larissa.news10@gmail.com

31/3/11

Απαγόρευσαν σε μαθητή με συνδρομο down να παρελάσει

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 
Ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά, δεν αφορούν στο σύνολο της κοινότητας των παιδαγωγών, αφού μπορεί στο 33ο δημοτικό σχολείο, ο γυμναστής να παρέλασε χέρι-χέρι με τον μικρό μαθητή που είχε πρόβλημα, οι δάσκαλοι όμως  του 25ου Δημοτικού σχολείου αρνήθηκαν σε παιδί με σύνδρομο Down να παρελάσει.
 
"Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο παιδί, με χιούμορ και γεμάτο ζωντάνια", επισημαίνουν φίλοι και γνωστοί του ανήλικου μαθητή. Ο διευθυντής και ο γυμναστής του σχολείου ανακοίνωσαν ότι δεν θα πάρει μέρος στην παρέλαση και δεν συγκινήθηκαν ούτε όταν το παιδί άρχισε να κλαίει. Ζήτησαν λοιπόν από τους γονείς χαρτί από γιατρό ότι το παιδί μπορεί να παρελάσει, δηλαδή χαρτί που να λέει ότι το παιδί μπορεί να περπατήσει σε μια ευθεία. Οι γονείς εξήγησαν στους εκπαιδευτικούς πως αφού ο γυμναστής θα είναι δίπλα στα παιδιά κατά τη διάρκεια της παρέλασης, δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Ωστόσο, οι ίδιοι ήταν ανένδοτο. Και αφού δεν είχαν άλλη δικαιολογία να βρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν χαρακτηριστικά: "Η συγκίνηση που θα παρελάσει θα είναι μεγάλη, γι' αυτό και δεν είναι σωστό να λάβει μέρος".

Σημάδια ερημοποίησης και στην «Ταχυδρομείου»

H πιο γνωστή «φραπεδοπλατεία» της Ελλάδος υφίσταται την οικονομική κρίση καθώς άρχισαν να κλείνουν, ακόμα κι εκεί, καφετέριες. Σε ποιον να το έλεγες πριν πέντε χρόνια, και να σε πίστευε. Στη συγκεκριμένη γωνία μάλιστα, Πρωτοπαπαδάκη και Ασκληπιού, πριν κάποια χρόνια είχε ανοίξει κατάστημα της γνωστής αλυσίδας everst. Τότε φημολογούνταν ότι οι ενοικιαστές του ακινήτου είχαν πληρώσει γύρω στα 80.000.000 δραχμές (αν θυμόμαστε καλά) μόνο για «αέρα». Τώρα;

30/3/11

Ούτε στα κάτεργα…

Όταν για κάποιους το πιο σκληρό πράγμα που έχουν νιώσει στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία  είναι ένα επεισοδιακό Διοικητικό Συμβούλιο με αντίπαλο τον Χρ. Καφφέ για να εξασφαλίσουν το επίδομα τέκνων, πώς άραγε να καταλάβουν αυτόν που μια μέρα γυρνάει στο σπίτι του και πρέπει να ανακοινώσει στη γυναίκα και στα παιδιά του ότι τον απέλυσαν από τη δουλειά; Πώς να καταλάβει εκείνον που ανατρέπεται όλη του η ζωή μέσα σε λίγα λεπτά; 
Το κλείσιμο των καταστημάτων, η αυξανόμενη ανεργία, η «οικονομική ασφυξία» των ελεύθερων επαγγελματιών, το πολύ - πολύ,  να τους απασχολήσει σε κάποια κλειστή κομματική σύσκεψη, σ’ αυτές που γίνονται μόνο διαπιστώσεις και καθόλου προτάσεις.
Αποστειρωμένοι μέσα στον κομματικό σωλήνα στον οποίο, οι περισσότεροι, βρίσκονται από μικρή ηλικία, πώς να αφουγκραστούν την κοινωνία; To αποκορύφωμα τους «θράσους» τους, είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να μας εκπροσωπήσουν και στη βουλή. Αλλά πώς να το κάνουν όταν από τους 194.790 Λαρισαίους που ψηφίζουν, καταφέρνουν να πείσουν μόνο τους 3.400; Τυχαίο;

Y.Γ.1  Για τις διαδικασίες πρόσληψης βέβαια, τόσο στην ΕΡΤ όσο και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ούτε λόγος.
Y.Γ.2  Όταν κρίνεις τη δημοσιογραφική δουλειά κάποιου (έτσι ξεκίνησε η ιστορία) και ο αντίλογος είναι «θέλουν το κλείσιμο του δημοτικού ραδιοφώνου», τι άλλο να πεις; 

Για του λόγου το αληθές, διαβάστε με τι γλαφυρό τρόπο  παρουσιάζουν κάποιοι τη σκληρότητα που έχουν νιώσει στο πετσί τους κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας:



Ρετρό

Σας θυμίζει κάτι; Είναι από τις πρώτες πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί στους πεζοδρόμους της Λάρισας και μία από τις ελάχιστες που έχουν απομείνει. Αναγραφόταν και το ωράριο ελεύθερης εισόδου για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων. Κάποτε ίσχυε…

Συμπαράσταση…

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δημοσιεύεται σήμερα σε όλες τις τοπικές εφημερίδες, ακόμα και στην εφημερίδα « Ημερήσιος Κήρυκας» στην οποία τυγχάνει να εργάζεται και ο πρόεδρος της ένωσης συντακτών που δεν συμπεριλαμβάνεται όμως σε αυτούς που κάνουν επίσχεση εργασίας. Τι εννοούν συμπαράσταση; Βγάζω μια ανακοίνωση και την μοιράζω στις εφημερίδες; Όχι ότι μπορούν να κάνουν και κάτι περισσότερο, αλλά κι αυτό κοροϊδία είναι. Άλλωστε ποιο είναι το έργο της «ένωσης συντακτών»; H ετήσια εκδρομή των μελών της και το καλοκαιρινό κάμπινγκ…

Κελεπούρι...

(από το www.kosmoslarissa.gr)

Εκατομμύρια σε Λαρισαίους γιατρούς  
Ο ΕΝΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ!

Το ΣΔΟΕ τελικά δεν αστειεύεται. Η φημολογία που υπήρχε τον τελευταίο καιρό για εξονυχιστικούς ελέγχους στα εισοδήματα Λαρισαίων μεγαλογιατρών, επιβεβαιώνεται, μέσα από ασφαλείς πληροφορίες του «Κ», για ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών και εντοπισμό αδήλωτων εκατομμυρίων ευρώ. Αίσθηση προκαλεί και η νέα μεθοδολογία στην πιστοποίηση της φοροδιαφυγής. Τώρα καλείται ο ελεγχόμενος να αποδείξει την προέλευση των χρημάτων του, ενώ με τον αναγκαστικό συμβιβασμό μπαίνουν στα κρατικά ταμεία σημαντικά ποσά που θεωρούνταν χαμένα.

 

29/3/11

Απορία...

Γιατί όταν συγχωνεύνται φροντιστήρια, οι καθηγητές δεν αντιδρούν για το επίπεδο των μαθημάτων όπως κάνουν στα σχολεία;

Νίκος Ζαχαριάδης

Σκοτεινά και «αντικουνουπικά»

Ανάμεσα σε μικρά παιδιά που κρατούσαν τις ειδικές δάδες που διώχνουν τα κουνούπια εμφανίστηκε, ως «αυτοκράτορας», ο Τζανακούλης στην εκδήλωση για την Ώρα… του δήμου Λάρισας. Στην ομιλία του έδειξε φανερά οργισμένος γιατί ο πλανήτης δεν τον ακολούθησε, «Μπορεί η κίνηση αυτή να φαίνεται μικρή αλλά αν όλος ο πλανήτης συμμετέχει τότε τα οφέλη θα είναι τεράστια», είπε ο μοναχικός, οικολόγος δήμαρχος. Συνέχισε να «τα χώνει» στον πλανήτη γιατί ενώ ήταν γνωστό από καιρό ότι δεν τον βόλευε το Σάββατο, εκείνος (ο πλανήτης) δεν έκανε τίποτα για να αναβάλει την εκδήλωση για τη Δευτέρα.
Τέλος, επειδή το χούι δεν κόβεται, προανήγγειλε την ανακοίνωση (ναι, καλά διαβάσατε, δεν είναι λάθος) σειράς μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος στη Λάρισα.
Κάπως έτσι κυλά η ζωή στο Βιλαμπάχο και τη ΒιλαΛάρισα…

Μια φωτογραφία... χίλιες λέξεις!!!

Συγκλόνισε η παρέλαση του δασκάλου με τον μαθητή (από τo www.kosmoslarissa.gr )
«Ήταν δικαίωση για όλους μας η εικόνα του συναδέλφου μας που παρέλασε μαζί με τους μαθητές του κρατώντας σφιχτά το χέρι ενός μαθητή του, ο οποίος το είχε ανάγκη λόγω της ιδιαιτερότητάς του.(1) 
Δικαίωση για όλους τους δασκάλους του σχολείου, οι οποίοι  σεβάστηκαν τη διαφορετικότητα του και το δικαίωμα του παιδιού να παρελάσει, λαμβάνοντας υπόψη τα συναισθήματα και την επιθυμία του να ζήσει ισότιμα τη σχολική ζωή.
Δικαίωση για το γυμναστή του σχολείου,  ο οποίος ενθάρρυνε το μαθητή και οργάνωσε τη διάταξη των παιδιών που συμμετείχαν στην παρέλαση ώστ )ε αυτά μαζί με το δάσκαλο της τάξης να είναι περήφανοι συμπαραστάτες του. 
Δικαίωση για τον ίδιο το δάσκαλο της τάξης,  ο οποίος  ολοκλήρωσε όλη την πορεία της παρέλασης κρατώντας μέσα στο χέρι του το χέρι του μαθητή του, περπατώντας δίπλα του περήφανος, καθόλου αμήχανος, ούτε υπερπροστατευτικός, σαν να ήταν ένα με το μαθητή του.
Ποια θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην ερώτηση του μαθητή, όταν κοιτώντας κατάματα το δάσκαλό του, τον ρώτησε «κάνω καλή παρέλαση κύριε;» 
Την απάντηση την δίνουμε όλοι εμείς: «Εσύ, οι περήφανοι συμμαθητές σου κι οι δάσκαλοι σου, μικρέ μου, μας δώσατε την ευκαιρία να αισθανθούμε συναισθήματα όπως το θάρρος, η αλληλεγγύη και να θυμηθούμε αξίες όπως το λειτούργημα του δασκάλου, το μεγαλείο ψυχής, το ήθος». Εμείς τι μένει να πούμε, εύγε! 

(1) Ο μαθητής είναι παιδί  με σύνδρομο Asperger – υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και φοιτά στη Δ' τάξη Δημοτικού.

*** Όσους μαθητές και να διδάξει, όσοι μελλοντικοί επιστήμονες και να περάσουν από τα  "χέρια" του, είμαστε σίγουροι ότι, η στιγμή που θα θυμάται μέχρι να φύγει από τη ζωή ο συγκεκριμένος δάσκαλος, απεικονίζεται στη φωτογραφία. Του αφιερώνουμε την ανάρτηση με την ευχή, ο Θεός να τον κρατάει από το χέρι όπως έκανε κι ο ίδιος...

Τσαγκαρουσιάνος… βαρύς μας έπεσε

Ξαφνικά μας προέκυψε ο Τσαγκαρουσιάνος με τις απόψεις του για τα blogs και την ανωνυμία τους. Ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι έχει γράψει εκπληκτικά κείμενα για τους bloggers και την ανωνυμία τους... Αξίζει να θυμηθούμε βέβαια, ότι ο συγκεκριμένος εκδότης φιλοξενούσε στο περιοδικό του, επί τέσσερα χρόνια, τα κείμενα του πιο πολυδιαβασμένου blogger στην Ελλάδα, του «ανώνυμου» πιτσιρίκου, χωρίς να τον ενοχλεί η ανωνυμία του. Διαβάστε την απάντηση του πιτσιρίκου στον εκδότη της LIFO όταν εκείνος του επιτέθηκε φραστικά μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας του.
«Επειδή ο κ. Τσαγκαρουσιάνος αναφέρεται σε εμένα και τον ενοχλεί η ψευδωνυμία, αναρωτιέμαι γιατί δεν τον ενοχλούσε πως επί τέσσερα και πλέον χρόνια έγραφα με ψευδώνυμο στη LIFO; Έπρεπε να φύγω από τη LIFO για να τον ενοχλήσει το ότι δεν έγραφα με το ονοματεπώνυμό μου; Κι αν τον ενοχλούσε, γιατί δεν μου το ζήτησε ποτέ; Επειδή οι πάντες στα ΜΜΕ είναι μετρήσιμοι -η Focus Bari να είναι καλά- και άγιοι δεν υπάρχουν, καταλήγω στο συμπέρασμα πως ο κ. Τσαγκαρουσιάνος έβγαζε πολλά χρήματα από τα κείμενά μου και δεν είχε κανένα πρόβλημα με το ψευδώνυμό μου. Αν κάποιος έχει μια άλλη ερμηνεία, ας με ενημερώσει.


28/3/11

Όπου γάμος και χαρά…

Σε αγώνες KICK-BOXING βρέθηκε η πανταχού παρούσα, σύμβουλος του δημάρχου, Βάσω Οικονόμου για να απευθύνει χαιρετισμό αντ’ αυτού.  Στο δήμο Λαρισαίων, όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει ούτε αντιδήμαρχος αθλητισμού, ούτε πρόεδρος αθλητικού οργανισμού. Έναν τέτοιο δήμαρχο βέβαια, μόνο η συγκεκριμένη μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. 
Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω: Τσικνοπέμπτη, Καθαρά Δευτέρα, φεστιβάλ Πηνειού, άδειες μπουρδέλων, γραφείο τύπου, κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας… τα πάντα όλα.

Τι αλήθεια μας αξίζει;

Όλοι αναμφίβολα γνωρίζουν «τι δικαιούνται» και δεν αφήνουν ευκαιρία να μην το διατυμπανίσουν: καλό μισθό, δωρεάν παιδεία, αξιοπρεπή σύνταξη, δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη, καθαρό αέρα κλπ κλπ.
Παραδόξως όμως, πολύ δύσκολα θα ανταμώσει κανείς  ανθρώπους που   προβληματίζονται  με  ένα πολύ πιο βασικό ερώτημα: «Τι μου αξίζει;»  Όχι με τη μεταφυσική θρησκευτική έννοια αλλά με την πρακτική έννοια του «Τι αξίζω για τους συνανθρώπους μου». Είναι με άλλα λόγια οι  υπηρεσίες που προσφέρω ή το προϊόν που παράγω χρήσιμο και ελκυστικό στους συνανθρώπους μου έτσι ώστε να έχω ένα κοινωνικό λόγο ύπαρξης; Αυτό  το ερώτημα το οποίο σπανίως θέτει κανείς στον εαυτό του είναι πολύ πιο βασικό από οποιοδήποτε αίτημα αναγνώρισης δικαιώματος. Διότι αν δεν προσφέρει κανείς τίποτα το οποίο να επιθυμεί ο υπόλοιπος κόσμος, τότε το μόνο αίτημα που δικαιούται κανείς να διατυπώσει είναι ένα αίτημα  ελεημοσύνης και να ελπίζει στην φιλευσπλαχνία των  συμπολιτών του.
Για όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα η απάντηση στο ερώτημα «τι μου  αξίζει»  είναι σχετικά εύκολη και δίνεται καθημερινά. 


Όλος ο πλανήτης μαζί κι ο ψωριάρης μόνος του

Και να θες να «αγιάσεις» σ’ αυτήν την πόλη δεν μπορείς. Λοιπόν, το Σάββατο 26/3/11 από τις 20:30 εως και τις 21:30 όλος ο πλανήτης συντονίστηκε στην πρωτοβουλία της wwf και έσβησε τα φώτα. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι δήμοι και τοπικοί φορείς συμμετείχαν σ' αυτή τη συμβολική κίνηση. Στο δήμο Λάρισας όμως αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν (παγκοσμίως) και να σβήσουν τα φώτα σήμερα Δευτέρα 28/3/11. Ποιος φωστήρας συνέλαβε αυτή την εμπνευσμένη ιδέα; Θέλει κι ερώτημα; Δύο άτομα αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης. Αυτός ή αυτή;

27/3/11

Ξετυλίγεται το κουβάρι...

Με τα τελευταία επεισόδια στον δήμο Λαρισαίων (επιστολή δικηγόρων, απόκρυψη από τον  Μητσιό) μας δόθηκε η ευκαιρία να ψάξουμε λίγο το προεκλογικό παρασκήνιο.
Λοιπόν, ο πιο καθοριστικός λόγος που δόθηκε το χρίσμα της Ν.Δ. για τον δήμο Λαρισαίων στον Τζανακούλη, ήταν ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Αθανάσιος Μητσιός. Ο γνωστός πνευμονολόγος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά από τα χρόνια της ΠΟΛ.ΑΝ. και ο Τζανακούλης μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί εκτός «χρίσματος», δέχτηκε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, έναν από τους μεγαλύτερους υβριστές του που όμως ήταν ο άνθρωπος του Σαμαρά στον δήμο. Κι όχι μόνο τον δέχτηκε (αν μπορούσε ας έκανε αλλιώς), είχε προσυμφωνηθεί προεκλογικά ότι σε περίπτωση νίκης θα έπαιρνε τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό βέβαια δεν το γνώριζε ο κακόμοιρος ο Κέλλας, που έτρεχε να βγει πρώτος πιστεύοντας  τις υποσχέσεις ενός επαγγελματία ψεύτη.  Αναρωτιέστε βέβαια τι ανάγκη έχει ο Μητσιός τον δήμαρχο και έφτασε στο σημείο να τον υπηρετεί σαν τον  τελευταίο συμβασιούχο του δήμου. Ο «ρουσφετολογικός» μηχανισμός του Τζανακούλη θα του είναι πολύ χρήσιμος στις προσεχείς  βουλευτικές εκλογές που, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, θα είναι υποψήφιος. Πως λέγονται όλα αυτά; Πολιτικάντικες  «λυκοφιλίες».

Επεκτείνεται ο «όμιλος»

Νέα δραστηριότητα για τον «όμιλο επιχειρήσεων Τζανακούλη» καθώς η κόρη του δημάρχου μετά την «πρακτική» της στον δήμο Κραννώνα, έκανε το πρώτο της επιχειρηματικό βήμα ανοίγοντας ένα καινούριο φυτώριο. Διαφημιστική καταχώρηση αλλά και αφιέρωμα στην νέα δουλειά πήρε το μάτι μας σήμερα στις «Θεσσαλικές Επιλογές». Ο συνέταιρος της «θυγατέρας», εντελώς συμπτωματικά βέβαια, τυγχάνει  και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Τζανακούλη. Είπαμε, οι «μεγάλες οικογένειες» για να εμπιστευτούν κάποιον «ξένο» πρέπει να τον έχουν τσεκάρει. Λέτε, εντελώς τυχαία πάλι, η γεωτεχνική υπηρεσία του δήμου να συνεργαστεί με την καινούρια και φιλόδοξη επιχείρηση;  Μπα… ούτε κι εμείς.