larissa.news10@gmail.com

16/6/11

Tην κάνουν με μικρά πηδηματάκια

Αν δεν είναι συνένοχοι, είναι απλά βλάκες.
Άρα ανάξιοι να παρευρίσκονται εντός κοινοβουλίου.

Μου είναι αδιανόητο το ότι αρκετοί πολιτικοί που διετέλεσαν Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γεν. Γραμματείς ή και στελέχη σε προηγούμενες κυβερνήσεις (πασοκ και νέας δημοκρατίας) , προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτοί είναι αμέτοχοι στην καταστροφή που συντελέσθηκε. Ότι έχουν καθαρά χέρια!
Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν, ένας πρώην υπουργός  ή ανώτατο στέλεχος υπουργείου, τη στιγμή που όχι απλά βουίζει ο τόπος για μίζες και ρεμούλες από άκρη σ’ άκρη  στην κρατική μηχανή, αλλά υπάρχουν αποδείξεις, να προσπαθεί να μας πείσει ότι όχι μόνο είναι αμέτοχος, αλλά και να τα ρίχνει όλα σ’ όλους τους άλλους.



Τρία πράγματα μπορώ να σκεφτώ.
·         Ή μας περνά όλους για βλάκες,
·         Ή έβαλε κι αυτός το δάχτυλο στο μέλι (το πόσο βαθειά δεν έχει καμιά σημασία) και είναι οπαδός της τεχνικής «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση,
·         Ή δεν καταλάβαινε τι του γινόταν  κάτω από τη μύτη του.
Στην τελευταία περίπτωση είναι ακόμα χειρότερα. Το μόνο που μπορεί να τον χαρακτηρίσει είναι η βλακεία και επομένως ακατάλληλος έως επικίνδυνος να μας εκπροσωπεί στο Εθνικό Κοινοβούλιο. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

….. αυτές τις σκέψεις μου τις έγραψα πριν ένα χρόνο. Σήμερα νοιώθω την ανάγκη να τις δημοσιοποιήσω.
…… ο Καραμανλής έφυγε νωρίς (πολύ αργά) και δεν τον αναζήτησε κανείς.
Αυτοί που φεύγουν σήμερα μη νομίζουν ότι θα τους αναζητήσουν ποτέ.
Απλά αυτοί φεύγουν πολύ αργά (την κάνουν με μικρά πηδηματάκια).
 Και αλλοίμονο μη βρεθούν σε πλατείες και πανηγύρια.




2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα!

    Με μία όμως παρατήρηση: στις Δημοκρατίες, δεν έχει κανείς την πολυτέλεια να βρίζει την τύχη του, όπως στα ολιγαρχικά καθεστώτα, του τύπου "γα..ω την ατυχία μου που ο Βασιλιάς γέννησε χαζό γιό", ή "ο δικτάτορας που μας προέκυψε είναι φαύλος"

    Στη Δημοκρατία, τους κλέφτες ή/και βλάκες που μας κυβερνούν, τους ψηφίζουμε εμείς, με τα χεράκια μας. (Μην ακούω δικαιολογίες για το σύστημα, για το κεφάλαιο, για τα συμφέροντα, για τα κανάλια...). Αν ακούμε τα κανάλια άκριτα, οι βλάκες είμαστε εμείς.

    Επαναλαμβάνω: την ώρα της εκλογής, μέσα στο παραβάν, υπάρχουν μόνο τα ψηφοδέλτια και τα χεράκια μας, κανείς άλλος.

    Εσύ τώρα που νοιώθεις έξυπνος - δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω - αναρωτήσου:

    - μπορείς να θυμηθείς ένα όνομα υποψηφίου, οποιουδήποτε κόμματος, από αυτά που ΔΕΝ εκλέχθηκαν;

    - γνωρίζεις τα στοιχειώδη των βιογραφικών (π.χ. τι έχει σπουδάσει, που έχει δουλέψει πριν να ασχοληθεί με τα κοινά) τριών - τεσσάρων υποψήφιων της περιοχής σου;

    - γνωρίζεις τι πιστεύει ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ, για βασικά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, όπως π.χ. η θέση του για τις μεταμοσχεύσεις, την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το δικαίωμα στην ευθανασία, την πώληση ή μη της ΔΕΗ;

    Φοβάμαι φίλε μου πως όχι! Ψήφισες κι εσύ, όπως και οι περισσότεροι, με βάση τη φάτσα, δυο-τρεις γενικόλογες κουβέντες και βεβαίως τη γνωριμία, τη δήθεν φιλική χειραψία και το ρουσφέτι (σε σένα ή κάποιον κοντινό σου).

    Την ίδια ώρα, γνωρίζεις πολύ περισσότερα για τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας των ποδοσφαιριστών της αγαπημένης σου ομάδας κι αν είσαι γυναίκα, για το κομμωτήριο της αγαπημένης σου τηλεπαρουσιάστριας.

    Δεν μπήκες στον κόπο να ψάξεις τί σου λένε όσοι είναι έξω από το σύστημα (και δεν εννοώ εκτός κομμάτων, εννοώ εκτός κλίκας).

    Την πρώτη φορά που σε κορόιδεψαν φταίγαν εκείνοι. Τη δεύτερη φορά, ο βλάκας είσαι "εσύ" (εμείς).

    Φιλικά,
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ ρε σεις βγήκε το αμερικανάκι ο τζεφρυ χθες στη βουλή και είπε η κατάσταση που παραλάβαμε!!!!
    Λες και αυτός δεν ήταν ποτέ υπουργός, υφηπουργός τόσα χρόνια!!!!
    Θα μας τρελάνει..........τι πίνει;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή