larissa.news10@gmail.com

2/11/11

Τα σκάνδαλα στην Πειραιώς δεν έχουν τελειωμό...

Δυο υπεξαιρέσεις με πολλές εκπλήξεις
Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα δικαστική προσφυγή στο θέμα της υπεξαίρεσης των τριών περίπου εκατομμυρίων ευρώ από την διευθύντρια του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς, της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στη Λάρισα.
Οι πληροφορίες του Thessalianews.gr, αναφέρουν ότι η τράπεζα προχώρησε πάντως σε προσημείωση περιουσιακών στοιχείων της ιδίας και κάποιων συγγενικών της προσώπων και παράλληλα στην τυπική εκχώρηση ενός δανείου προς την υπάλληλο, ώστε με τον τρόπο αυτό –μέσω των υποθηκών- να διασφαλίσει ένα μέρος από το υπεξαιρεθέν ποσό.

 
ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Κι΄ενώ αυτά συμβαίνουν στη Λάρισα μια άλλη παρόμοια και πολύ πιο σοβαρή υπόθεση έχει σημαντικές εξελίξεις και ανατροπές. Στις 19 Ιουλίου 2007 η τράπεζα Πειραιώς ανακάλυψε ότι από το κατάστημα της Ζακύνθου - το παραγωγικότερο του δικτύου της - είχαν «χαθεί», στη διάρκεια των προηγούμενων τεσσάρων ετών από την έναρξη της λειτουργίας του, 43,5 εκ ευρώ (!) χωρίς μέχρι τότε να έχει εντοπιστεί το παραμικρό από τους ελεγκτικούς και διοικητικούς μηχανισμούς της τράπεζας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την περίοδο εκείνη η τράπεζα «εντοπίστηκαν παράτυπες και μη αποδεκτές συναλλαγές», ενώ αντικατέστησε αμέσως τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους, αποκαθιστώντας εσωτερικά τους λογαριασμούς των πελατών. Ταυτόχρονα παρακράτησε από τους καταθέτες ποσό της τάξεως των 10 εκ. ευρώ ως «πανωτόκια» και στράφηκε δικαστικώς κατά της διευθύντριας του εκεί καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thessalianews.gr, τέσσερα χρόνια μετά, η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο πρωτοδικείο Ζακύνθου, στο στάδιο της προδικασίας, καθόσον από τη μέχρι σήμερα δικαστική διερεύνηση προέκυψε ότι από τα στοιχεία που προσκόμισε η τράπεζα δεν στοιχειοθετείται η υπεξαίρεση των 43 εκ. ευρώ που ισχυρίζεται ότι ζημιώθηκε από την διευθύντρια του καταστήματος Ζακύνθου! Ενδεικτικό της νέας τροπής των πραγμάτων που αφορούν την συγκλονιστική αυτή ιστορία είναι το γεγονός ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου κηρύχτηκε άκυρο το κατηγορητήριο ενώ ήρθησαν πρόσφατα όλοι οι περιοριστικοί όροι κατά της διευθύντριας, δηλαδή η επιστροφή της χρηματικής εγγύησης και η απαγόρευση εξόδου της από τη χώρα!

Μάλιστα η εν λόγω υπάλληλος της τράπεζας Πειραιώς έχει περάσει ήδη στην αντεπίθεση από το 2008, μηνύοντας την τράπεζα και στελέχη της διοίκησης, ισχυριζόμενη δικαστικώς και εξωδίκως ότι όχι μόνο δεν υπεξαιρέθηκε κανένα ποσό, αλλά τα χρήματα βρίσκονται στους εσωτερικούς λογαριασμούς της τράπεζας και πως όλη η ιστορία δεν είναι παρά μια μεθοδευμένη λογιστική ζημία κατασκευασμένη από τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας Πειραιώς! Η ίδια υποστηρίζει ότι η τράπεζα δημιούργησε εικονική λογιστική ζημία ύψους περίπου 43 εκ. ευρώ, τα οποία η Πειραιώς διεκδικεί να λάβει εξ ολοκλήρου από την ασφαλιστική της εταιρεία για καλυπτόμενο κίνδυνο εξ αιτίας ζημίας από απιστία υπαλλήλου. Μέχρι τώρα η τράπεζα έχει ήδη εισπράξει ως αποζημίωση από την ασφαλιστική της εταιρεία δεκαοχτώ εκατομμύρια ευρώ! Επιπλέον η τέως διευθύντρια διερωτάται πως είναι δυνατόν η ασφαλιστική εταιρεία και οι αντασφαλιστές της να κατέβαλαν το ποσό αυτό στην τράπεζα χωρίς να έχει πιστοποιηθεί δικαστικώς η ζημιά στο κατάστημα της Ζακύνθου.

Τέλος είναι αξιοσημείωτο ότι η μεν Πειραιώς διεκδικεί με αγωγή από την πρώην διευθύντριά της τα 43,5 ευρώ, η δε διευθύντρια διεκδικεί από την τράπεζα για ηθική βλάβη επίσης 43,5 εκ ευρώ. Η απόφαση για τις δύο αυτές αγωγές αναμένεται...

1 σχόλιο:

  1. 2.4 εκατ σημερα στη θεσσαλονίκη έσκασε νεά υπεξαίρεση !!! δε το κλείνουν καλύτερα το μαγαζι. Αλλα τι περιμένεις απο τράπεζα βολεψιματιων οι μισοί είναι απο βουλευτες και οι υπολοιποι παιδια υπαλλήων φίλων και ηνωστών τους λεφτάδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή