larissa.news10@gmail.com

2/3/12

Άντε και το δημαρχείο!

Οικόπεδο του Δ. Λαρισαίων σε πλειστηριασμό από τον δικηγόρο του!!!
Πρωτόγνωρες ιστορίες διαδραματίζονται στο δημαρχιακό μέγαρο της Λάρισας με τον δήμαρχο κ. Κ. Τζανακούλη να προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να αποκρύψει το οικονομικό πρόβλημα υποχρεώνοντας την δημοτική αρχή σε αποφάσεις που διασύρουν τον Δήμο.
Όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η τοπική εφημερίδα «Κόσμος», « στις 21 Μαρτίου έχει οριστεί να βγει σε πλειστηριασμό ένα οικόπεδο του Δήμου Λαρισαίων, στη Νεάπολη, ώστε να καλυφθεί ποσό ύψους 70.130,5 €, πλέον τόκων και εξόδων, το οποίο επιδικάστηκε στον πρώην και για σειρά ετών δικηγόρο του Δήμου Μάριο Κουτσογεώργο!
Πρόκειται για τη νόμιμη αποζημίωση του ανθρώπου, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, αλλά ο δήμαρχος με διάφορες δικαιολογίες αρνείται να του καταβάλλει τα χρήματα! Στο μεσοδιάστημα, από την συνταξιοδότησή του μέχρι την προσφυγή, προηγήθηκαν αθρόες πληρωμές του Δήμου προς τρίτους (άνω των 300.000 ευρώ) αλλά η περίπτωση Κουτσογεώργου μπήκε στην άκρη προφανώς διότι δεν ήταν αρεστός στον δήμαρχο! Φυσικά ο τέως νομικός σύμβουλος δικαιώθηκε στα δικαστήρια αλλά για να πάρει τα λεφτά του αναγκάστηκε να εκδώσει διαταγή πληρωμής και ακολούθως να βγάλει σε πλειστηριασμό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου.
 

Ο δήμαρχος για να ανακόψει προσωρινά τον πλειστηριασμό και μαζί την επακόλουθη ξευτίλα, επικαλέστηκε οικονομική αδυναμία του Δήμου και έφερε το θέμα στην οικονομική επιτροπή. Εκεί ομολογείται και αποφασίζεται ότι « ... ο πρώην δικηγόρος του Δήμου μας, ο οποίος παραιτήθηκε για να συνταξιοδοτηθεί, δικαιούται την αποζημίωση, που προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 1 και 2 του ν.δ 3026/1954, υπό τους αναφερόμενους στο σημείωμα μας περιορισμούς. 

Ως εκ τούτου, κατά τη γνώμη μας, δικαιούται τα αναφερόμενα στην ως άνω Διαταγή Πληρωμής ποσά. Επιπλέον δε, με την επισπευδόμενη αναγκαστική εκτέλεση, υφίσταται άμεσος κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης των συμφερόντων του Δήμου μας. Αν παρά ταύτα, υφίσταται οικονομική αδυναμία του Δήμου να καταβάλλει τα παραπάνω ποσά, κατά την άποψη μας, θα πρέπει να ασκηθούν οι ανακοπές και τα λοιπά ένδικα μέσα κατά της εκτέλεσης, που προβλέπονται στον ΚΠολΔ...». Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία (κατά ψήφισε ο Κ. Σαμουρέλης και παρών οι Απ. Καλογιάννης και Θεοδ. Καφφές), ενώ δικηγόρος από την πλευρά του Δήμου ορίστηκε ο κ. Βασίλειος Κόκκαλης
 
Ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμη ομολογία των αδιεξόδων του δήμου Λαρισαίων ο οποίος έφτασε στον πρωτοφανή ξεπεσμό να μην πληρώνει τα νόμιμα χρήματα ενός υπαλλήλου του με προφάσεις που απλώς τον διασύρουν.
 Ταυτόχρονα πρόκειται και για επιβεβαίωση της οικονομικής του αδυναμίας καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις εις βάρος του από προμηθευτές και λοιπούς τρίτους...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου