larissa.news10@gmail.com

22/6/11

Άλλος …………….., άλλοι πληρώνουν

Και να θες να «αγιάσεις» δεν μπορείς,  οι προκλήσεις είναι καθημερινές. Ο ιστορικός του μέλλοντος που θα κληθεί να γράψει την «Τζανακουλιάδα» θα χρειαστεί άπειρες σελίδες. Στο έγγραφο που παρουσιάζουμε (κλικ), εμφανίζεται η απόφαση ανάθεσης εργασίας σε ιδιώτη, για καταμέτρηση υδρομετρητών της ΔΕΥΑΛ. Η διαδικασία και μόνο «βρωμάει», αλλά πολύ περισσότερο εάν εστιάσουμε στο όνομα.

Σας θυμίζει κάτι; Όχι;
Είστε σίγουροι;
Για πατήστε εδώ να φρεσκάρετε τη μνήμη σας.

16 σχόλια:

  1. Που κρυφτήκατε ρε Τζανακουλάκια; Σας αρέσει που πληρώνουμε όλοι οι Λαρισαίοι τις κ...... του δημάρχου; Με 11.500 χιλιάρικα κιόλας. Σας αρέσει ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξεφτιλα!!ο τσανακουλης μηπως παχυνε λιγο η κανω λαθος??μας εχει και τα χωριατακια δημοτικη αστυνομια λεει!σιγα ρε!! μη γερνετε τοσο πολυ θα σας πεσει η μαγκια!!!! εχει γυρισματα η ζωη εδω τα πληρωνεις ολα και πανω πας ξεχρεωμενος.παιξτε τωρα οσο προλαβαινεται με τα δικα μας λεφτα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tην πη#@ει ακόμη; Δεν βρήκε καμια άλλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο Μπαλογιάννης κρατάει φαναράκι. Ε ρε ξεφτίλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρός από το πως αντιμετωπίζεται.
    Οι εντεκάμιση χιλιάδες ευρώ είναι σταγόνα στον … Πηνειό για τη ΔΕΥΑΛ και τον δήμο Λαρισαίων. Υποθέτουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσες χιλιάδες ή εκατομμύρια σταγόνες υπάρχουν.
    Πάντα υπάρχουν καταγγελίες ανώνυμες ή επώνυμες. (τεκμηριωμένες ή θολές)
    Αλλά ποτέ δεν έγινε έρευνα σε βάθος.
    Το ότι από την άλλη πλευρά προσπαθούν να τα περάσουν, «σαν να μην τα άκουσαν», γεννά περισσότερες υποψίες και τεκμηριώνουν τις καταγγελίες.
    Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια πρώτης τάξης έρευνα.
    · Από πότε έχει ισχύ η ανάθεση του διευθυντή της ΔΕΥΑΛ.
    · Η εν λόγω εργολάβος, ή υπάλληλος του Δήμου, από την 1- 1- 2011 έως την 22- 6- 2011, (ημέρα που αναρτήθηκε η καταγγελία) εργάζονταν και σε πια θέση του Δήμου, ή του ευρύτερου τομέα του;
    · Σε πόσους άλλους εργολάβους ανέθεσε ανάλογο έργο η ΔΕΥΑΛ;
    · Πιο είναι το προκαθορισμένο έργο της εργολαβίας: (χρόνος, ποσότητα)
    · Υπήρξε προκήρυξη έργου;
    · Πια τα απαιτούμενα προσόντα και πια τα προσφερόμενα;
    · Έως σήμερα η συγκεκριμένη «εργολάβος» πληρώθηκε από τη ΔΕΥΑΛ:
    · Και πολλά άλλα που πρέπει να τα ψάξει τουλάχιστον η αντιπολίτευση.(έχει υποχρέωση από την στιγμή που υπάρχει καταγγελία έστω και ανώνυμη).
    Μετά τον λόγο πρέπει να τον έχει η Δικαιοσύνη και κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμή ή κάποιοι άλλοι να πάνε φυλακή.
    Σε κάποιες χώρες για ένα δολάριο ή για μια πεντάρα πάνε φυλακή.
    Στην χώρα μας το προβλέπει ο νόμος.
    Πρέπει κάποτε να το δούμε και στην πράξη.

    Με σεβασμό
    Αστέριος Χλωρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλεος ρε με τον φαταούλα. Έχρησε...καταμετρητή νερού την πρώην γκόμενά του για να την πληρώνει ο κάθε Λαρισαίος από το υστέρημά του, μέσω της ΔΕΥΑΛ; Λίγη ντροπή ρε παιδιά.
    Είμαστε χειρότεροι από την Ουγκάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΡΙΣΜΟΣ

    http://www.slang.gr/lemma/show/allos_gamei_ki_allos_plironei_13650

    1. άλλος γαμεί κι άλλος πληρώνει

    Κλασικότατη παροιμιώδης έκφραση. Ελπίζω να φανώ αντάξιος του εγχειρήματος. Πάμε:

    Σημαίνει πως άλλος διαπράττει μια ανομία ή ανευθυνότητα και άλλος τιμωρείται γι’ αυτήν (παράδειγμα 1). Μπορεί, ωστόσο, σε μια νοηματική παραλλαγή, να δηλώνει ότι άλλος έχει επωφεληθεί από ή απολαύσει μία κατάσταση, χωρίς αυτή να είναι παράνομη ή ανήθικη κι άλλος καλείται να καταβάλει το κόστος, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα τιμωρία (παράδειγμα 2).

    Σε κάθε περίπτωση, αυτός που εκστομίζει την ατάκα το κάνει με αγανάκτηση κατά του θράσους τού «γαμιά» και, νιώθωντας ο μαλάκας της υπόθεσης, προσπαθεί να δημιουργήσει το ρητορικό υπόβαθρο για να αποτινάξει από πάνω του συνέπειες και ευθύνες που δεν του αναλογούν (για την σχετική ψυχολογία βλ. και το λήμμα «πίσω γορίλα!»).

    Όσο για την προέλευση, ας μου επιτραπεί να τολμήσω δύο πολύ λογικές υποθέσεις που εντοπίζονται στην κυριολεκτική σημασία: Αφενός, το ενδεχόμενο κάποιος επισκέπτης σε μπουρδέλο να κληθεί να πληρώσει το σεξ που έκανε άλλος, είτε εντελώς αυθαίρετα και άδικα, είτε γιατί αυτός που γάμησε είναι της παρέας του θύματος και αποδείχτηκε άφραγκος ή την κοπάνησε μες στη σούρα του ή και τα δύο. Αφεδύο, να μιλάμε για τον σύζυγο που, σύμφωνα με τα παλιά στερεότυπα, πληρώνει το κόστος διαβίωσης και καλοπέρασης της γυναίκας του, ενώ αυτή η άκαρδη τον απατά (το άτυπο ανδρικό αντίστοιχο του αλλού τρως, αλλού πίνεις, και αλλού πας και το δίνεις). Διαλέγετε και παίρνετε.

    Πρβλ. και τα γαμησιάτικα, με ενδιαφέρουσα εκεί ανάπτυξη και σχολιασμό, τα οποία πιθανώς αποτελούν και την αυτονομημένη συνέχεια της έκφρασης (δηλαδή με την πλήρη μορφή να είναι: άλλος γαμεί κι άλλος πληρώνει τα γαμησιάτικα). Επίσης πρβλ. πληρώνω τη νύφη, εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι, και κερατάς και δαρμένος.

    Για λόγους πληρότητας αλλά και για να εντοπίζεται ευκολότερα στην αναζήτηση, καταγράφω και τον ασυναίρετο τύπο: άλλος γαμάει κι άλλος πληρώνει.1. - Ποιος ήτανε ρε σειρά και βαράς προσοχές στο τηλέφωνο;
    - Ο υπόδικας... Μάγκες την κάτσαμε! Στάμπαρε με τα κυάλια από το διοικητήριο το σκοπό να έχει πετάξει εξαρτήσεις, κράνος, όπλο, τα πάντα όλα και να καπνίζει. Όλο το φυλάκιο έχουμε μια κατοστάρα φι να τις μοιραστούμε.
    - Ποιος μαλάκας είναι τώρα έξω και μας έκαψε; Παιδιά δεν παίζει, εγώ έχω άδεια μεθαύριο, θα βγω παραπονούμενος. Άλλος γαμεί κι άλλος πληρώνει δηλαδή; Γκατάλαβα!

    2. - Αα - α - ΑΨΟΥ! (πλάτς!)
    - Φύγε ρε πούστη μακριά! Θα μας κολλήσεις τίποτα κι είμαι κι εγχειρισμένος άνθρωπος!
    - Ωχ φίλος, λες να είναι καμιά περίεργη ασθένεια από το ταξίδι;
    - Εσύ τουλάχιστον γύρισες όλη την Αυστραλία, γάμησες και δυο μουνιά παραπάνω, είδες καγκουρώ, ντίγκο, μαλακίες, ευτυχισμένος θα πας. Εγώ τι φταίω ν’ αρρωστήσω; Άλλος γαμεί κι άλλος πληρώνει;

    3. Από εδώ:
    «Αλλα νομιζω,οτι δεν πρεπει να κανουμε γενικευσεις,γιατι εγω πχ,ουτε μαιμου πτυχιο πηρα,ουτε εκαψα κανα δασος,ουτε καταπατησα κανα οικοπεδο,αρα,γιατι να πληρωσω και εγω ;
    Και σαν κι εμενα,υπαρχουν χιλιαδες αλλοι.
    Δηλαδή, άλλος γαμεί, κι άλλος πληρώνει;»

    Σ.ς.: Αν, σύμφωνα με τα συμφραζόμενα, τιμωρείται μεν δικαίως και ο φταίχτης αλλά αδίκως και ο αθώος, η χρήση της έκφρασης γίνεται καταχρηστικά, αντί της πιο ταιριαστής «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Αν ο ομιλητής πιστεύει ότι η τιμωρία των πρώτων είναι αμελητέα γι’ αυτούς, η έκφραση χρησιμοποιείται με την επικρατούσα σημασία της.

    4. Κυνικός αστεϊσμός με την κυριολεκτική σημασία της έκφρασης από εδώ:
    «Το παιδί έρχεται να ολοκληρώσει τη γυναίκα και να πλουτίσει τον ψυχικό της κόσμο –εις βάρος του αφεντικού της: άλλος γαμάει κι άλλος πληρώνει.»

    5. Πιο συμπαθητικός προβληματισμός άντρα από εδώ:
    «[...] και της άλλης της βγαίνουν τα μάτια έξω στον τοκετό. Μπαϊλντίζει 9 μήνες, της φεύγει η μαγκιά, την τρώει η κλεισούρα και εμείς [σ.σ. εννοεί οι άντρες] μιλάμε κι όλα!

    Με λίγα λόγια άλλος γαμάει, και άλλος πληρώνει...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βοηθάτε με λίγο να καταλάβω δεν είμαι πολύ μέσα στα κοινωνικά ...
    Η πρώην (που ήταν πρώην σοφέρ και μετά πρώην γραμματέας) έγινε καταμετρητής νερού και η νυν (που ήταν/είναι σύμβουλος) έγινε Πρόεδρος στο Θεσσαλικό ?

    Μηπως ειναι και λιγο διπλοθεσίτισες ; εννοώ η νυν δεν ειναι και Σύμβουλος και Προεδρίνα ;

    *** Επιτέλους μια πόλη που ανάγει και προάγει τον έρωτα :) :) :) :) :) :) :) ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερός αυτός ο Τζανακούλης, τις πηδάει όλες και συμφέρει. Ποια θα καθόταν με 11500 χιλιάδες το χρόνο και να τρέχει να μετρήσει και υδρομετρητές δεν είναι και έυκολη δουλεια να πας σε ταμπάκικα και νέα σμύρνη μπρρρ
    ΧΑΧΑ
    το καλύτερο θα είναι να φανεί πως απαυτώνει και τη Γερακούδη στο τέλος. Ποτε προλαβαίνει να τα κάνει όλα αυτά ούτε ο DSK δεν τον πιάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η φτώχεια σε οδηγεί να πάς και με τον Τζανακούλη. Προκειμένου να κάνεις πεζοδρόμιο κλείνεις τα μάτια και προχωράς. Μιρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν τα ξέρετε καλά παιδιά. Η υδρομετρήτρια τον τρέχει τον Τζανακούλη. Τον έχει γερά δεμένο. Του έχει τυλίξει τα μπαλάκια με σπάγγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά μην τα ρίχνουμε τώρα όλα στην φτώχεια . Είναι η απληστία του ανεγκέφαλου τσόκαρου .

    Και καλά η πρώην κάνει γήινα επαγγέλματα (υδρομετρήτρια , σωφέρ ...) η νυν έχει επιδοθεί σε βαρύγδουπες δηλώσεις και βάλε ...

    τα χάπια μαςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δήμαρχος: Μαργαρίτα θα μου κάνεις καμιά καταμέτρηση ύδατος σήμερα ;
    Μαργαρίτα: Δε μπορώ σήμερα , έχω πονοκέφαλο
    Δήμαρχος: Καλά , άμα είναι έτσι πάω Θεσσαλικό Θέατρο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ το χαίρομαι πάντως που έχουμε Δήμαρχο που ειναι άντρας γιατί έχουμε γεμίσει απο αδερφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιαυτό αυτοί οι τύποι θα κρατάνε πάντα την εξουσία γερά, γιατί μας μαμάνε όλες. Ετσι εκανε και ο Μπερλουσκόνι και είναι διακόσια χρόνια πρόεδρος της Ιταλίας
    Από αδερφή δήμαρχος πάντως χίλιες φορές ένας τέτοιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο ρε χάνοι και γ@μω τις απόψεις . Ο Μπερλό είναι ακόμα εκεί για πολλούς πολιτικούς λόγους . Μην συγκρίνετε τις βούρτσες με τις π....ς . Είναι θέμα του καθενός άρχοντα να αποφασίσει τι ιστορία θέλει να αφήσει πίσω του . Σίγουρα δεν υπολόγιζαν (και αυτός και οι χαζο-bimbo που μαζεύει) τις σημερινές ψηφιακές εποχές , νόμιζαν οτί ήταν ακόμα στο '80 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή