larissa.news10@gmail.com

27/4/11

Αυτόματος ορθογράφος

Καλά, αυτός που το έγραψε δεν το είδε, αυτός που το υπέγραψε δεν το διάβασε; Ορθογραφία  Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Λόλα να ένα μήλο. Υπάρχει και το word εάν δυσκολεύεστε.

3 σχόλια:

  1. Παιδιά ατυχέστατο το θεματάκι σας! Η εξήγηση είναι διττή και έχει ως εξής: Αφενός η λέξη /Παλιός/ γραφόταν παλιότερα και με /η/, αν κοιτάξετε ένα καλό λεξικό θα σας το βεβαιώσει, και αφετέρου μπορεί η συγκεκριμένη τοποθεσία να ονομάζεται όντως έτσι, αφού τοπωνύμια γράφονται όπως έχουν περάσει στα επίσημα χαρτιά!
    Το μόνο λάθος, που βέβαια δεν εντοπίσατε εσείς, είναι πως το /Αμμορυχείο/ γράφεται με /ω/, δηλαδή /Αμμωρυχείο/. Τώρα ποιος είναι πιο πολύ ανορθόγραφος δεν γνωρίζω, αλλά καλού κακού πάρτε ένα καλό ορθογραφικό! Του Μανόλη Τριανταφυλλίδη θα σας πρότεινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxaxa einai geloioi oi anthropoi!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητώ ταπεινά συγνώμη που γράφω με παλαιώτερο τρόπο γραφής και ξέχασα ότι τα σύνθετα μετατρέπουν το ο σε ω, επίσης ζητώ συγνώμη που αρνούμαι να ξεχάσω και τις συναιρέσεις όπου ένα μακρό αι μετατρέπεται σε η. Όσο αντέχω θα γράφω ελληνικά όπως μου τα έμαθαν οι παλαιώτεροι. Αρνούμαι να ισοπεδώσω όλα τα η, υ, ει, οι κλπ. σε μόνον ι καθώς και τα ω σε ο. Εάν αυτό σας λύνει τα χονδρά προβλήματα του τόπου μας, κατακεραυνώστε με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή