larissa.news10@gmail.com

26/4/12

Με το βλέμμα στο μέλλον

Μετά την κρίση του πολιτικού συστήματος και την κατάρρευση του δικομματισμού, νέοι άνθρωποι ετοιμάζονται να μπουν στη βουλή. Αφήνοντας πίσω τις παλαιοκομματικές πρακτικές των παλαιών πολιτικών, οι οποίοι έστελναν φωτογραφίες στην εφημερίδα από την πιο «ηλίθια» εκδήλωση που είχαν παραστεί, πολιτεύονται πλέον με στυλ και αισθητική. Με παρουσία ιδιαίτερη, με λόγο μεστό, επιχειρηματολογία και δείγματα γραφής σε όλους τους τομείς, όπως καταδεικνύει και  η φωτογραφία. Όπα…

Ιδού ο Ρόδος…

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση του αρθρογράφου της «αρχαιότερης» προς την Πυροσβεστική. Μετά την Ταχυδρομείου ας πάνε και προς την Πανός.

*Αν οι πυροσβέστες θέλουν περισσότερες οδηγίες ας απευθυνθούν στον πρώην αντιδήμαρχο κ. Τερζούδη, ο οποίος ειδικεύεται.

25/4/12

Ψηφίζονται κρυπτόμενοι…

Όποιος σκέφτεται να τους ψηφίσει, ας το διαβάσει ως το τέλος
Του Στάθη από το enikos.gr
Έως τώρα η Ελλάδα είχε την τιμή να είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που στο Κοινοβούλιό τους δεν είχαν καταφέρει να μπουν νεοναζί.

Το δύο κόμματα του δικομματικού μονοκομματισμού, όμως, έφθειραν τόσον το πολίτευμα, ώστε, ως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, η πιθανότης να μπουν οι επίγονοι του Χίτλερ στη Βουλή είναι υπαρκτή.

Ας μπουν! Θα πάθουν ό,τι έπαθε και το ΛΑΟΣ! Θα αναμετρηθούν με την πραγματικότητα θα βρεθούν ελλιποβαρείς και θα εξαερωθούν.

19/4/12

Θέμα... πολιτισμού

Το ότι η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά, δεν ασχολούνται με το θέμα του παράνομου παρκαρίσματος και της κατάληψης των πεζοδρόμων, είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, το «υποθάλπουν».
Άλλα να κατεβάζεις το αυτοκίνητο μέχρι την κοίτη του Πηνειού (φωτο) για να κάνεις τζόκινγκ είναι θέμα πολιτισμού. Δεν χρειάζεται να γίνουμε όλοι όμοιοι του. Δεν χωράει άλλη ασχήμια αυτή η πόλη!

17/4/12

Απορία

Γιατί όταν πεθαίνει κάποιος διάσημος, τραγουδιστής συνήθως, αρχίζουν όλοι να ανεβάζουν τραγούδια του στο fb και να λένε πα@@@@@ όπως "καλό ταξίδι", "θα σε θυμόμαστε'' ''πέθανε και ο τελευταίος μεγάλος''...ενώ πριν δεν άκουγαν ούτε ένα τραγούδι του;

Δεν χωνεύεται με τίποτα

Τις διαρροές στα φιλικά του μέσα ενημέρωσης έχει αρχίσει ο Τζανακούλης, διαδίδοντας ότι στις επόμενες εκλογές σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα στον δήμο Κιλελέρ. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι εκεί βρίσκεται το χωριό από το οποίο κατάγεται, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει την εκλογική του ήττα στην ΠΕΔ από τον Κομήτσα. Μακάρι να το κάνει, θα πέσει πολύ γέλιο… άλλωστε μέχρι τότε, η Λάρισα δεν θα τον χωράει.
*Να του θυμίσουμε ότι η έδρα του δήμου βρίσκεται στη Νίκαια και όχι στον Κραννώνα. Το γράφουμε γιατί το πρώην δημαρχείο Κραννώνα είναι ιδιαίτερα οικείο στην οικογένεια του.
**Καιρό είχαμε να βάλουμε την αγαπημένη μας φωτογραφία.

Από την ΔΕΥΑΛ παραλίγο στη Βουλή

Στη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας που δημοσιεύτηκε προ ημερών, υπήρχε και το όνομα της κας Μαργαρίτας Γκότη, δημοτικής υπαλλήλου. Σήμερα διαβάσαμε ότι η ίδια απέσυρε την υποψηφιότητα της για… οικογενειακούς λόγους. Για όσους δεν τους λέει κάτι το συγκεκριμένο όνομα ας διαβάσουν εδώ και εδώ.
*Ποιος την πίεσε να αποσυρθεί και γιατί;

Δέστε τον

Διαβάζοντας τα ονόματα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα διαπιστώσαμε ότι προτιμήθηκε η Ζαχείλα από τον Βουνάτσο.
Φανταστείτε τι θα κάνει ο Σαμαράς εάν τον ψηφίσουμε για να του λύσουμε τα χέρια όπως ζητάει…

Ωραίες παρέες…

Ο κύριος Κατσαρός, πριν λίγους μήνες, συμπεριλαμβανόταν στους συνταξιούχους βουλευτές που διεκδικούσαν αναδρομικά 250.000€ την ίδια εποχή που ο κόσμος πεινάει. Μάλιστα, δεν παραιτήθηκε, όυτε μετά τον σάλο που προκλήθηκε, από αυτή του την απαίτηση όπως έκαναν ορισμένοι συνάδελφοί του. Επίσης, στη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του ΕΛΓΑ, το χρέος του οργανισμού εκτοξεύτηκε. Προσέχουμε ποιον βάζουμε στο γραφείο... όσους σταυρούς και να υπόσχεται.

11/4/12

Και επίσημα

Τόσα χρόνια διοικεί τον δήμο στο παρασκήνιο. Τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντα της. Για την Βάσω Οικονόμου ο λόγος. Άλλωστε και ο επόμενος δήμαρχος θα πρέπει να είναι της πλήρους εμπιστοσύνης Τζανακούλη. Είδατε τι έπαθαν όσοι δήμαρχοι δεν κατάφεραν να το προσχεδιάσουν. Nαι, ναι, προς τα βόρεια κοιτάξτε.

Θα, θα, θα…

Υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις. Κλασσική τακτική Τζανακούλη. 14 χρόνια τι ακριβώς έκανε η δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο πρόβλημα;
Μόνο κάποιος που αισθάνεται «ένοχος» για την κατάσταση θα καλούσε τους καταστηματάρχες σε «διακριτική συνάντηση στο δημαρχείο». 
Άκου ανεπίσημη διακριτική… εμπνευσμένο.

9/4/12

Με 40 λέξεις

Η πιο λιτή και συνάμα τεκμηριωμένη άποψη για το πρόβλημα που υπάρχει με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο λόφο του Φρουρίου, όπως την γράφει σήμερα ο Χατζηευθυμίου στην «αρχαιότερη».
Η κλασική αντιμετώπιση προβλήματος με την αλαζονεία και την ψευτομαγκιά που διακρίνει πολλούς από τους άρχοντες αυτού του τόπου, προεξάρχοντος του δικού μας δημάρχου. «Έλα μωρέ, δώσε άδειες να ανοίξουν μαγαζιά, να εισπράττουμε τον δημοτικό φόρο και μετά ρίχνουμε το μπαλάκι στα υπουργεία αφού θα έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση μη αναστρέψιμη». Πως το έλεγαν εκείνο παλιά; Tα παράπονα στον «βλαχοδήμαρχο»…

Ω γλυκύ μου έαρ

από τον Πιτσιρίκο
Αγαπητέ μου Πιτσιρίκο, σου στέλνω τι «έπιασα» σήμερα (Κυριακή) μεσημέρι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Παχουλός μπάτσος μιλάει με άλλους μέσα στο περιπολικό. Φοράει κάτι ανάμεσα σε τάνγκα και κιλότα; Τι να πω; Άντε και με στρινγκάκι! Φαντάζομαι ότι θα γελάσει λίγο ο πάσα πικραμένος, γι’ αυτό σου στέλνω τη φωτό.
(Αγαπητή φίλη, με κόλασες μέρες που είναι. Σήμερα πληροφορηθήκαμε όλοι πως μπορείς πια να νοικιάσεις έναν μπάτσο με 30 ευρώ την ώρα. Αυτόν θέλω να τον αγοράσω.)

7/4/12

Όλη η νεολαία της Λάρισας

Λαμπρά τα χθεσινά εγκαίνια της διαμόρφωσης της κοίτης του Πηνειού. Ο αρχικός προγραμματισμός βέβαια, για την παράδοση του έργου, ήταν για πέρυσι το καλοκαίρι αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Στη χθεσινή εκδήλωση λοιπόν, βρέθηκαν χιλιάδες Λαρισαίοι, για να αποθεώσουν, για μία ακόμα φορά, τον δήμαρχο της πόλης που πραγματοποίησε ένα έργο που ο πιο αδαής θα το είχε προγραμματίσει από τον πρώτο χρόνο της θητείας του και όχι 14 χρόνια μετά. Στην πρώτη φωτογραφία μπορείτε να διακρίνετε (στο βάθος), τους χιλιάδες συμπολίτες μας που παραβρέθηκαν, ενώ σε πρώτο πλάνο μια ομάδα επίλεκτων αθλητών φωτογραφίζεται με την μασκότ της πόλης. Στην δεύτερη φωτογραφία διακρίνεται η ομάδα ΝΕΩΝ της πόλης λίγο πριν μπει στο γήπεδο.
*Αν δεν υποχρέωνε και τους αντιδημάρχους να πάνε, μόνος του θα το εγκαινίαζε…  και νομίζει ότι βρέχει.

6/4/12

Αρχίζουν να τον μαθαίνουν και παρά έξω...

Από το aftodioikisi.gr
Έτοιμοι να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν ενημερώθηκαν από το προεδρείο της ΚΕΔΕ για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Γερμανίας (Task Force), ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για την παροχή τεχνογνωσίας από τη Γερμανία σε ελληνικούς δήμους και περιφέρειες, ήταν την περασμένη Τετάρτη οι νεοδημοκράτες-μέλη του δ.σ. στην Κεντρική Ένωση Δήμων. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν... Η ενημέρωση είχε γίνει αλλά στον... επικεφαλής τους, δήμαρχο Λάρισας Κώστα Τζανακούλη. Μόνο που ο Κώστας (ο φίλος του Νικήτα-ένας είναι ο Νικήτας), είχε άλλες δουλειές και είχε ξεχάσει να τους ενημερώσει...

Κάτι κινείται

Πριν από λίγες ημέρες γράφαμε, Τζάμπα μάγκας με τα λεφτά των Λαρισαίων και αναφερόμασταν στους «ψευτοτσαμπουκάδες του Τζανακούλη που θα τους πληρώσουν για μία ακόμα φορά οι πολίτες της Λάρισας καθώς απ’ όλη αυτή τη διαδικασία ο δήμος θα επιβαρυνθεί με 5.000€. Όταν κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν να φάνε, είναι ιδιαίτερα προκλητικό να χρεώνεται ο δήμος με ένα τέτοιο ποσό για το καπρίτσιο του δημάρχου».
Χθες, έγινε γνωστό ότι η αντιπολίτευση ζητάει, με παρέμβαση της, να χρεωθούν τα έξοδα στον δήμαρχο και όχι στο δήμο. Πάλι καλά…

«Παιχνίδια»

ΤΟ πρόβλημα του Φρουρίου προφανώς δεν θα είχε δημιουργηθεί αν η διοίκηση (τοπική και δημόσια), έκανε σωστά και –προπάντων- γρήγορα τη δουλειά της. Αυτό όμως, δυστυχώς , δεν μπορεί –ακόμη- να διορθωθεί. Εξαιτίας όμως των παθογενειών του ελληνικού συστήματος, ιδιώτες και επιχειρηματίες γίνονται «μπαλάκι» και στρέφονται εναντίον αλλήλων, αφού ο καθένας –και δικαίως- θέλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του. Στην προκειμένη περίπτωση έχει παραχθεί νομικό αποτέλεσμα (έκδοση δικαστικής απόφασης), η οποία δικαιώνει ιδιοκτήτρια της περιοχής σε αντιδικία της με έναν – και μόνο- καταστηματάρχη και όχι βεβαίως με το σύνολο των επαγγελματιών του λόφου. Ανεξάρτητα από την όποια εξέλιξη του θέματος, εκείνο που είναι ανεπίτρεπτο είναι να στοχοποιούνται άτομα που διεκδικούν –και μάλιστα με νόμιμες διαδικασίες- το δικαίωμά τους να ζουν όπως επιθυμούν, πόσο μάλλον να απειλούνται και να εκβιάζονται στην καθημερινότητά τους. Κάποιοι - σ.σ.: καταγγέλλεται ακόμη και δημοτικός παράγων! - φαίνεται θέλουν να παίξουν επικίνδυνα παιχνίδια. Χρέος της δημοτικής αρχής Λάρισας είναι να μπει μπροστά και να συνετίσει όσους σκέφτονται με όρους υποκόσμου! (Δ. Χατζ.)
*Προσυπογράφουμε το συγκεκριμένο σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην «αρχαιότερη». Με τον Τζανακούλη πρέπει να τα έχουν οι καταστηματάρχες του Φρουρίου που εδώ και χρόνια τους κρατάει σε μια ιδιότυπη ομηρία. Βλέπετε, τα  τελευταία 14χρόνια που είναι δήμαρχος, το ενδιαφέρον του για την περιοχή περιορίστηκε στους οίκους ανοχής και την ανανέωση των αδειών τους.

5/4/12

6 δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στη Λάρισα!!!

Το αλιεύσαμε από το enimerosi24.gr
Απίστευτο κι όμως αληθινό (το κατόρθωμα του ενημερωτικού της ΕΡΤ): Ανακαλύψαμε ότι στην όμορφη πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, τη Λάρισα δεν έχει έναν ανταποκριτή, που θα ήταν το φυσιολογικό, ούτε δυο που θα ήταν υπερβολή, αλλά τρεις! Και μιλάμε μόνο για την τηλεόραση, διότι αν προσθέσουμε και του ραδιοφώνου, τότε φθάνουν τους πέντε και ίσως τους έξι! 
Πόσες όμως ειδήσεις να βγάζουν καθημερινά που να αφορούν στον Πανελλήνιο και να δικαιολογείται η προβολή τους στα δελτία ειδήσεων! Διότι με τρεις ανταποκριτές θα πρέπει η Λάρισα να στέλνει ημερησίως τρία θέματα, προκειμένου να είναι καλυμμένοι άπαντες! Και πριν κάποιος σκεφτεί, «Μα καλύπτει ολόκληρη Θεσσαλία», να σημειωθεί ότι ούτε η Θεσσαλία βγάζει τρία θέματα την ημέρα! Άλλωστε υπάρχει τηλεθεατής που θυμάται να έχει δει τρία θέματα από την πανέμορφη Λάρισα; Απλώς πρόκειται για άλλη μια υπερβολή της κρατικής τηλεόρασης που επιβαρύνει φυσικά τους Έλληνες φορολογούμενους!
*Σχόλιο: Όλοι βέβαια προσλήφθηκαν αξιοκρατικά και δουλεύουν σκληρά…

Εδώ ο κόσμος καίγεται…

Ήμαρτον με τον Λουκά Κατσαρό. Εδώ και μια εβδομάδα διαβάζουμε για το περίφημο δείπνο του πρώην νομάρχη και την απόφαση που θα έπαιρνε σχετικά με τις εκλογές. Χθες, τελικά μάθαμε ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Γιατί, του το πρότεινε κανείς; Η ιστορία επαναλήφθηκε όπως ακριβώς συνέβη και στις περιφερειακές εκλογές. Όταν κατάλαβε ότι δεν τον ήθελε ο Σαμαράς, τότε συνειδητοποίησε ότι ο νέος θεσμός της περιφέρειας δεν του ταιριάζει. Τώρα που δεν τον βάζουν στο ψηφοδέλτιο, τον ξαναενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση.
Και στο κάτω-κάτω, ποιος είναι ρε παιδιά ο Λουκάς Κατσαρός;
*Κάπου διαβάσαμε ότι είναι δυσαρεστημένος με τον Αγοραστό. Εμείς λέμε ότι πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός για την, μέχρι τώρα, «προστασία»…

3/4/12

Ευχαριστώ αλλά … βολεύτηκα

Διάβασα το όνομα μου, στα προτεινόμενα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Λάρισας για το ψηφοδέλτιο του νομού στις βουλευτικές εκλογές. Τους ευχαριστώ, αλλά ξεκαθαρίζω ότι δεν θα συμμετάσχω.
Αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε την τελευταία στιγμή τις παραμονές των εκλογών του 2009, λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από το Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να συμμετάσχω στην προσπάθεια εκείνης της περιόδου. Μια προσπάθεια με ελπίδες για ανατροπή της αρνητικής πορείας της χώρας.
Η ανατροπή ήρθε καθώς, αν και δεν εκλέχθηκα, κατάφερα, με αξιοκρατικές διαδικασίες, να μεταταχθώ στην περιφέρεια Θεσσαλίας και στην θαλπωρή της θείας Πόπης. Εκεί τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα καθώς βρήκα το γραφείο εντελώς ανοργάνωτο κι έδωσα μάχη για να το φέρω στην κατάσταση που είναι σήμερα. Βέβαια, χρειάστηκαν χιλιάδες χιλιόμετρα «εκτός έδρας», κάθε μήνα, αλλά άξιζε τον κόπο.
Δεν ήθελα και δεν θέλω να αποκτήσω επαγγελματική σχέση με την πολιτική. Με τα σημερινά χαρακτηριστικά δεν μπορώ να την υπηρετήσω. Μας κόβουν τον μισθό, μας κόβουν τα επιδόματα, σε λίγο θα μας βάλουν να δουλέψουμε κιόλας!
Θα παραμείνω απλός στρατιώτης της παράταξης περιμένοντας την επόμενη μετάθεση.
Στην υγειά των κορόιδων…

*Το παραπάνω κείμενο το έγραψε τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι το πειράξαμε… λιγουλάκι.

2/4/12

Στην καρδιά μας κάνε… amaya

Διαβάστε το σχόλιο, κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε τη στιγμή. Τι σας έρχεται στο μυαλό;
Ο μικρός Βασιλάκης Καΐλας, με το τραπεζάκι του «λουστράκου» να πηγαίνει από γωνία σε γωνία και να ρωτάει: Καλέ κύριε, μπορώ να στήσω εδώ το μαγαζάκι μου;
Αυτό ακριβώς.

1/4/12

Χρόνια καλά, ψέματα ακόμα πιο πολλά!

Σήμερα θα μας επιτρέψετε να μιλήσουμε σε πρώτο πρόσωπο σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο:

"H ημέρα σου ανήκει δικαιωματικά. Εσύ, ναι εσύ που έχεις αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη. Είσαι ο καλύτερος, είσαι πρωταθλητής. Κανείς δεν μπορεί να σε φτάσει, όσο και να προσπαθήσει. Να είσαι καλά, σ’ ευχαριστούμε που υπάρχεις".