτού του υπάλληλου, ο οποίος εργάζεται ως υπεύθυνος τύπου στη Γερακούδη.
    Αλλά που να ξέρετε από εκτός έδρας, μήπως δουλέψατε καμιά μέρα στη ζωή σας?
    Υβριστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ανθγοποθ δεν μπογει να πει το γο (ρ) και το θου (σ) και έγινε δημοσιοκάφρος...τι να λέμε τώρα;;; Αυτά μόνο στο ελλαδιστάν των ΚΛΑΔΙΚΏΝ...πουθενά αλλού...στη Ευρώπη μπορεί να σήκωνε κανενα τηλέφωνο στον προθάλαμο του αμαξοστασίου ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
    ΕΙΔΕΣ ΑΜΑ ΚΟΛΛΑΣ ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΩΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ΑνώνυμοςMar 29, 2012 01:23 AM
    Υπονοείς ότι μιλάει κάπως έτσι???

    "Κ(γ)υφές αυξήσεις στους δικούς τους
    15/03/2012
    Κ(γ)υφό μπόνους σε συνε(γ)γάτες και συμβούλους υπου(γ)γών έδωσε η κυβέ(γ)νηση. Με αφο(γ)μή την π(γ)οσα(γ)μογή των αποδοχών τους βάσει του νέου μισθολογίου, εκδόθηκε υπου(γ)γική απόφαση με την οποία στην π(γ)άξη παί(γ)νουν αύξηση έως 26%.
    «Έχουν ξεσηκωθεί οι υπάλληλοι στα υπου(γ)γεία που βλέπουν τις δικές τους αποδοχές να μειώνονται συνεχώς», αναφέ(γ)ουν στελέχη της δημόσιας διοίκησης, σχολιάζοντας τις αυξήσεις που δόθηκαν σε ημετέ(γ)ους κυβε(γ)νητικών στελεχών και θα επιβα(γ)ύνουν κατά 2,1 εκατ. ευ(γ)ώ τον π(γ)οϋπολογισμό του 2012.
    Από 104 έως ακόμη και 580 ευ(γ)ώ κυμαίνονται οι αυξήσεις για τους μισθούς των διευθυντών πολιτικών γ(γ)αφείων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνε(γ)γατών που απασχολούνται σε γ(γ)αφεία μελών της κυβέ(γ)νησης, υφυπου(γ)γών και γενικών γ(γ)αμματέων.
    Σε μια πε(γ)ίοδο όπου οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων υφίστανται μειώσεις 40% κατά μέσο ό(γ)ο, με την κοινή απόφαση του αναπλη(γ)ωτή υπου(γ)γού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του υφυπου(γ)γού Διοικητικής Μετα(γ)(γ)ύθμισης Ντίνου (Γ)όβλια π(γ)οβλέπονται αυξήσεις από 8,3% έως 25,6%.
    Ωστόσο επισημαίνεται πως οι συνε(γ)γάτες των υπου(γ)γών θα υποστούν και αυτοί πε(γ)ικοπές επιδομάτων, που κατα(γ)γούνται με το νέο μισθολόγιο για όλο το π(γ)οσωπικό του Δημοσίου, με αποτέλεσμα σε ο(γ)ισμένες πε(γ)ιπτώσεις οι καθα(γ)ές αποδοχές τους να εμφανίσουν μείωση.
    Ενδεικτικό είναι πάντως πως συνε(γ)γάτης στελέχους της κυβέ(γ)νησης, ο οποίος διαθέτει απολυτή(γ)ιο γυμνασίου θα εισπ(γ)άττει 1.135 ευ(γ)ώ με τη νέα απόφαση, δηλαδή μισθό που αναλογεί σε ε(γ)γαζόμενο του Δημοσίου με τουλάχιστον 22 χ(γ)όνια π(γ)οϋπη(γ)εσίας.
    Ευνοϊκότε(γ)ες είναι οι (γ)υθμίσεις για όσους επιλεγούν διευθυντές πολιτικών γ(γ)αφείων. Βάσει της κοινής υπου(γ)γικής απόφασης, θα λαμβάνουν τον μισθό υπαλλήλου που κατέχει τον Α’ βαθμό και τίτλο σπουδών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
    Μόνο που για να φτάσει στον βαθμό αυτό ένας υπάλληλος της αυτής της εκπαιδευτικής κατηγο(γ)ίας απαιτούνται 20 χ(γ)όνια π(γ)οϋπη(γ)εσίας, ενώ αντιθέτως διευθυντής πολιτικού γ(γ)αφείου μπο(γ)εί να λαμβάνει τον ίδιο μισθό και να μην έχει καν το απαιτούμενο πτυχίο ή την π(γ)οϋπη(γ)εσία.
    «Όταν στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, κατακ(γ)εου(γ)γούνται τα εισοδήματα των ε(γ)γαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και όταν υπά(γ)χουν ε(γ)γαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν υποστεί μείωση κατά 65%, οι (γ)υθμίσεις που π(γ)οωθήθηκαν για τους κομματικούς και πολιτικούς ημετέ(γ)ους αποτελούν π(γ)όκληση», λέει στα «ΝΕΑ» ο αναπλη(γ)ωτής π(γ)όεδ(γ)ος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Β(γ)εττάκος.
    ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑ
    ΥΓ
    Δε νομίζετε ότι π(γ)έπει να υπά(γ)ξει μια επίσημη τοποθέτηση";

    Και έτσι ???

    Π(γ)οσελήφθηκα το 1992 έχοντας τ(γ)ία χ(γ)όνια δουλειάς στην Ε(Γ)Τ Βο(γ)είου Ελλάδος (102 fm) και στο π(γ)όγ(γ)αμμα των β(γ)αχέων και μια σύντομη πα(γ)ουσία στον ΗΧΟ. Ο π(γ)ώτος μου μισθός ήταν 100.000 δ(γ)χ, που πα(γ)έμεινε σταθε(γ)ός (με τις π(γ)οσθήκες της ΑΤΑ) μέχ(γ)ι και το 1995. Τότε διεκδικήσαμε τα επιδόματα που δεν μας έδινε η ΔΕΤΠΟΛ (επίδομα τέκνων) και καταλήξαμε με δικαστική π(γ)οσφυγή και κάτω από απίστευτες πιέσεις και απειλές στο ότι π(γ)έπει να εφα(γ)μοστεί συλλογική σύμβαση ε(γ)γασίας. Αυτό έγινε δεκτό από τον τότε Δήμα(γ)χο και π(γ)όεδ(γ)ο της ΔΕΤΠΟΛ, Χ. Καφφέ, μετά από ένα επεισοδιακό Διοικητικό Συμβούλιο και α(γ)χίσαμε να αμειβόμαστε με τη σύμβαση της Ένωσης Συντακτών. Μετά «ανακαλύφθηκε» η ΕΘΙ(Γ)ΑΣ ( Ένωση Θεσσαλικών Ιδιωτικών (Γ)αδιοφωνικών Σταθμών), πα(γ)όλο που το Δημοτικό (Γ)αδιόφωνο δεν είναι ιδιωτικό (γ)αδιόφωνο. Ακολουθήσαμε αυτή τη σύμβαση μέχ(γ)ι που η μετάταξη των υπαλλήλων της ΔΕΤΠΟΛ στο Δήμο διαμό(γ)φωσε και τις νέες μισθοδοτικές καταστάσεις. Η μεταφο(γ)ά στο Δήμο π(γ)οβλεπόταν από τον «Καλλικ(γ)άτη» και ακολουθούσε τη διάλυση των Δημοτικών Επιχει(γ)ήσεων και ά(γ)α και της ΔΕΤΠΟΛ στην οποία ανήκε το Δημοτικό (Γ)αδιόφωνο.
    Γιατί τα γ(γ)άφω; Για να μη νομίζουν με(γ)ικοί ανεγκέφαλοι ότι η ζωή μας στη ΔΕΤΠΟΛ ήταν στ(γ)ωμένη με …(γ)οδοπέταλα…
    στις 11:59 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά και με τέτοια άρθρωση τον έβαζαν να εκφωνεί ειδήσεις εκεί στην ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος (102 fm) και στο πρόγραμμα των βραχέων και στο δήμο Λάρισας, στο δημοτικό ραδιόφωνο???
    Τί να πεί κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα θυμάστε το διάσημο blog kaiklama.wordpress.com το οποίο έκανε μόλις δύο υβριστικές αναρτήσεις.
    Την μία για τον Χρήστο Τσαντήλα, τον έγκριτο δημοσιογράφο Ελευθερίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την άλλη για τον Σπύρο Γεμενή τον πρώην σύμβουλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
    Τί σύμπτωση, αυτό το blog δημιουργήθηκε μόλις ο Β. Ραούλης πήγε στην περιφέρεια ως υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Γερακούδη και ήθελε να βγάλει τα δήθεν άπλυτα των άλλων και να δείξει τη διαφορά με το νέο.
    Όταν όμως τον κατάλαβαν ότι κρυβόταν πίσω από το εν λόγω blog και τις αναρτήσεις του, το κατέβασε αμέσως και εξαφανίστηκε το blog μονομιάς.
    Έτσι αν προσπαθήσετε να μπείτε σήμερα στο kaiklama.wordpress.com θα σας βγάλει:
    kaiklama.wordpress.com is no longer available.
    The authors have deleted this blog.
    Αν βέβαια τον ρωτήσετε, θα σας απαντήσει ότι δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο blog.
    Επίσης θα σας πει αυτό που γράφει και στο blog του και ότι δήθεν πιστεύει:
    Ότι είναι κατά της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.
    Όμως τι σύμπτωση!
    Ο ίδιος χρησιμοποιεί στα γραφόμενά του συχνότατα τη φράση "Και κλάμα..."
    Δείτε το παρακάτω:

    "Και κλάμα …η συναίνεση !!" « ΡΑΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
    ra64.wordpress.com/2010/02/18/klama/

    Με άλλα λόγια τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια!
    Αλλά είπαμε το "έξυπνο πουλί" από τη μύτη πιάνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση:
    Όταν λέτε 3.400 σταυρούς από τους 194.970 ανθρώπους που ψήφισαν στο νομό, εννοείτε ότι στις τελευταίες εκλογές πήρε ως υποψήφιος βουλευτής τους λιγότερους σταυρούς απ'όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στο νομό, πιο λίγους και από τον Περικλή τον Αγορογιάννη, τον Γιάννη τον Λύτρα κλπ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ
    https://papaioannou.wordpress.com/2008/05/21/εκλογές-πασοκ/

    Μάρκος on Μαΐου 21, 2008 στις 14:39 said:
    1. Ψήφισε δηλαδή μόνο 10% των εγγεγραμμένων. Αλλά προστέθηκε άλλο ένα 5,5% νέων μελών και φίλων! Πολύ ωραίο και ελπιδοφόρο, φαίνεται. Και Αυτά τα όποια *νέα* μέλη προφανώς δεν συγκινήθηκαν ούτε από τις εκλογές για πρόεδρο ούτε από τις συνεδριακές διαδικασίες αλλά όλα αυτά τα υποτιθέμενα νέα μέλη συγκινήθηκαν από τις εκλογές για ανάδειξη νέας νομαρχιακής και περιφερειακής! Και το κόμμα κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις! Ποιος κοροϊδεύει, ποιόν άραγε
    2. Ο σύντροφος Ραούλης, διορισμένος γραμματέας (από τον πρόεδρο, ντε!) της Νομ. Επιτροπής και υπεύθυνος για τις εκλογές καταγγέλλει σήμερα έκτροπα. Δεν σχολιάζει όμως τον εξαιρετικά χαμηλό αριθμό των ψηφοφόρων. Ούτε απολογέιται για τη μηδενική σχεδόν δημοσιότητα που ΔΕΝ έδωσε ο ίδιος στις διαδικασίες!
    Ερώτημα 1ο . Αυτός δεν ήταν υπεύθυνος (σύμφωνα και με τη σχετική εγκύκλιο) για να διαφυλάξει τις διαδικασίες εκλογής? Γιατί δεν διέθεσε μετρημένους σφραγισμένους φακέλους, γιατί δεν ζήτησε να διαγράφονται οι ψηφίσαντες και απλώς βολεύτηκε με την υπογραφή, γιατί δεν μας έδωσε (ή δεν φρόντισε να οργανώσει σωστά το να μας δοθούν χωρίς καθυστερήσεις) τις προσωρινές κάρτες μέλους, γιατί δεν μας έδωσε (ή δεν φρόντισε να μας δοθούν) τα ερωτηματολόγια για να δηλώσουμε τα δίκτυα στα οποία θέλουμε να συμμετέχουμε, γιατί, γιατί, γιατί….
    Γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούνται και στον τελευταίο σύλλογο? Δεν ήταν η διασφάλιση των διαδικασιών, πρωτίστως δική του ευθύνη?
    Ερώτημα 2ο . Δεν ήταν παρών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ώστε εγκαίρως να παρέμβει? Οι περισσότεροι από μας μείναμε για λίγο. Αυτός ήταν και έπρεπε να είναι εκεί συνεχώς. Όταν όμως είδε ότι έχανε, έφυγε . Κατά τις 10.30μμ. από ότι λέγεται. Θεσμικά έπρεπε να μείνει ως το τέλος της διαδικασίας. Αν κέρδιζε δεν θα έμενε? Αν κέρδιζε, θα έλεγε τα ίδια?
    Διαπίστωση 1η. Οι διορισμένοι, δεν πετυχαίνουν εύκολα στα κόμματα. Ούτε ο ίδιος ούτε η παρέα του εκλέχτηκαν.
    Διαπίστωση 3η . Οι σοβαροί άνθρωποι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ, για τους λόγους που ο ίδιος καταγγέλλει. Η διαφορά είναι ότι αυτοί δεν είναι συνυπεύθυνοι, όπως ο ίδιος
    Τέλος, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Καταγγέλλει τους μηχανισμούς, ποιος? Αυτός που έφτιξε Π80 με άτομα επιλογής του στη Λάρισα! Που ήταν εξαφανισμένος όλο αυτό το διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://larissa-antinews.blogspot.com/2012/03/blog-post_18.html#comment-form

    ΑνώνυμοςMar 30, 2012 04:23 PM
    ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ:
    Δωρεάν σίτιση τριών γευμάτων ημερησίως στο εστιατόριο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Πληροφορίες για θέματα σίτισης στο Εστιατόριο του Τ.Ε.Ι. δίνονται από την κ. Καλλιόπη Γερακούδη στο τηλέφωνο 2510–462361.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χιλιάδες τα “τρωκτικά” σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, που έκλεβαν ασύστολα τα τελευταία χρόνια, χωρίς ποτέ να ελέγχονται (γιατί έτρωγαν και οι πιο πάνω τους) με αποτέλεσμα να “γονατίσουν” την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παρόλο που όλοι γνωρίζαμε περιπτώσεις διαφθοράς στον προσωπικό μας περίγυρο, οι πρόσφατες απανωτές αποκαλύψεις εκτεταμένων κυκλωμάτων "εκτος εδρας" σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς σοκάρουν για την έκταση του φαινομένου.
    Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι το χρεοκοπημένο πελατειακό πολιτικό μας σύστημα στην προσπάθεια του να διασωθεί εκλογικά αναγκάζεται σήμερα να δώσει ένα μέρος των συνεργών του συνοδεύοντας το με τις απαραίτητες επικοινωνιακές κορώνες. Δεν μας είναι αρκετό.
    Τα φαινόμενα αυτά στη χώρα της φαιδρότητας και λαμογιάς μάλλον δεν εκπλήσουν πλέον κανένα, αποτελούν όμως τρανή απόδειξη του γιατί οδεύουμε προς την οικονομική καταστροφή και κοινωνική εξαθλίωση, σημάδια που δείχνουν πως κάτι πρέπει επειγόντως να αλλάξει.
    Το σύστημα εξουσίας και διακυβέρνησης που διαπότισε το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα επι δεκαετίες με φαινόμενα ασυδοσίας και ρεμούλας πρέπει να τιμωρηθεί, να απαξιωθεί πλήρως στις συνειδήσεις όλων. Πρέπει ο κόσμος να γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που εξακολουθούν να πλουτίζουν με το μέλλον των παιδιών μας, διατηρώντας ταυτόχρονα τα προνόμια αυτων των ιδιων, των βολεμένων και καλοχορτασμένων κρατικοδίαιτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. που να ξέρατε τι γίνεται μέσα στο Δήμο??? θα σας τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή