larissa.news10@gmail.com

26/9/11

Προς τον διοικητή τροχαίας Λάρισας

Αξιότιμε κύριε διοικητά του τμήματος τροχαίας Λάρισας, ζω στη Λάρισα εδώ και έναν χρόνο περίπου και θα ήθελα να σας επισημάνω κάποια γεγονότα που βλέπω καθημερινά και πιστεύω τα βλέπει όλη η Λάρισα. η οδική συμπεριφορά των ελλήνων είναι γνωστό παντού ότι είναι σε τρομακτικά χαμηλό επίπεδο. Στη Λάρισα όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Καθημερινά διαβάζουμε στην τοπική εφημερίδα για θανατηφόρα τροχαία μέσα στην πόλη. Αυτήν την στιγμή που σας γραφώ ένα 13χρονο κοριτσάκι χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Οδηγώ στην οδό Βόλου και βλέπω αυτοκίνητο να με προσπερνά με 100 χλμ και ώρα 10 το πρωί. Δεκάδες επικίνδυνοι ελιγμοί μέσα στην πόλη. Κράνος στα δίκυκλα φοράει μόνο ένα 5 %. Και η τροχαία απούσα. Πήγα σε δυο γάμους πριν μια εβδομάδα. Στον γυρισμό και ενώ ο δρόμος ήταν γεμάτος από μαγαζιά που γίνονται γάμοι και όλοι μα όλοι έφευγαν μεθυσμένοι, τροχαία δεν υπήρχε πουθενά. Και μπορείτε να φανταστείτε πως οδηγούσαν όλοι αυτοί που έφευγαν από τους γάμους.
Για όλα τα παραπάνω και επειδή είναι άσχημο να θρηνούμε καθημερινά μα καθημερινά θύματα-χωρίς υπερβολή-θα ήθελα να πάρετε κάποια μέτρα για πιο αυστηρή αστυνόμευση στην πόλη της Λάρισας. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω σε κάποιες θετικές σας ενέργειες.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

16 σχόλια:

  1. Οταν συμπληρωσεις 10ετία να μας πεις... Ρουφ ρουφ εσενα πρεπει να σου παρουν το διπλωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΟΝΟ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑ.Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΗ ΜΟΝΟ ΙΣΩΣ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΧΟΜΑΙ.Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΛΠ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ)ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α καλαααα... ακομη ενας με επιπεδο και αποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κατάσταση μέσα στην πόλη έχει ξεφύγει τελείως. Ο καθένας τρέχει όπου θέλει, πηγαίνει αντίθετα σε όποιον μονόδρομο θέλει, σταματάει όπου και όποτε του καπνίσει (τα πεζοδρόμια δεν εξαιρούνται). Φυσικά εφόσον η αστυνομία είναι ανύπαρκτη ήταν ενδεχόμενο κάποια στιγμή να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός. Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο είναι άτομα σαν τον 1ο και τον 3ο που θεωρούν την παρανομία μαγκιά και όλους τους υπόλοιπους από εμάς μαλάκες. Έχω κυνηγήσει τέτοιο μαγκάκι που με έκλεισε σε φανάρι στην Αγιάς μέχρι το Μελισσοχώρι (κι ας μην ήταν ο δρόμος μου) όπου από το άγχος του να απομακρυνθεί έφυγε από το δρόμο πέρασε πάνω από κάτι κράσπεδα και διέλυσε το αμάξι του. Α! Και εννοείται όποιος παρκάρει επάνω στο πεζοδρόμιο και χρειαστεί να στριμωχτώ για να περάσω θα βρεί το καμάρι του όλο ξυμένο μέχρι τη λαμαρίνα και από μούρη μέχρι κώλο με σουγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλα τα αγορακια που γραφουν πιο επανω μηπως ζειτε σε στανη???μια σωστη τοποθετηση εκανε η κοπελα-γυναικα γιατι εξυπνοι εσεις απο επανω μονο οταν θα χασετε καποον δικο σας θα σας νοιαξει πραγματικα αλλα ειπαμε τα γιδια μονο ξυνογαλο βγαζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδη εσεις ειστε πιο εξυπνοι οδηγοι τοτε και εμεις μαλάκες(ειμαι ενας εκ των πρωτος τριτος) ποσες φορες περνατε το δρομο οχι απο διαβαση πεζων? Ποσες φορες αντι να πατησετε το μπουτον για να αναψει κοκκινο το φαναρι κανετε τον καμικαζι επειδη ο πεζός εχει πάντα δίκιο? Ολοι εσεις περνατε απο διαβάσεις? ΟΧΙ ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΨΕΙ. Ακόμα και στη στλανη υπάρχει σειρά. Αφηνετε τις 70χρονες γιαγιαδες να πανε τα παιδια σχολειο ενω αυτες δεν μπορουν να προστατεψουν τον εαυτό τους. Εχετε ζήσει στην Αθήνα? Μάλλον οχι. Εκει υπάρχει τάξη και σειρά. Τα αυτοκινητα κινουνται με ταχυτητες ανω των 80χλμ και οι πεζοι απο τις διαβάσεις. Αρα εχετε ολοι ακομα την νοοτροπια χωριου και οχι συγχρονης πολης. Γκε κε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .ΕΠΕΙΔΗ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ....ΑΝΑΤΟΛΗΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΣΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ 19 ΚΑΙ 21 ΧΡΟΝΩΝ.ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΥΘΗΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ.ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζω και εγο εδω και δυο χρονια στην λαρισα και θα συμφωνησω απολυτα με τον συντακτη της επιστολης.Η κατασταση εχει ξεφυγει περα απο καθε ελεγχο.Χθεσ συγκεκριμενα ειδα οδηγο σε μονοδρομο αντιθετα με μαρσαρισματα και ταχυτητα πανω απο 60 μεσα στην πολη.Σκεφτειτε μονο τι θα μπορουσε να γινει αν πεταγοτανε ενα παιδακι.Απλα θα σκεφτουνε πολοι.αφου δεν ειναι το δικο μου.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε συ πας καλα; αν ο αλλος παει με 200 το αρθρο σου θα τον σωσει? Ναι ο διοικητης της τροχαιας τη διαβασε και σε περιμενει να κανεις την στραβη να σου παρει το διπλωμα.... Ξυπνατε ρεεεεεεεε
    ΥΓ. Αν τα παιδακια μαθουν τι θα πει πεζοδρομιο και τι δρομος δεν θα πεταχτει κανενα.. Πεταγονται αυτα που οι γονεις τους τα πετανε εξω απο το σπιτι για να μην ενοχλουνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όλα είναι θέμα παιδείας που δυστηχώς στο ελλάντα και πεζοί και οδηγοί και ποδηλάτες δεν έχουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ.ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΤΣΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρακολουθω με ενδιαφερον ταλεγομενα σας και θα σημφωνησω με τον παραπανο κυριο,οτι δηλαδη υπαρχει ελειψη παιδιας.Εδω στην Λαρισα ομως η κατασταση εχει ξεφυγει εντελως.Πρωτοι που θα πρεπει να αναλαβουνε τις ευθηνες τους ειναι οι γονεις και μετα οι δασκαλοι και το κρατος.πριν μια ωρα περνουσα απο κεντρικο πεζοδρομο της πολης μας με τα παιδακια μου και τα μηχανακια κανανε μαγκιες και οι οδηγοι χτυπουσανε κορνα ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ για να κανουμε στην ακρη.
    Τα σχολια δικας σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΕΔΩ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ.ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΚΤΛΠ.ΑΣ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ.ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ 5 ΠΟΛΕΙΣ.ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στον ανώνυμο παραπάνω που έγραψε
    "ΥΓ. Αν τα παιδακια μαθουν τι θα πει πεζοδρομιο και τι δρομος δεν θα πεταχτει κανενα.. Πεταγονται αυτα που οι γονεις τους τα πετανε εξω απο το σπιτι για να μην ενοχλουνται"

    Τα παιδάκια με άλλα λόγια έχουμ περισσότερο μυαλό από εσένα και είναι πιο εύκολο να μάθουν να μην τρέχουν και πετάγονται παρά να μάθεις εσύ να πάς πιο αργά όταν βλέπεις παιδάκια δίπλα στο δρόμο να τρέχουν και ενδεχομένως να πεταχτούν μπροστά σου. Αν δεν το έχεις καταλάβει τα παιδάκια είναι ανήλικα και δεν ξέρουν τον ΚΟΚ τον οποίο εσύ υποτίθεται ότι είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις. Αν ναι θα ξέρεις επίσης ότι σε κατοικημένη περιοχή φταίει πάντα ο οδηγός του αυτοκινήτου, οπότε φροντίζεις να πάρεις ότι μέτρα χρειάζεται ώστε να μην εμπλακείς σε ατύχημα με πεζό. Έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσεις λίγο την ταχύτητα με την οποία κινείσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντάω στον από πάνω. Ο πεζός δεν έχει πάντα δίκιο , ούτε μέσα στην πόλη, ούτε πουθενά ! Θα πρέπει να διέρχεται από διαβάσεις και μόνο ! Εκεί ναι έχει προτεραιότητα ! Εννοείται δε σημαίνει πως αν δεις πεζό θα πας κατά πάνω του αλλά θα προσπαθήσεις να ελαττώσεις ταχύτητα και γενικά να κάνεις οτιδήποτε χρειαστεί για να μη συμβεί ατύχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή