larissa.news10@gmail.com

27/1/11

Το χούι και η λαμογιά δεν κόβονται...

O Δήμος προσέλαβε 493 άτομα!

Ο Δήμος Λαρισαίων, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει όσο ποτέ άλλοτε τον εφιάλτη της επιτήρησης, λόγω χρεοκοπίας, εξ αιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής του δημάρχου Τζανακούλη, δεν μπορεί να αποστεί της πελατειακής λογικής η οποία τον συνοδεύει σε κάθε του απόφαση.
Οι προσλήψεις που εισήχθησαν και ψηφίστηκαν ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ανέρχονται συνολικά σε 493! Μάλιστα ο τρόπος κατά τον οποίο παρουσιάστηκαν από την δημοτική αρχή, «παρέσυρε» και την μείζονα αντιπολίτευση η οποία έδωσε θετική ψήφο!
 
 Όλα αυτά σε βάρος της κοινής γνώμης, η οποία έμαθε το… 1/3 της αλήθειας, καθώς προς τα έξω έγινε γνωστός  ο αριθμός των προσληφθέντων ως εποχικό προσωπικό που αφορά μόνο τις 148 θέσεις!
Οι προσλήψεις που γίνονται με συμβάσεις μίσθωσης έργου, ανέρχονται συνολικά σε 245 θέσεις! Έχουμε και λέμε:
Στο δήμο Λαρισαίων 55 θέσεις,
στον πολιτιστικό οργανισμό σε 7 θέσεις,
στη δημοτική πινακοθήκη σε 21 θέσεις,
στο δημοτικό ωδείο σε 42 θέσεις,
στον δημοτικό οργανισμό βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών σε 75 θέσεις,
στον οργανισμό κοινωνικής πολιτικής σε 29 θέσεις και
στον αθλητικό οργανισμό σε 16 θέσεις.

Η σχετική εισήγηση που υπογράφεται από τον δήμαρχο επικαλείται τις διατάξεις του νόμου 3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις» και υποστηρίζει ότι «επειδή κάποιες εργασίες δεν μπορούν να γίνουν από το υπάρχον τακτικό προσωπικό προτείνουμε να ανατεθούν σε άτομα με σύμβαση μίσθωσης έργου για χρονικό διάστημα μέχρι ενός έτους».

Ο Ν. 3812/2009, αφήνει, όμως, πολλά παράθυρα για ρουσφέτι και βάσει αυτού ο Τζανακούλης παρακάμπτει το ΑΣΕΠ με την προσφιλή μέθοδο των συμβάσεων έργου!
Επιπλέον εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι τα νομικά πρόσωπα, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις του Δήμου, πριν καν συγχωνευτούν και πριν καλά καλά διαπιστώσουν τις αληθινές τους ανάγκες σε εποχικό και σε έκτακτο προσωπικό, αποφασίζουν ξαφνικά να προγραμματίσουν τις προσλήψεις για το τρέχον έτος!

Για παράδειγμα όταν όλοι οι δημοσιογράφοι του δημοτικού ραδιοφώνου έχουν ενταχθεί στο δυναμικό του δήμου τι νόημα έχει η δημοτική αρχή να ζητά μια θέση δημοσιογράφου με σύμβαση έργου; Πως ανέχτηκε όλα αυτά η αντιπολίτευση και τα νομιμοποίησε με την ψήφο της;
Δυστυχώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι με τις περισσότερες από τις παραπάνω προσλήψεις ο δήμαρχος εξοφλεί προεκλογικά του γραμμάτια. Μόνο που οι εποχές άλλαξαν και το κόστος θα κληθεί να το πληρώσει, κατά τρόπο δραματικό, ο Λαρισαίος δημότης. Φυσικά, κάποια στιγμή, ο κ. Τζανακούλης θα αποχωρήσει εγείροντας πρόποση εις υγείαν των κοροΐδων…
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου