larissa.news10@gmail.com

14/11/12

Καλούν τον Τζανακούλη σε παραίτηση!

«Παραιτήσου κύριε Δήμαρχε, για το καλό της πόλης των Λαρισαίων. Ασκείς την εξουσία σου με απαράδεκτο τρόπο. Στην πόλη αυτή, δεν λειτουργεί τίποτα, ή μάλλον λειτουργεί μόνο αυτό που θέλεις εσύ...».
Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος των εμπόρων του ιστορικού κέντρου της Λάρισας, Γιάννης Μότσιος, κορυφώνει την κριτική του εκ μέρους της μεγάλης μερίδας καταστηματαρχών της Λάρισας, καλώντας τον δήμαρχο της πόλης να εγκαταλείψει τη θέση του ως αποτυχημένος.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο επί θητείας Τζανακούλη και σηματοδοτεί το μέγεθος της οργής που έχει συσσωρεύσει η τοπική αγορά και όχι μόνο, στο πρόσωπο του δημάρχου. Αποκτά δε ιδιαίτερη σημασία ότι το κάλεσμα σε παραίτηση προέρχεται από έναν τοπικό παράγοντα, όπως είναι ο Μότσιος, που στήριξε κατ΄επανάληψη την εκλογή Τζανακούλη και ανήκει στην κατηγορία των αυτοδημιούργητων της τοπικής πιάτσας με σειρά ιδιόκτητων καταστημάτων και σημαντική περιουσία από το εμπόριο.
Η κορύφωση της κριτικής μόνο τυχαία δεν είναι. Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τον τελευταίο χρόνο, αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν πυκνώσει οι συναντήσεις των ανθρώπων της αγοράς οι οποίοι έχουν ως κοινή διαπίστωση ότι «κάτι πρέπει να γίνει» αφού ο δήμος μοιάζει πλέον εγκαταλειμμένος ενώ η υπάρχουσα αντιπολίτευση δεν είναι σε θέση να αρθρώσει στοιχειωδώς έναν αξιόμαχο αντιπολιτευτικό λόγο. Ο Τζανακούλης δείχνει να ενδιαφέρεται πρωτίστως για τις πάσης φύσεως... μαρμελάδες του, ενώ τα σημάδια της παρακμιακής πολιτικής ενέτειναν οι αποκαλύψεις ότι παιδιά αντιδημάρχων και λοιπών συνεργατών του διορίστηκαν από τον ίδιο στη ΔΕΥΑΛ με πρωτόγνωρα ρουσφέτια.
Η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου εμπόρων ιστορικού κέντρου προχωράει και σε άλλες διαπιστώσεις που αφήνουν περιθώρια για πλείστες ερμηνείες σχετικά με την πολιτική δημάρχου Λαρισαίων: «Εκμίσθωσε νύχτα με μια απαράδεκτη σύμβαση, με τρόπο απαράδεκτο (10.000 τ.μ. αντί 1000 ευρώ) παρά τις έντονες αντιδράσεις όλων των φορέων, αλλά και της δικής του παράταξης που άλλα λένε εν οίκω και άλλα εν δήμω. Άλλα μπροστά του και άλλα πίσω του...».
Το τελευταίο απηχεί όσα συμβαίνουν εσχάτως στον συνδυασμό του δημάρχου με πολλούς εκ των συμβούλων να διαμηνύουν αρμοδίως ότι ο «Τζανακούλης τελείωσε γι΄αυτούς». Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο Κώστας Σαμουρέλης ήταν αυτός που με την ψήφο του ανέτρεψε τους συσχετισμούς στη Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί η ανάθεση του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» το οποίο, μετά την απόρριψη αυτή, για να εγκριθεί έπρεπε υποχρεωτικά να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως και έγινε με τα γνωστά επακόλουθα. Ακόμα και ο Χρήστος Κέλλας - που αν και βουλευτής διατηρεί τη θέση του δημοτικού συμβούλου, καθώς ο Τζανακούλης του έχει υποσχεθεί το δαχτυλίδι της διαδοχής- τον κάρφωσε δημοσίως δηλώνοντας σχετικά με την πλαστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία τελικώς ανατέθηκε το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», πως κακώς τον συμπεριέλαβε στους παρόντες καθώς την ημέρα εκείνη βρισκόταν στις Βρυξέλλες!
Το μέλλον αναμένεται με ενδιαφέρον...
*Λεζάντα: Στη φωτογραφία ο δήμαρχος Λάρισας με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Μπαρμπούτη, τον γιό του οποίου διόρισε από το παράθυρο στη ΔΕΥΑΛ.
Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ (Κώστας Τόλης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου