larissa.news10@gmail.com

26/8/11

Τα σκουπίδια κάνουν πάρτι

«Η Λάρισα είναι πολύ καθαρή και δεν έχει κανένα πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Αυτά τα λένε οι…κουκουλοφόροι». Αυτά έλεγε προ ημερών σε απογευματινή εκπομπή του Άλτερ ο δήμαρχος κ. Τζανακούλης. Όμως το πρόβλημα δεν κρύβεται πια και οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία ελλοχεύουν παντού. Όσο για τη δυσοσμία; Αφήστε καλύτερα… Για όλα αυτά η «Λαϊκή Συσπείρωση», η παράταξη του ΚΚΕ στο Δήμο Λάρισας, καταγγέλλει την ολιγωρία και τις μεθοδεύσεις του δημάρχου Λαρισαίων.

Μορφή «χιονοστιβάδας» τείνει να λάβει η κατακραυγή κατά της δημοτικής Αρχής Λάρισας για την υποβάθμιση στις συνθήκες καθαριότητας που υφίστανται οι Λαρισαίοι τους τελευταίους μήνες. Δεν είναι μόνο οι δημότες που διαμαρτύρονται για την εικόνα εγκατάλειψης, η οποία παρουσιάζεται κυρίως στις συνοικίες της Λάρισας, αλλά τον λόγο λαμβάνουν πλέον και οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λαρισαίων», η οποία επιτίθεται ευθέως κατά της Δημοτικής Αρχής κάνοντας λόγο για «συνειδητή υποβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας από τη Δ.Α., με αποτέλεσμα τη δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών για τη δημόσια υγεία» (όλη η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη σελίδα 6 του σημερινού φύλλου του «Κ»).

Σ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση χειροτέρεψε από τις 11 Ιουλίου, όταν η Υπηρεσία Καθαριότητας αποφάσισε να μειώσει τα δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων στις συνοικίες από τρία σε δύο ανά εβδομάδα, ενώ περικοπές υπήρξαν και στον οδοκαθαρισμό. Τότε η Υπηρεσία επικαλέστηκε «τη δραματική περιστολή δαπανών και την έλλειψη προσωπικού που αυτή συνεπάγεται», όμως ο καιρός έδωσε τη χαριστική βολή.

Η ζέστη που επικράτησε στη Λάρισα με το θερμόμετρο να δείχνει σταθερά πάνω από 35ο C επί πολλές ημέρες τόσο εντός του Ιουλίου, όσο και εντός του Αυγούστου οδήγησε τα πράγματα στο απροχώρητο με την μπόχα να γίνεται αφόρητη. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ήταν οι καταγγελίες πολιτών για την εμφάνιση «ευτραφών» κατσαρίδων στους κεντρικούς πεζοδρόμους.
Αλήθεια, η Λάρισα δεν αξίζει κάτι καλύτερο από την ρυπαρότητα που την πνίγει; 


1 σχόλιο:

  1. Οι κουμονιστοσυμμοριτες δεν βρηκαν να πουν τιποτε οταν ο τζανακουλας τους διόριζε καθαριστες και τους εβαζε μετα στα γραφεια...τωρα που διαμμαρτυρονται ειναι αργα.
    Η πολη βρωμαει, οι καδοι ειναι απλυτοι αλλα πάνω απ ολα μη θιχτουν τα συμφεροντα.....
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή