larissa.news10@gmail.com

14/12/11

Ονείρων Λάρισα

Κάνοντας μια βόλτα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας διαπιστώσαμε ότι και φέτος έχει στηθεί το ίδιο ακριβώς σκηνικό των τελευταίων ετών, με το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας να δεσπόζει επιβλητικό. Είναι αυτό που μας έμεινε από τη χρυσή εποχή του Αβραμόπουλου, τότε που οι επαρχιώτες δήμαρχοι προσπαθούσαν να ξεπεράσουν, σε βλακεία, τον δήμαρχο Αθηναίων και φυσικά ο δικός μας (δήμαρχος) αναδείχθηκε πρωταθλητής.
Λίγο πιο δίπλα μια παράγκα με παιχνίδια (φωτο), σαν αυτές που υπάρχουν στο περίφημο παζάρι, δίνει τον δικό της τόνο στο εορταστικό κλίμα. Σκηνικό βγαλμένο από κάποια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα,  απ’ αυτές που συχνά επισκέπτεται ο δήμαρχος και που τόσα καινοτόμα και φιλόδοξα σχέδια μας έχει φέρει (τραμ, έφιππη αστυνομία, κ.α.)
Στη Δράμα έχουν φτιάξει την «Ονειρούπολη, στα Τρίκαλα έφτιαξαν τον «Μύλο των ξωτικών» και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας οι δήμοι προσπαθούν να πρωτοτυπήσουν και να δημιουργήσουν κάτι νέο και διαφορετικό.
Εμάς εδώ στη Λάρισα, τα τελευταία 12 χρόνια, μας ακολουθεί… «το πνέυμα του παζαριού»

2 σχόλια:

  1. Σχόλιο που είπε κοπελίτσα 14 χρόνων και που πολλοί συμφώνησαν μαζί της (ήταν στην πλατεία στο άναμμα των φώτων του δένδρου) για την μουσική εκδήλωση μετά (Δήμου-Χριστοφόρου): "μόνο ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι θύμησε τα Χριστούγεννα, όλα τα άλλα, μας πήγαν στην Άνοιξη και στο Καλοκαίρι!"
    Και βέβαια, ήταν ...."μία από τα...γ..ίδια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτος απο την αισθητική ευαισθησια του καθενος απο μας καλό ειναι να αναλογιστούμε οτι ο εν λόγω Λαρισαίος πολίτης που εχει την "παράγκα" όπωσ την αποκαλειτε ειναι πολύτεκνος οικογενειάρχης ο οποίος είναι πλανόδιος μικροπωλητης και ζει αξιοπρεπώς απο αυτο και μονο έχοντας πληρώσει στο Βλαχοδήμαρχο το ανάλογο παράβολο για καταληψη χώρου στην Κεντρικη Πλατεία.
    Υποσημειωση : Μετα τη δημοσίευση του αρθρου και για ολες αυτεσ τις μερες η Βάσω απειλεί να του κόψει το ρευμα και θέλοντας με αυτον τον τρόπο να τον απομακρυνει απο τον χωρο.
    Τα συμπερασματα δικα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή