larissa.news10@gmail.com

21/6/11

Ζητούν (με υπογραφές) να παραιτηθεί από βουλευτής...

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ. ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Η Βάσω Αλεξανδρίδου, η τέως γενική γραμματέας Ιονίων Νήσων (επί «Καποδίστρια»), κατέλαβε τη θέση τού παραιτηθέντος βουλευτή Λάρισας Έκτορα Νασιώκα ως πρώτη επιλαχούσα στις εκλογές του 2009.  Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 η κ. Αλεξανδρίδου "μετακόμισε" στην Αθήνα, όπου ζουν και εργάζονται οι δύο κόρες της, προσδοκώντας να τοποθετηθεί σε κάποια θέση. Το κατάφερε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, όταν τοποθετήθηκε ως γενικός γραμματέας στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα.  
Λίγο καιρό όμως μετά τον διορισμό της, τα μέσα ενημέρωσης της Κέρκυρας άρχισαν να κάνουν λόγο για χλιδάτη ζωή, υπέρογκα έξοδα και προσωπική προβολή, ενώ την κατηγόρησαν για αδράνεια που οδήγησε στην απώλεια κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Τότε ήταν που ξέσπασε και το σκάνδαλο με τις πολεοδομικές παραβάσεις στο ξενοδοχείο της, το οποίο λειτουργεί ως οικογενειακή επιχείρηση, στην Καρίτσα Λάρισας. Οι παραβάσεις στο "Hotel Christina" βεβαιώθηκαν από την πολεοδομία το 2001, σύμφωνα με την οποία ενώ η οικοδομική άδεια προέβλεπε την ανέγερση ισόγειου και πρώτου ορόφου, η ιδιοκτήτρια σήκωσε τετραώροφο κτίσμα. Εκτοτε κάθε χρόνο πληρώνει το σχετικό πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης.

Αμέσως μετά την εγκατάστασή της στην περιφέρεια, η Β. Αλεξανδρίδου προσκόμισε τιμολόγια για τα έπιπλα του νέου της σπιτιού στην Κέρκυρα αξίας 20.000 ευρώ, χρήματα που χρέωσε στην περιφέρεια. Μάλιστα ένας από τους ταμίες της περιφέρειας παραιτήθηκε, όταν αρνήθηκε να υπογράψει τα έξοδα ενός ταξιδιού που πραγματοποίησε στο Φανάρι για να συναντηθεί με τον Πατριάρχη, καθώς και των δώρων που έκανε εκεί. Το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε ως απαράδεκτα τα τιμολόγια και αρνήθηκε την πληρωμή, ενώ το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας που έβραζε, ξέσπασε.  
Η διαμαρτυρία Η βουλευτής Αντζελα Γκερέκου διαμαρτυρήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και σχεδόν ταυτόχρονα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο.
Στις 26 Απριλίου του 2010 ο Γ. Ραγκούσης κάλεσε τη Β. Αλεξανδρίδου στην Αθήνα για να υποβάλει την παραίτησή της, εκείνη όμως εισήχθη σε νοσοκομείο για λόγους υγείας και πριν πάρει εξιτήριο, διέρρευσε η πληροφορία ότι παραιτήθηκε, χωρίς ποτέ να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Β. Αλεξανδρίδου αρνούνταν να παραιτηθεί και ζητούσε επίμονα την τοποθέτησή της σε κάποιον άλλο οργανισμό.
Στα τέλη Απριλίου 2010 έστειλε ένα κείμενο με τις θέσεις της στα μέσα ενημέρωσης της Λάρισας, στο οποίο έκανε λόγο για "δόλια, σκανδαλολογική, παντελώς αβάσιμη και άδικη επίθεση" και σημείωνε πως η συγκεκριμένη επίθεση προς το πρόσωπό της έγινε "με χρήση κάθε αθέμιτου μέσου".
Από τότε η Βάσω Αλεξανδρίδου μοίραζε τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Λάρισας, δίνοντας το "παρών" σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις στη Λάρισα, με τελευταία εμφάνιση στο τέλος Μαΐου, στην ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ξενοδοχείο "Διβάνη". Η Βάσω Αλεξανδρίδου είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976 και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, ενώ σήμερα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Προέρχεται από την Αριστερή Πρωτοβουλία, (ήταν παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις της μέχρι το τέλος του 2009), ήταν υποψήφια δήμαρχος του παραλιακού Δήμου Ευρυμενών Λάρισας το 1998 και δημοτική σύμβουλος έως το 2006, ενώ για χρόνια διετέλεσε μέλος της επιτροπής Τουρισμού στην πρώην νομαρχία. Εχει υπάρξει επίσης μέλος των τομέων Τουρισμού, Πολιτισμού, ΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη αγροτουρισμού του κόμματος και μέλος του τομέα Γυναικείας Ισότητας.

8 σχόλια:

  1. μπραβο της!!!! αυτοι που την ψηφισαν να την ξαναψηφισουν. το παραξενο θα ηταν να δουμε και την Βασω Οικονομου σε τετοιες θεσεις, γιατι και οι δυο ξερουν ΚΑΛΑ που να ΚΑΘΟΝΤΑΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να φυγουν ολες οι πουταν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή ρε τσογλανια δηλαδή θα προτιμουσατε αντί για τη Βάσω την Πόπη και με τον κνιτη απο πίσω καθοδηγητή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτα ψηφίζουμε αυτα μας αξίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τους πείραξε η Αλεξανδρίδου....τα υπόλοιπα λαμόγια του πακοισταν παγκαλος, παπακωνσταντίνου, jeffry, δρούτσας και οι υπόλοιποι νεοταξίτες δεν τους πειράζουν;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 3ε ανωνυμε, επεσαν βαριες οι 14.000 ψηφοι με τον κνιτη καθοδηγητη???

    Θα προτιμουσες 1000 με ΠΑΣΟΚο καθοδηγητη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα ίδια σκατά είναι όλοι..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.
    O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ. ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. ΔΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΠΑΓΚΟ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΠΕΦΤΕΙ
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΖΕΦΡΥ ΦΥΓΕ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΦΑ. ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή