larissa.news10@gmail.com

19/1/12

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Αγαπητοί δημότες της Λάρισας
Είμαι ένας μεταδιδακτορικός ερευνητής πολιτικής φιλοσοφίας που ενδιαφέρθηκε να κάνει μία ημερίδα πολιτικής σκέψης για μία μόνο ημέρα στην αίθουσα διαλέξεων του  Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Επιστημών Λάρισας. Μετά από επικοινωνία μου με το αρμόδιο τμήμα του δήμου (Politistikos@ath.forthnet.gr) ενημερώθηκα από την κ. Δώρα Βεζυρίδου ότι το ενοίκιο της αίθουσας ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων ευρώ. Φυσικά δεν μπορώ να πληρώσω αυτό το ποσό, αφού θα έπρεπε η συμμετοχή των ενδιαφερομένων να κοστολογηθεί αρκετά υψηλά και αυτή.
Θεωρώ το ποσό του ενοικίου υπερβολικά υψηλό, το οποίο ελάχιστοι διοργανωτές θα μπορούσαν να πληρώσουν. Εδώ βλέπουμε την κεφαλαιοκρατική λογική σε όλο της το μεγαλείο. Αν η ανθρώπινη δραστηριότητα δεν μεταφραστεί σε χρήμα ακυρώνεται και το όποιο ενδιαφέρον στον πολιτισμό πάει περίπατο. Αντί ο δήμος να επιδείξει τη λογική ότι θα πρέπει να βάζουμε τις ανθρώπινες ανάγκες πάνω από τα κέρδη, κάνει το εντελώς αντίθετο. Δηλαδή, το πολιτιστικό τμήμα του δήμου λειτουργεί με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια και όχι με μοναδικό την προσφορά στον πολιτισμό των δημοτών, αφού συμπεριφέρεται όπως ένας στυγνός κεφαλαιοκράτης. Θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου για αυτή την πολιτική και να ενημερώσω σχετικά τους δημότες της Λάρισας.

Με τιμή
Βασίλης Γρόλλιος
Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας.
Θεσσαλονίκη

6 σχόλια:

  1. Που πας ρε φιλε ξυπολυτος στα Τζανακουλικα ΑΓΚΑΘΙΑ???Δεν βλεπεις την απαξιωση της Πινακοθηκης???...με τους 'βολεμενους'??...του μουσειου Εθνικης Αντιστασης???ΕΡΗΜΟΣ...ΕΡΗΜΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai ti itheles re file na soy to dosoun tsampa???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξω οι βολεμένοι. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι 90% και πλέον μπήκαν προ του Τζανακούλη εποχή όμως τότε που δεν υπήρχε ΑΣΕΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παντως για την παρουσιαση του βιβλιου ενος ψευτοδημοσιογραφου καλογιαννη, η αιθουσα δοθηκε δωρεαν στο χατζηγιαννειο, αφου φαινεται οτι το γλυψιμο προς τον τζανακουλη επιασε τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και μένα το ίδιο μου είχαν πει πριν κάτι χρόνια σε παρουσίαση λογοτεχνικού βιβλίου ενός φίλου από καρδίτσα
    δεν είναι τζάμπα
    αν ήταν όλοι θα κάνανε διαφήμιση όποτε και όπως θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πηγαινε στο γαλλικο ινστιτουτο ή σε καποιο απο τα επιμελητηρια, πιο πιθανο ειναι να σου παραχωρηθει εκει αιθουσα, επισης καλη λυση ειναι τα ξενοδοχεια (διαπραγματευσιμη η τιμη τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή