larissa.news10@gmail.com

27/8/11

Είναι πολλά τα σκουπίδια και είναι παντού

"Είμαι ένας από τους βαδιστές της παραπήνειας περιοχής και αυτό το καλοκαίρι λόγω μέτρων δεν πήγα πουθενά, έτσι κάθε πρωί περπατάω και έχω πλήρη εικόνα της περιοχής.
Τα παγκάκια στον πεζόδρομο είναι full  από σκουπίδια κυρίως μπουκάλια και πλαστικά και συσκευασίες έτοιμων προίόντων δηλ: ανακυκλώσιμα υλικά και πολύ εύκολο να μαζευτούν.
 Ένας κάδος ανακύκλωσης ήταν στη περιοχή που είναι το Λιμανάκι γεμάτος για ένα μήνα και αρχές Αυγούστου ήρθαν δύο φορτηγά του Δήμου και πήραν τον κάδο χωρίς να καθαρίσουν την περιοχή  Κόστος μεγάλο για καμιά δουλειά.
 Στις 24-8-11 ήρθε μία γυναίκα και καθάρισε το μισό δρόμο και σε ερώτησή μου γιατί δεν καθαρίζεται ο δρόμος η απάντηση ήταν "εγώ χθες προσλήφθηκα".
 Αμέσως προκύπτουν ερωτήματα:


 Οι εκατοντάδες μόνιμοι που προσλήφθηκαν με την eιδικότητα του καθαριστή που είναι αυτοί μπήκαν οικειοθελώς για να κάνουν καριέρα στον τομέα αυτό πώς τους αξιολογεί η Δημοτική αρχή και περιμένουμε τους έκτακτους να κάνουν τη δουλειά;;

 Δύο φορτηγά να κινηθούν για να πάρουν ένα κάδο ανακύκλωσης ειναι ακριβό μάλλον θα πρέπει να ελεγχθεί το κόστος με την αντίστοιχη απόδοση αφού με την αποχώρηση των φορτηγών όλα παρέμειναν ακάθαρτα.

 Μετά από δύο μήνες χωρίς να καθαριστεί ο χώρος εστάλη μια νεοπροσληφθείσα χωρίς βοήθεια για να καθαρίσει ένα δρόμο 1350μ. είναι πολύ το έργο για ένα άτομο άλλωστε καθαρίστηκε ο μισός δρόμος.

                                               Με εκτίμιση
                                         Γεώργιος Λεβεντίδης

1 σχόλιο:

  1. Είμαι βαδιστής στην εσωποτάμια ζώνη του Πηνειού. Τελευταία παρατηρώ ότι κάθε ημέρα τον τελευταίο μήνα η περιοχή αυτή έχει γίνει πλυντήριο αλλοδαπών. Πλένουν τα ρούχα τους στις δημοτικές βρύσες που βρίσκονται στους διαδρόμους περιπάτου χρησιμοποιάντας χλωρίνες ,υγρά απορριπαντικά και λούζονται με shampoo. Αποτέλεσμα όλων αυτών των απορριπαντικών, των οξέων ( χλωρίνες) και της βρωμιάς να δημιουργούνται γύρω από τις βρύσες έλη με χημικά απόβλητα επικίνδυνα για το περιβάλλον. Εκτός των άλλων απλώνουν μετά τα ρούχα τους στα παγκάκια να στεγνώσουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι περιπατητές να καθίσουν και εδικότερα οι υπερήλικες!! Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να επέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο και να μην γίνει κατεστημένο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή