larissa.news10@gmail.com

29/1/11

Δεν είναι καλά οι άνθρωποι!

Κακομοίρικες  δικαιολογίες από την «Λαρισαίων Πόλις» για την ψήφο της στις ρουσφετολογικές προσλήψεις Τζανακούλη, καθώς, όπως θα δείτε και στην ανακοίνωση που έβγαλε, δεν λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα, αλλά αντιθέτως αναφέρει ότι ψήφισε τα ρουσφέτια του «μεγάλου» από θεσμικό καθήκον! 
Ο Σάπκας έβαλε τους δικούς του να ψηφίσουν μια κουρελού με ονόματα που σχεδόν για όλα υπήρχε σκοπιμότητα από την πλευρά του δημάρχου, ο οποίος έψαχνε κορόΐδα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα βρήκε στη «Λαρισαίων Πόλις». Αντί λοιπόν η αντιπολίτευση του Δήμου να ζητήσει συγνώμη από τους ανέργους γι΄αυτό που έκανε, γράφει πράγματα που βγάζουν γέλιο αφού λέει, χωρίς ντροπή, ότι είναι υπέρ της διαφάνειας των προσλήψεων (με ανάρτηση στο διαδίκτυο κ.λ.π.) και θα καταγγείλει όποιον δεν το κάνει! Ας αρχίσει καλύτερα από τον εαυτό της και ας ψάξει να βρει το ρόλο της γιατί η στάση της μυρίζει διαπλοκή στο σύστημα Τζανακούλη.
Διαβάστε το μνημειώδες κείμενο της Λαρισαίων Πόλις για την ψήφο της στις προσλήψεις από το παράθυρο.


«Τις τελευταίες μέρες σε διάφορές παραπολιτικές και μη στήλες «διαρρέουν»  αιχμές για το γεγονός ότι  η παράταξή μας ψήφισε τον προγραμματισμό προσλήψεων για το 2011 στο δημοτικό συμβούλιο. Η παράταξή μας δεν αποτελεί ομάδα διαμαρτυρίας, αλλά μια παράταξη η οποία έλαβε ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο μας καθιστά υπεύθυνους για τον έλεγχο και την εύρυθμη λειτουργία του νέου δήμου. Ψηφίσαμε τον προγραμματισμό παρόλο που ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο, κατά την προσφιλή μέθοδο της δημοτικής αρχής εκτός ημερησίας διατάξεως (η πάγια τακτική του κ. δημάρχου… να «τους πιάσουμε στο ύπνο…») διότι οι υποχρεώσεις που δημιουργεί ο νέος νόμος του Καλλικράτη μέσα στις δυσμενέστατες συνθήκες που περνάει η χώρα μας είναι κάτι παραπάνω από πιεστικές. Η παράταξή μας έχει τοποθετηθεί και έχει κάνει επανειλημμένα θέμα για την προσλήψεις,  για τον νεποτισμό και  πελατειακό τρόπο με τον οποίο αυτές γινόταν τα δώδεκα χρόνια της νυν δημοτικής αρχής. Η κατάσταση αυτή δεν είναι υπέρ των εργαζομένων, αλλά εναντίον τους,  αφού τους κρατάει ομήρους με ψεύτικες υποσχέσεις με μόνο στόχο την υφαρπαγή της ψήφου τους. Μέγιστη απόδειξη είναι αυτό πους συμβαίνει αυτή την εβδομάδα στους παιδικούς σταθμούς, όπου προεκλογικά οι παλαιοί συμβασιούχοι ωθήθηκαν από κάποιους σε προσφυγή στα δικαστήρια για διατήρηση τη θέσης τους, ενώ αυτοί γνώριζαν πολύ καλά ότι η προσφυγή αυτή δεν έχει καμία τύχη. Κατηγορήθηκε τότε για προεκλογικό λαϊκισμό η παράταξη μας από τον κ. Τζανακούλη, τώρα όμως και οι παιδικοί σταθμοί (και άρα οι πολίτες) έχουν τεράστιο πρόβλημα, και οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν το μέγεθος του εμπαιγμού που υπέστησαν.
Είναι πλέον γεγονός ότι σύμφωνα με τους νέους νόμους κάθε πρόσληψη πρέπει να γίνεται  μέσω του ΑΣΕΠ. Για την περαιτέρω διασφάλιση της όλης διαδικασίας ζητάμε για άλλη μια φορά δημόσια από την δημοτική αρχή:
1) Να δημοσιοποιεί στις ιστοσελίδες του δήμου (άλλωστε από το ερχόμενο Μάιο αποτελεί υποχρέωση, σύμφωνα με το νόμο περί διαφάνειας) κάθε φάση της διαδικασίας επιλογής, και τέλος να δημοσιοποιεί την λίστα των προσληφθέντων.
2) Να συγκροτηθεί άτυπη διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα εποπτεύει την όλη διαδικασία σε κάθε πρόσληψη.
Η παράταξη μας είναι αποφασισμένη να καταγγείλει δημόσια και σε κάθε αρμόδιο φορέα κάθε παρέκκλιση από τις νόμιμες διαδικασίες.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου