larissa.news10@gmail.com

31/5/12

Η γλώσσα του σώματος

Πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κινητό, καπνός, γυαλί στο μαλλί και... ξάπλα. Το μέλλον της Λάρισας στα χέρια των άξιων.

*Στο mikel καλύτερα καθόταν κι ας ήταν παράνομο το τραπεζάκι!

Λάκισε...

Το πόσο καλά ανταποκρίθηκε η δημοτική αρχή στην καταιγίδα του περασμένου Σαββάτου, φάνηκε και από την σημερινή απουσία Τζανακούλη από το δημοτικό συμβούλιο, όπου θα συζητούνταν το θέμα. Τι να πει;

*Μήπως έλειπε και για άλλον λόγο;

30/5/12

Αμάν, αμάν…

Διαβάσαμε σήμερα (εδώ) τη συνέχεια της ιστορίας για την ροζ φωτογραφία που κυκλοφορεί σε κάποια κινητά και απεικονίζει δύο πολιτικά πρόσωπα της Λάρισας.
Επειδή χθες το συζητούσε όλη η Λάρισα και υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες, μετά το σημερινό είναι κανείς που δεν κατάλαβε;

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

29/5/12

ΩΧ, ΩΧ, ΩΧ...


Σε μια ροζ φωτογραφία που σοκάρει για το περιεχόμενό της και κυκλοφορεί ήδη σε κάποια κινητά τηλέφωνα, αναφέρεται σημερινό ρεπορτάζ της Λαρισινής εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ.
Στο σχετικό θέμα που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, όπως σημειώνει η εφημερίδα, εμπλέκονται ένας πασίγνωστος αιρετός της πόλης και μια Λαρισαία πολιτευτής μεγάλου κόμματος, αναγράφονται τα εξής: εδώ

28/5/12

Απλά… αστείος

Διαβάστε την απάντηση που έδωσε ο Τζανακούλης για τους πλημμυρισμένους δρόμους της Λάρισας:
«Σ’ ότι αφορά το κέντρο και τις συνοικίες της Λάρισας, τα προβλήματα που προκλήθηκαν, κυρίως από τα φερτά υλικά που έφραξαν τις σχάρες της αποχέτευσης, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου και τη ΔΕΥΑΛ. Δυστυχώς – συμπλήρωσε – ο Δήμος δεν μπορεί να βγάλει συνεργεία τα Σαββατοκύριακα (λόγω των γνωστών προβλημάτων) για να καθαρίσουν τις αφίσες κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι αφίσες να αποφράξουν το δίκτυο».
Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε το δημιούργησαν οι αφίσες και το γεγονός ότι δεν μπορεί να βγάλει συνεργεία τα Σαββατοκύριακα. Για τις αφίσες δεν θα σχολιάσουμε τίποτα καθώς πρόκειται για διεθνή συνομωσία, αλλά για τα συνεργεία αυτοδιαψεύδεται,  παρακάτω:
Τέλος ο κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου Λαρισαίων (σε συνδυασμό με την Περιφέρεια Θεσσαλίας) για να παραμείνει ανοικτός ο οδικός άξονας Λάρισας – Τρικάλων. Ο Δήμος έστειλε αμέσως μηχανήματα για να δώσει λύση στο πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι το τμήμα αυτό δεν εντάσσεται στα όρια ευθύνης του Δήμου.


Κάποιος να τον ξυπνήσει

Σήμερα, οι δημοσιογράφοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης απεργούν. Στη Λάρισα και τη  Θεσσαλία, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν προβλήματα στον κλάδο όποτε δεν υπάρχει και η ανάγκη για κάποια κινητοποίηση. Άλλωστε από τότε που ανέλαβε ο νέος πρόεδρος, τα πάντα λύθηκαν, γι’ αυτό και δεν υπάρχει η παραμικρή δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό.
*Ας κάνει καμιά λαχειοφόρο τουλάχιστον…

Ευτυχώς το είχε λύσει...

Πολύ ενδιαφέρον το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΚΟΣΜΟΣ". 

Επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που πιστεύουμε και γράφουμε σε κάθε ευκαιρία.

Ο Τζανακόυλης γιορτάζει μόνο την ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ. 

27/5/12

Θερμά συγχαρητήρια!

Ότι είναι ικανός για όλα ο Τζανακούλης το ξέραμε, αλλά ότι θα κατάφερνε να πλημμυρίσει η Λάρισα, η οποία διαθέτει ένα από τα καλύτερα  αποχετευτικά δίκτυα, κατασκευασμένο επί δημαρχίας του αείμνηστου Λαμπρούλη, ειλικρινά δεν το περιμέναμε. Τόσο άχρηστη δημοτική αρχή δεν πρέπει να έχει υπάρξει πουθενά. 
Πόση κατάντια αντέχει ακόμα αυτή η πόλη;

26/5/12

Twins

Στον Τύρναβο βρέθηκαν ο Αγοραστός με τον Κέλλα για τα εγκαίνια της δημοτικής βιβλιοθήκης και κάθισαν δίπλα – δίπλα. H ιδέα τους όμως δεν αποδείχθηκε και πολύ καλή, καθώς έδιναν την εντύπωση των δίδυμων. Αν τους κοιτάξετε λίγο προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι, ενδυματολογικά, διαφέρουν μόνο στο πουκάμισο. Τέτοια ταύτιση ρε παιδί μου; Αυτά βλέπει η Καμηλαράκη και συνεχίζει να ελέγχει ψηφοδέλτια. Αλήθεια, τέλειωσε ή μετράει ακόμα;

24/5/12

Βάρβαροι...

Δυνατή μουσική;
Κατάληψη από τραπεζοκαθίσματα;
Παράνομες κατασκευές;
Μηχανάκια σε πεζοδρόμους;
Πελατειακές ανάγκες;
Απουσιάζει η δημοτική αστυνομία;

Που συμβαίνουν όλα αυτά ρε παιδιά, στη Λάρισα; Αποκλείεται...

23/5/12

Ο αγώνας τώρα… καταπίνεται

To μεταφέρουμε ακριβώς όπως το διαβάσαμε: «Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι φαρμακοποιοί της Λάρισας και σύμφωνα με τον πρόεδρό τους κ. Γιάννη Μακρυγιάννη ο αγώνας θα είναι διαρκείας καθώς οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν πλέον να πιστώνουν τον ΕΟΠΥΥ».
Όπως θα παρατηρήσετε στη φωτογραφία, τόσο οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όσο και το ρεπορτάζ είναι το ίδιο «καυτά» με τους μεζέδες στα τραπέζια.
*Όταν λένε αγώνας διαρκείας εννοούν ότι θα περάσουν απ’ όλα τα τσιπουράδικα της Λάρισας;
**Για καλό το έγραψαν;

22/5/12

Το ανέκδοτο της ημέρας

Για όσους δεν γνωρίζουν, να τους ενημερώσουμε ότι έντονες ήταν και σε τοπικό επίπεδο οι διεργασίες για την επιστροφή της Ντόρας στη Νεα Δημοκρατία. Λέγεται μάλιστα ότι ο Μπαρτζώκης μετά το συντριπτικό ρεκόρ ψήφων (430) απαίτησε την δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.


*Πλάκα κάνουμε, αλλά δεν τον έχετε ικανό;

Κουίζ για δυνατούς


Όσοι αναρωτιούνται που κέρασε ο Τζανακούλης τους φίλους του, για την ονομαστική του εορτή, ας διαβάσουν τη συνέχεια.

21/5/12

Fashion police!!!





Όπου και να πάω, η Λάρισα μ' ακολουθεί...

Είναι σε κατάσταση...

Για να προσφέρει ο Σαμαράς πολιτική στέγη ακόμα και στον Ανατολάκη καταλαβαίνετε σε τι θέση βρίσκεται...

* Για τον Λαρισαίο ογκόλιθο της πολιτικής, Αστέριο Ροντούλη, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ενημέρωση.

Λάθος

Όσοι πήγαν σήμερα στο δημαρχείο για να ευχηθούν στον Τζανακούλη παρακαλούνται να επιστρέψουν το γλυκό, αν τους κέρασε κιόλας. Όπως έχουμε επισημάνει ο δήμαρχος Λαρισαίων γιορτάζει μόνο την ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ.

Εξέπληξε μας... πάλι

Επειδή διαβάσαμε στο sportlarissa.gr ότι έγινε κρούση από την ΑΕΛ στον Καβακά για τη θέση του προπονητή, να θυμίσουμε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Πηλαδάκης για τον πρώην βοηθό προπονητή του Κόουλμαν:
«Υπήρχαν κι άλλα κρούσματα. Όπως αυτό με τον πρώην βοηθό προπονητή τον κ. Καβακά. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και εξακολουθώ να το πιστεύω. Γι’ αυτό και κάναμε τόσο μεγάλη προσπάθεια να τον φέρουμε στην ομάδα μας, να τον βάλουμε δίπλα στον κ. Κόουλμαν να μάθει πράγματα και να συνεχίσει την καριέρα του με περισσότερα εχέγγυα. Είναι, όμως, ένας πολύ κακός επαγγελματίας. Και ανήθικος, παράλληλα. Σηκώθηκε κι έφυγε από την ομάδα ενώ έχει συμβόλαιο, πήγε σε μια ανταγωνιστική ομάδα και θα αποταθούμε στη δικαιοσύνη για να λύσουμε το ζήτημα».
*Ούτε η Ντόρα για τον Σαμαρά δεν έχει πει τόσο βαριές κουβέντες…

16/5/12

Ου γαρ έρχεται μόνον...



Θου Κύριε...

Αρχηγός με… πέταλα

Το πόσο ρεζίλι έγινε ο Ζώης στη χθεσινή (Δευτέρα) εκπομπή της Στάη στη ΝΕΤ, άλλο να το βλέπεις κι άλλο να το περιγράφουμε. Χωρίς να φταίει βέβαια ο ίδιος, καθώς για όλα είχε προνοήσει ο αρχηγός του κόμματος του με το περίφημο non paper. Τι θα βγει να υπερασπιστεί στη νέα προεκλογική περίοδο;

*Και η δίκη του έδρα «παίζει»… 

15/5/12

Βουλευτής για μια ημέρα;

Μετά τη σημερινή εξέλιξη με τη νέα προσφυγή στις κάλπες, είναι πολύ πιθανό, η θητεία του νεοεκλεγέντα βουλευτή Χρήστου Κέλλα να διαρκέσει μόλις μία ημέρα. Πως θα συμβεί αυτό;
Η βουλή θα ανοίξει την Πέμπτη για να ορκιστούν οι νέοι βουλευτές και την Παρασκευή θα διαλυθεί για να προκηρυχτούν επίσημα οι εκλογές. Στις εκλογές του Ιουνίου η ΝΔ πιθανότατα θα χάσει την πρωτιά αρά και 50 βουλευτές, ενώ είναι πολύ πιθανό να μπούνε και νέα κόμματα στη βουλή (οικολόγοι, Ντόρα-Μάνος), τα οποία θα ανακατέψουν ακόμα περισσότερο την κατανομή των εδρών.
Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η ΝΔ να χάσει την δεύτερη έδρα στη Λάρισα, οπότε…
*Είναι να μη σε πιάσει η Καμηλαράκη στο στόμα της!

Ε-ε-έρχεται

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο βαμβάκι-channel και στον δημοσιογράφο «Φιλιππινέζα του Τζανακούλη», ο Ροντούλης ανέφερε ότι τη στεναχώρια του για τη μη είσοδο του ΛΑΟΣ στη βουλή, την αντιμετωπίζει ως μια μικρή ανάπαυλα καθώς μετά τις νέες εκλογές, το κόμμα του θα μπει στη βουλή και μάλιστα ενισχυμένο.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πει μετά τις εκλογές του Ιουνίου, όταν και το ποσοστό του ΛΑΟΣ θα έχει συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο.

10/5/12

Παίζει (και) με τη φλόγα…

Όταν ο ίδιος ο δήμαρχος έχει παραδεχτεί δημόσια ότι κάνει προσλήψεις γνωστών και φίλων, δικών του ή της παράταξης του, τότε ήταν φυσιολογικό τα κριτήρια για όσους επιλέχθηκαν για λαμπαδηδρόμοι της Λάρισας, να είναι το ίδιο αντικειμενικά.
Κάποιο πουλάκι (μέσα από το κλουβί), μας σφύριξε ότι στους 9 λαμπαδηδρόμους που θα μεταφέρουν τη φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων στη Λάρισα, την Τρίτη 15 Μαΐου, είναι και ο υιός της συμβούλου του Τζανακούλη, Βάσως Οικονόμου.
Επειδή η πηγή δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης θα θέλαμε να ρωτήσουμε με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος.

9/5/12

Άξιος, άξιος...


Μετά την εκλογή του Κέλλα και το ασύλληπτο ρεκόρ ψήφων που κατέγραψε ο ίδιος στις εκλογές (430 σταυροί), έχει ανοίξει ήδη ο δρόμος για τον δήμο της Λάρισας.
Μ’ αυτό τον τρόπο θα βγει και ο Τζανακούλης από τη δύσκολη θέση να πρέπει να διαλέξει κάποιον, μεταξύ ίσων, από την παράταξη του.
Με την επιλογή Μπαρτζώκη δεν θα χρειάζεται να δικαιολογηθεί σε κανέναν.

8/5/12

Κάλλιο γαϊδουρόδενε…

Τεράστια απώλεια, τόσο για το νομό Λάρισας όσο και για το Ελληνικό κοινοβούλιο. Μεγάλη πολιτική προσωπικότητα με λόγο μεστό, παρουσία διακριτική, αισθητική μοναδική. Τι θα κάνει τώρα ο Αστέριος; Που θα βρει παρηγοριά; Δεν έχει αφήσει και κανένα κόμμα που να μην έχει περάσει και να μπορεί να ελπίζει… Στην τηλεοπτική «αγκαλιά» του Κολλάτου στο βαμβάκι – channel τον βλέπουμε να ξεροσταλιάζει. Πάντα για το καλό των αγροτών!  Το σίγουρο είναι ότι θα έχει άπλετο χρόνο να κυνηγάει γαϊδουρόμυγες.

Ανεξαρτησία

Ανεπιφύλακτα το πρόσωπο των εκλογών στο νομό Λάρισας. Μπήκε από τους τελευταίους στο ψηφοδέλτιο και μ’ ένα παρατεταμένο σπριντ κέρδισε την κούρσα και την έδρα του βουλευτή. Η εκλογή του και μάλιστα με εντυπωσιακά νούμερα, είναι μια απάντηση σ’ αυτούς που υποστήριζαν ότι στο δήμο έβγαινε ελέω Τζανακούλη. Για τον Κέλλα αυτές οι εκλογές ήταν η ευκαιρία που έψαχνε καιρό, προκειμένου να απαγκιστρωθεί από το περιβάλλον Τζανακούλη, το οποίο ποτέ δεν του ήταν ευχάριστο. Κι επειδή ο Τζανακούλης από χθες διαδίδει ότι «εγώ έβγαλα τον Κέλλα βουλευτή» έχουμε να του κάνουμε μια πρόταση. Να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στις επόμενες εκλογές και αν πάρει τους σταυρούς του Κέλλα εμείς θα του κάνουμε δώρο αυτό που επιθυμεί περισσότερο στη ζωή του. Θα αποκαλύψουμε ποιοι είμαστε…

Ανώμαλη προσγείωση

Είχε το ύφος χιλίων καρδιναλίων, όπου βρισκόταν και όπου στεκόταν δεν παρέλειπε να διαδίδει ότι είναι δεύτερος στις κρυφές δημοσκοπήσεις, πίσω από τον Χαρακόπουλο και ότι η εκλογή του είναι θέμα χρόνου. Μιλούσε απαξιωτικά για τους συνυποψήφιους του στο κόμμα, διαφήμιζε την προσωπική του φιλία με τον Αντώνη Σαμαρά και έκανε προεκλογικές περιοδείες πολύ νωρίτερα απ’ όλους, καθώς είχε πάρει, σιωπηρά, το χρίσμα του υποψηφίου. Σε άλλη περίπτωση, η έκτη θέση που κατέλαβε θα προσμετρούνταν θετικά, αλλά όταν μιλάς πολύ…

Προς τι η έκπληξη;

Το χθεσινό θέμα συζήτησης στη Λάρισα ήταν η εκλογή Σαχινίδη απέναντι στον Έξαρχο, ο οποίος μέχρι το Σάββατο φάνταζε ως το ακλόνητο φαβορί. Ο Σαχινίδης βλέπετε, είχε υποστεί όλη τη φθορά του υπουργείου οικονομικών τα τελευταία 2,5 χρόνια και οι περισσότεροι περίμεναν ότι η θητεία του αυτή, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην επανεκλογή του. Άλλωστε, αν δεν κάνουμε λάθος, πρέπει να είναι ο μοναδικός πολιτικός  σε τέτοιο πόστο, που κλήθηκε να πάρει τόσο σκληρά μέτρα και αυτό να μην επηρεάσει την επανεκλογή του. Τα πράγματα, για εμάς, είναι πιο απλά: ένας ΠΑΣΟΚτζης είχε να επιλέξει ανάμεσα σ’ έναν άνθρωπο που δούλευε μερόνυχτα, έστω κι αν για τους περισσότερους η δουλειά του ήταν δυσάρεστη, και σε κάποιον που δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Και ο Έξαρχος δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ όχι μόνο τώρα, αλλά από τότε που εξελέγη.
*Τελικά, όσο πιο λίγοι μένουν οι ΠΑΣΟΚοι τόσο πιο συνετά επιλέγουν…

4/5/12

Και μη χειρότερα…

Όσοι από εσάς είδατε την συγκέντρωση του Βενιζέλου στην Αθήνα και αναρωτηθήκατε πως γίνεται να υπάρχουν τόσο πολλοί «βλαμμένοι» Έλληνες, κάντε κλικ στη φωτογραφία. Παρόμοιους ψηφοφόρους είχε και ο Σαμαράς στο Ζάππειο. 
Αχ, Ελλάντα σ’ αγγαπώ…

Βουβή παράσταση

Ούτε περιοδείες, ούτε πολλές επισκέψεις, ούτε καν μια ομιλία στη Λάρισα. Αρκέστηκε σε μια συνέντευξη στην «αρχαιότερη» μέσα από την οποία κατηγόρησε τον Χαρακόπουλο ότι τον εξόντωσε από τη Νέα Δημοκρατία. Ο λόγος για τον βουλευτή της Λάρισας, Χρήστο Ζώη.  Τι να βγει και να πει όμως στον κόσμο; ‘Oτι έφυγε από τη ΝΔ γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί και πήγε όπου βρήκε πόρτα ανοιχτή προκειμένου να διασωθεί πολιτικά; Λέγονται αυτά;

Στη βουλή, στη βουλή…


Ο κύριος 33% (έτσι διέδιδε τότε) των δημοτικών εκλογών πήρε τελικά 3%.
Τώρα που το κόμμα του θέλει 3% τι θα πάρει;
Δύσκολα τα πράγματα με τα «νούμερα» των εκλογών.

Του βγήκε το γαλάζιο που κρύβει μέσα του…

Άρθρο παρέμβαση, γροθιά στο κατεστημένο, καταπέλτης, οδοστρωτήρας, μπορεί να επηρεάσει ακόμα και το εκλογικό αποτέλεσμα…
«Η οικονομολόγος κ. Αλεξάνδρα Ζωγράφου ουδέποτε ενεφανίσθη στη Λάρισα (εκτός κι αν διέφυγε των δημοσιογραφικών μας αισθητήρων – πράγμα μάλλον απίθανο), ουδέποτε μίλησε με Λαρισαίο και ουδέποτε έκανε καμπάνια για το κόμμα που την τίμησε περιλαμβάνοντάς την στην εκλογική του λίστα. Και προφανώς όλα τα παραπάνω συνέβησαν – ή μάλλον δε συνέβησαν – γιατί η ίδια δεν είχε καμία διάθεση καθόδου στον πολιτικό στίβο. Εξηγήσεις σίγουρα θα αναζητηθούν την επομένη των εκλογών και γι' αυτή την περίπτωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα (γιατί έγιναν πολλά ακόμη «μαγικά» που γνωρίζει ο κάθε ενασχολούμενος νεοδημοκράτης). Η δε αποκλειστική ευθύνη – γιατί κάποιοι θα σπεύσουν να ρίξουν τη μελάνη τους και να εξαφανιστούν – φέρεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Είτε το αποτέλεσμα για τη Λάρισα κριθεί θετικό, είτε αρνητικό. (Υ.Γ. Οι πληροφορίες ότι η νομαρχιακή του κόμματος απέφυγε να προβεί σε εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου για να γλιτώσει το δημόσιο ρεζιλίκι του να εμφανίζονται δέκα αντί για ένδεκα υποψήφιοι, ελέγχονται ως αναληθείς...)

*Αν το αποτέλεσμα για τη ΝΔ στη Λάρισα δεν είναι καλό, από τη Δευτέρα θα υπάρχουν εξελίξεις και τώρα πλέον γνωρίζεται ποιος θα τις έχει προκαλέσει!

2/5/12

Προεκλογικό αξεσουάρ

Μπορεί να διανύουμε τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου, πρόσωπο όμως των ημερών δεν είναι κάποιος πολιτικός, αλλά ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος. Ο Μητροπολίτης, όχι μόνο δέχεται καθημερινά τους υποψηφίους από διάφορα κόμματα αλλά -το χειρότερο- φωτογραφίζεται μαζί τους. Όλη η ...φασαρία λοιπόν, γίνεται γι αυτή την φωτογραφία την οποία κατόπιν οι πολιτευτές δημοσιεύουν στα φιλικά τους έντυπα, για να μαζέψουν ψηφαλάκια από θρησκόληπτους ψηφοφόρους. Όσοι διατηρούν στενή σχέση με την εκκλησία όχι μόνο δεν πρέπει να ψηφίσουν τους συγκεκριμένους αλλά το αντίθετο, να τους τιμωρήσουν αφού «θυμούνται» τον Μητροπολίτη μόνο παραμονές των εκλογών. Επίσης θα πρέπει να αναρωτηθούν αν είναι ντροπή, για τον ίδιο και την Εκκλησία, να μετατρέπεται σε προεκλογικό αξεσουάρ.
*Υπάρχει μόνιμος φωτογράφος στη Μητρόπολη ή ο καθένας κουβαλάει και τον δικό του;