larissa.news10@gmail.com

29/4/11

Για τους θαυμαστές…

Επειδή στη Λάρισα είναι αρκετοί οι θαυμαστές των άρθρων του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου (LIFO),  κάποιοι δε  τα επικαλούνται και δημοσίως, τους αφιερώνουμε ένα απόσπασμα από το τελευταίο του άρθρο.
«Είδα ανθρώπους υπεράνω κάθε υποψίας να γίνονται σκουπίδια, να σκύβουν και να φιλούν το χέρι που τους χαστούκισε. Ανθρώπους μεγάλης παιδείας (και εξουσίας) να χασκογελούν σε βλακώδη ανέκδοτα. Να λένε «ναι-ναι-ναι» σαν κατατονικοί - πηγαίνοντας πίσω μπρος το άσπρο τους κεφάλι. Στα μελιχρά, αχανή γραφεία των αφεντικών, στον ήλιο του απογεύματος (συνήθως με τα πόδια στο τραπέζι και με λυτά πουκάμισα), είδα πνευματικούς ανθρώπους να συγκατανεύουν στις πορνογραφικές περιγραφές, στις κακόγουστες πλάκες, στους γρυλισμούς του κάθε αφεντικού. Κατάλαβα σιγά σιγά ότι αυτός είναι ο κανόνας στα «ανώτερα κλιμάκια». Κάτι σαν χορός θανάτου. Σαν ορμή θανάτου. Και ότι αυτό συμβαίνει επειδή η δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν είναι πια (ίσως πότε δεν ήταν) χώρος πνεύματος και υγείας, αλλά εξουσίας και διαπλοκής. Συνεπώς, οι άνθρωποι που τον «τρέχουν» αντιγράφουν τους αναβαθμούς κάθε άρρωστης εξουσιαστικής δομής π.χ. ενός διεφθαρμένου κράτους: μικρές λέρες καταχρώνται τον χώρο των αδύναμων και των αδιάφορων και η μεγαλύτερη λέρα καταχράται τον χώρο όλων».

9 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό. Και η αναδημοσίευσή του με σαφέστατα υπονοούμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΚ το πιάσαμε το υπονοούμενο. Για τον Ανδρεάκη το γράφεις που δουλεύει στο μεγάλο εκδότη Κώστα Τόλη για εκατό ευρώ την εβδομάδα. Βέβαια, τόσα έπαιρναν και οι προηγούμενοι, αλλά εκείνοι κατέφυγαν στη δικαιοσύνη και ζητούν τα υπόλοιπα ενώ ο Ανδρεάκης είναι ευχαριστημένος, υποθέτω θα γελά και με τα ανέκδοτα του Τόλη. Οταν η αποτυχία μετατρέπεται σε δεοντολογία η πλάκα είναι τεράστια. Μοιραστείτε τώρα την καφρίλα σας, γιατί η μοίρα των αποτυχημένων ήταν πάντα η ίδια: Ανθρωποφαγία και κατινισμός. Συγχαρητήρια και σ' ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο σας πονάει και ο Τόλης και ο Ανδρεάκης και όλοι όσοι στη Λάρισα κάνουν δημοσιογραφία χωρίς να ταίζονται από τον Τζανακούλη και τα λοιπά ιδρύματα της τοπικής διαπλοκής. Πόσα λεφτά έχει φάει ο Τζανακούλης από τον ΚΟΣΜΟ στερώντας του τις νόμιμες καταχωρήσεις επειδή η εφημερίδα και αυτά τα παιδιά αρνούνται να τον γλύψουν και να αυτολογοκριθούν. Δεν μιλάτε για το θέμα πληρωμένοι κονδυλοφόροι του διαπλεκόμενου δημάρχου. Τι να πείτε άλλωστε. Τουλάχιστον αυτοί κάνουν δημοσιογραφία. Όλες τις βρωμιές του Τζανακούλη από τα ρεπορτάζ του Τόλη και του ΚΟΣΜΟΥ τα μάθαμε. Εσείς οι άλλοι τι έχετε να παρουσιάσετε; Τους ύμνους υπερ του κατεστημένου; Φτάνει βαρεθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον προηγούμενο. Γνωρίζω άλλωστε ότι η εφημερίδα έχει προσφύγει για το θέμα αυτό στη Δικαιοσύνη κατά του δημάρχου Λαρισαίων και των αντιδημάρχων. Είναι νομίζω σαφές. Σε ότι αφορά την ισομερή κατανομή των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων του Δήμου, η εφημερίδα έχει δίκιο να διαμαρτύρεται και θα δικαιωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη καθότι ο νόμος δεν επιτρέπει καμμία διάκριση εις βάρος κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε συ Τόλη, μιλας για τον εαυτό σου σε τρίτο πρόσωπο! Πληθυντικός μεγαλοπρεπείας!!! Μπράβο ρε, παρά την αφραγκιά είσαι γκλάμουρ. Εσύ κι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είστε τα πρόσπα της εβδομάδας για τη γκλαμουριά σας. Ο εμίρης κι κακομοίρης δηλαδή. Έγινες παραπάνω από αστείος. Εγινες γελοίος. Μπράβο, να τον χαίρεσαι τον Ανδρεάκη και τώρα που προβιβάστηκες σε Σερ, κάν' του και καμιά αύξηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O πρώην δημοσιογράφος του Κήρυκα και νυν της Ράνιας, στο δήμο Λάρισας με τι είδους αξιοκρατικές διαδικασίες προσλήφθηκε; Για τις δημοσιογραφικές του ...επιτυχίες (χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα...) Για τα πολλά του τα πτυχία μήπως;.. (χι, χι, χι, χι...)

    Αν τον πλήρωνε ο δήμαρχος ή η κυρία Βάσω από τις τσέπες τους, ουδέν πρόβλημα, ούτε θα μας ένοιαζε, ούτε θα ρωτούσαμε... Ρωτάμε, όμως, γιατί ο εν λόγω ατάλαντος πληρώνεται από το Ταμείο του Δήμου Λαρισαίων!!!!

    Μήπως η Ενωση Συντακτών Λάρισας γνωρίζει κάτι παραπάνω; Mήπως;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποια Ενωση Συντακτών ρε; Αμα περάσεις απ' έξω θα σου ζητήσουν τα λεφτά του Μπεχλιβάνου, της Καρυδάκη, της Παρμάκη και δεν ξέρω ποιανού άλλου. Τώρα θυμήθηκες να ζητήσεις τα δίκια σου απ' την Ένωση Συντακτών; Οταν φέσωνες τους δημοσιογράφους την Ενωση σκεφτόσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον έχει δίκιο ο 7:41 μ.μ. Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο και σε αυτό το επάγγελμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...ποιά Καρυδάκη εννοείς Γιάννη; του "δημοτικού" ραδιοφώνου; Δούλευε κι αλλού; Πού και πως; Aν δεν απατώμαι οι υπάλληλοι δημοτικών οργανισμών και επιχειρήσεων δεν μπορούν να εργάζονται ταυτόχρονα σε ιδιωτική επιχείρηση; ΄Η μήπως για ορισμένους κομσομόλους και κομσομόλες όλα επιτρέπονται;..

    Για πες, για πες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή