larissa.news10@gmail.com

10/11/11

Παρκινγκ το πεζοδρόμιο του δημαρχείου Λάρισας!

Μια απαράδεκτη εικόνα αντικρίζουν οι πολίτες που προσέρχονται στο δημαρχείο Λάρισας. Το πεζοδρόμιο, ακριβώς έξω από το κτίριο καταλαμβάνεται καθημερινά από δίκυκλα, οι οδηγοί των οποίων, με την ανοχή όπως φαίνεται των αρμοδίων, το έχουν μετατρέψει σε κανονικό παρκινγκ. Και μπορεί από την πλευρά της οδού Παπαναστασίου το πρόβλημα να αγγίζει μόνο την αισθητική, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην οδό Ι. Δραγούμη, καθώς εκεί εκτός από την κεντρική είσοδο, υπάρχουν και υπηρεσίες στο ισόγειο του κτιρίου τις οποίες για να προσεγγίσει κάποιος θα πρέπει να επιδοθεί σε «αγώνα μετ' εμποδίων». Ούτε λόγος βέβαια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που κινούνται με τα ειδικά αμαξίδια, καθώς μπορεί να υπάρχει η ειδική ράμπα για πρόσβαση στο δημοτολόγιο, είναι όμως πολύ δύσκολο, εάν όχι αδύνατο, να φτάσουν ως εκεί. Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν, υποτίθεται, η δημοτική αστυνομία επιδίδεται καθημερινά σε «κυνηγητό» όσων παρανομούν καταλαμβάνοντας με δίκυκλα ή αυτοκίνητα τους πεζοδρόμους της Λάρισας. Προφανώς οι δημοτικοί αστυνόμοι θα έχουν μέρες να περάσουν μπροστά απ' το δημαρχείο...    δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ.

9 σχόλια:

  1. Προφανώς δεν παρατηρήσατε τις φωτογραφίες αλλά και δεν γνωρίζεται την κείμενη σχετική νομοθεσία. Τα συγκεκριμένα δίκυκλα δεν είναι παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο αλλά κάτω από το κτήριο. Αυτό σε καμιά δεν μπορεί να αποτελεί παράβαση και ο φερόμενος ως παρανομών θα αθωωθεί στο δικαστήριο αλλά μπορεί να προβεί και σε μήνυση για την ταλαιπωρία - έξοδα που θα υποστεί.
    Αν θέλει να κάνει την δουλειά της η Δημοτική Αστυνομία Λάρισας θα πρέπει να καθαρίσει πρώτα τους υφιστάμενους χώρους στάθμευσης από κάθε λογής αντικείμενα-αυθαιρεσίες.
    Και σημειώνω τις παρακάτω περιπτώσεις
    1. ταμπέλες περιπτέρων
    2. λουλούδια, γλάστρες, ζαρτινιέρες των λουλουδάδικων Μεγάλου Αλεξάνδρου Κεντρική Πλατεία,
    3. διπλοπαρκαρισμένα ταξί Κεντρική Πλατεία
    4. αυτοκίνητα από μάντρες προς πώληση μόνιμα παρκαρισμένα π.χ. Ηπείρου-Παναγούλη
    5. μηχανάκια εταιριών delivery Μεγάλου Αλεξάνδρου και Πατρόκλου που έχουν ιδιωτικοποιήσει όλο το δημόσιο πάρκινκ.

    Μπορώ να σας πω και άλλες περιπτώσεις αυθαιρεσίας αν με προκαλέσετε αλλά εκτιμώ ότι πρέπει να βγάλουν τα χέρια τους από τις τσέπες να παρατήσουν τα κινητά που μιλάνε με τις ώρες εν ώρα υπηρεσίας και τις εφημερίδες που διαβάζουν να αφήσουν το υφάκι των χιλίων καρδηναλίων και να στρωθούν στη δουλειά τα παιδάκια με τα πράσινα της Δημοτικής Αστυνομίας. Γι'αυτήν άλλωστε την δουλειά τους πληρώνουμε με το υστέρημα μας. Είναι εκεί για να υπηρετούν τον πολίτη όχι μόνο τα συμφέροντα των εταιριών. Όπως το προβλέπουν οι νόμοι της Ελλάδας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ.ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ ΤΗΣ Δ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΙΩΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΟΥ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΕΙ ΑΓΡΙΕΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείτε πως οι της δημοτικής αστυνομίας είναι βολεψάκηδες και καλοπερασάκηδες όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εξάλλου, ή η συντριπτική πλειοψηφία αυτών.

    Εξ'αλλου με αυτό το σκοπό τρέχουν να μπούνε στο δημόσιο.

    Ολοι οι δημόσιο υπάλληλοι πρέπει να πληρώνονται κάτω από τους ιδιωτικούς και μόνο ανάλογα με όσα προσφέρουν.

    Μακάρι να αλλάξουν όλα αυτά με τη "νέα κυβέρνηση"

    αρκετά πια πληρώνουμε τόσες δεκαετίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι δεν γραφετε κ για τα αυτοκινητα των αντιδημαρχων κ των γραμματεων ( τα δικα τους εννοείτε )που παρκαρουν μπροστα απο το δημαρχειο σε θέσεις όπου επιτρεπονται μόνο υπηρεσιακά οχήματα συμφωνα με αποφαση του δημ συμβουλίου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσον αφορά τους δημοτικούς αστυνομικούς, εντολές ακολουθούν και αναφορά δίνουν και αυτοί σε κάποιους. Εκείνους πιστεύω θα έπρεπε να κριτικάρετε γιατί αλλιώς παρασύρεστε σε λάθος μονοπάτια. Όπως και για το θέμα των δικύκλων: αντί να υποστηρίζουμε όλοι μας τη χρήση των δικύκλων που μειώνει το κυκλοφοριακό μπλοκάρισμα αλλά και την ατμοσφαιρική μόλυνση λόγω χαμηλής κατανάλωσης καυσίμων, αντιδρούμε αρνητικά σε κάθε τι. Είμαστε απλώς γκρινιάρηδες σαν μικρά κακομαθημένα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακριβως... το κεντρο της Λαρισας ειναι μακραν το χειροτερο που εχω δει, οχι μονο απο την συμφορηση που προκαλειται, αλλα και απο τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ κυριως τον οδηγων.
    Δυστυχως, οι μισοι δεν ξερουν να οδηγανε, αλλοι συμπεριφερονται σαν να ειναι μονοι τους στο δρομο κλπ κλπ, τα ξερουμε μη τα ξαναλεω...

    Δυστυχως, δε μπορω να καταλαβω για ποιο λογο κυκλοφορει τοοοσος κοσμος με αυτοκινητα.
    Δεν εχουμε ουτε τις τρελες αποστασεις της Αθηνας, ουτε βροχη 200 μερες το χρονο... ουτε τα ψοφοκρυα του Εβρου...
    Ολοι πακτωμενοι στα αυτοκινητα, μονοι τους η 2 ατομα... να πηγαινουν απο Ν. Πολιτεια μεχρι Κεντρικη σε 35 λεπτα...!! Ημαρτον δηλαδη!

    Στην τελικη ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ για παρκαρισμα σε πεζοδρομιο δεν εχουμε, σε αλλες πολεις ειναι αλφαδιασμενα ολα τα μηχανακια, ομορφα παρκαρισμενα, χωρις να εμποδιζουν εξοικονωμοντας και χωρο οσο μπορουν.
    Εδω, 3 γιδια να παρκαρουν με μηχανες διπλα διπλα, θα πιασουν οσο χωρο πιανουν 2 αυτοκινητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΕΣΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΛΛΛΑ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙΤΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΗ Π.Χ ΝΑ ΜΑΣ ΣΒΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλεος με τους Δημόσιους Υπαλλήλους. ‘Ολοι δεν βολεψάκηδες. Η μεγάλη πλειοψηφία τιμούν το μισθό που παίρνουν με το παραπάνω. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι μεγαλο-οφειλέτες του ΙΚΑ; Οι Δ.Υ. είναι οι μεγαλο-οφειλέτες στην εφορία; οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι πιο πλούσιοι Έλληνες. Δηλώνουν 22.000€ το χρόνο ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιομήχανοι δηλώνουν από €6000 ως 16.000€. Ποιοι αγόρασαν Τοξικά Ομόλογα; ποιοι διοργάνωσαν του ολυμπιακούς αγώνες το 2004; Πόσο στοίχισε η Ολυμπιάδα και πόσο επιβαρύνθηκε και θα επιβαρύνεται ο μισθωτός και ο μεροκαματιάρης; Δυστυχώς αυτή είναι η παιδεία που έδωσαν στον κόσμο τόσα χρόνια. Αυτή η παιδεία έχει αντίκτυπο στην πόλη, στη συμπεριφορά, στα σκουπίδια, στους πολιτικούς που ψηφίζουμε, στους δημάρχους που εκλέγουμε. Μην τρώμε τις σάρκες ο ένας τον άλλον. Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και θα πρέπει οι πολίτες αυτής της χώρας να αλληλοβοηθούνται και όχι να αλληλοκατηγορούνται οι τάξεις των εργαζομένων και των μεροκαματιάρηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστά ζήτω ο Στάλιν και ο κομμουνισμός. Το 2011 ήρθε η Ελλάδα έπιασε πάτο και ακόμα εξυμνούμε το δημόσιο και τις συντεχνίες
    Εξω ρε όλοι βολεμένοι μας φάγατε τη σάρκα τόσες δεκαετίες. Κρίση σε όλους τους δημοσιόυς, καθηγητές, εφορίες, δήμους και παντού
    Εξώ οι συντεχνίες
    Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι τιμούν τα χιλιάρικα που παίρνουν χωρίς άγχος και χωρίς απόδοση να τους χαίρεσαι πλούτο και ΑΕΠ για τη χώρα δε παράγουν μόνο τρώνε
    Ασε που οι περισσότεροι είναι και σε θέσεις κλειδιά και είτε μπλοκάρουν το έργο της κάθε κυβέρνησης είτε λαδώνονται για να κάνουν κάτι
    Και μη μου πείς φταίνε οι πολιτικοί γιατί έχουν περάσει όλα τα κόμματα και πάλι οι ίδιοι υπάλληλοι κανουν τα ίδια κόλπα
    Στη Λάρισα είναι γνωστοί και στη Δράμα που ζούσα τα ίδια
    Εξω όλοι να ησυχάσει ο τόπος. Αλλαγή του συστήματος τώρα αξιολόγηση και τέρμα στη μονιμότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή